IJsmachines zonder compressor

Welke ijsmachine zonder compressor is de beste? Op basis van beoordelingen van 19.774 gebruikers hebben we 7 ijsmachines zonder compressor vergeleken en de beste gevonden.

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

Merk caret
Test resultaten caret
filterFilter
Recensies en scores bijgewerkt op 5 juli 2024. Prijs dagelijks bijgewerkt.
Bijgewerkt:
21. juli 2024

Gids naar ijsmachines zonder compressor

Wat zijn de voordelen en nadelen van het kiezen van een ijsmachine zonder een compressor? Hoeveel goedkoper zijn ijsmachines zonder een compressor vergeleken met modellen met een compressor? Je kunt hier meer over lezen in deze gids.

Je kunt ook naar ons overzicht van alle beste ijsmachines gaan.

1

Over

Een ijsmachine zonder compressor vertrouwt op een vooraf ingevroren kom of koelelement om het ijs te bevriezen. Hieronder zullen we de belangrijkste voordelen en nadelen bespreken van het kiezen van een ijsmachine zonder compressor.

2

Voordelen

WMF Kitchenminis 416450011
Een ijsmachine zonder compressor (WMF Kitchenminis 416450011)

Dit zijn de belangrijkste voordelen van het kiezen van een ijsmachine zonder compressor:

 • Lagere kosten: IJsmachines zonder compressor zijn over het algemeen betaalbaarder dan die met een ingebouwde compressor.
 • Portabiliteit: Deze machines zijn meestal kleiner en lichter, waardoor ze gemakkelijker op te bergen en te vervoeren zijn. U kunt ze gemakkelijk meenemen voor picknicks of bijeenkomsten.
 • Eenvoud: IJsmachines zonder compressor hebben vaak eenvoudigere bedieningselementen en zijn gemakkelijker te gebruiken, waardoor ze geschikt zijn voor beginners.
 • Stiller in gebruik: Ze zijn over het algemeen stiller in gebruik in vergelijking met ijsmachines met compressor, wat een voordeel kan zijn in rustige huishoudens.
 • Gemakkelijk schoon te maken: Het schoonmaken van deze machines is meestal eenvoudig omdat er minder componenten bij betrokken zijn.
 • Energiezuinigheid: Ze verbruiken minder elektriciteit omdat ze geen compressor hebben, wat kan leiden tot lagere bedrijfskosten.
3

Nadelen

Dit zijn de belangrijkste nadelen van het kiezen van een ijsmachine zonder compressor:

 • Vooraf invriezen vereist: U moet de mengkom of een koelingselement enkele uren voor het maken van ijs vooraf invriezen, wat planning vereist en spontaan ijs maken beperkt. Dit duurt meestal ongeveer 12 uur.
 • Beperkingen bij batches: U kunt meestal slechts één batch ijs per keer maken, omdat u de kom tussen batches opnieuw moet invriezen.
 • Ongelijke resultaten: Het bereiken van consistente resultaten kan uitdagend zijn, omdat factoren zoals de temperatuur van de vriezer en het timing van het vriesproces van invloed kunnen zijn op het eindresultaat.
 • Uitgebreide voorbereidingstijd: De totale tijd die nodig is om ijs te maken is langer vanwege de vooraf invriezen stap en de noodzaak om de kom tussen batches opnieuw in te vriezen.
 • Kleinere capaciteit: IJsmachines zonder compressor hebben meestal kleinere capaciteiten, dus u kunt niet zoveel ijs in één batch maken.
 • Beperkte variëteit: U bent mogelijk minder geneigd om te experimenteren met verschillende smaken en ingrediënten vanwege de extra tijd en moeite die nodig is voor meerdere batches.
 • Afhankelijk van vriezerruimte: U heeft voldoende vriezerruimte nodig om de invrieskom of container op te slaan, wat een beperking kan zijn als uw vriezer klein is of al vol zit.

Samengevat zijn ijsmachines zonder compressor budgetvriendelijker, draagbaar en eenvoudig in gebruik. Ze vereisen echter vooraf invriezen, hebben beperkingen bij batches en kunnen minder consistente resultaten opleveren in vergelijking met modellen met een compressor. Uw keuze tussen beide hangt af van uw voorkeuren, beschikbare vriezerruimte en hoe vaak u van plan bent om ijs te maken.

U kunt hier de beste ijsmachines met compressoren vinden.

4

Prijsvergelijking

Over het algemeen zijn ijsmachines zonder compressor veel goedkoper dan ijsmachines met een compressor.
De gemiddelde prijs voor modellen zonder compressor is € 76, terwijl de gemiddelde prijs voor modellen met een compressor € 303 bedraagt.

De volgende grafiek vergelijkt de prijs van ijsmachines zonder compressor met modellen met een compressor:

Bijgewerkt op 23 juli 2024
5

Hoeveel ijsmachines zijn zonder compressoren?

Volgens onze gegevens heeft 32% van de ijsmachines geen compressor.

De ijsmachine heeft geen compressor

Ja (68%)
Nee (32%)
Bijgewerkt op 23 juli 2024

Tests

Germany Stiftung Warentest

Test van 10 ijsmachines zonder compressoren.
Editie: 5/2021
Gepubliceerd: 4/2021
10 getest
1e plaats in test
"Bevredigend"

Gerelateerde ranglijsten

de-DE es-ES nl-NL da-DK sv-SE

© 2024 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.