Grastrimmers met messen

Welke grastrimmers met messen zijn de beste? We hebben 4 grastrimmers met messen vergeleken en hebben elk van de beste tot de slechtste gerangschikt. Onze vergelijking is gebaseerd op 12.260 gebruikersbeoordelingen.

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

Type caret
Merk caret
filterFilter
Recensies en scores bijgewerkt op 5 juli 2024. Prijs dagelijks bijgewerkt.
Bijgewerkt:
18. juli 2024

Gids voor grastrimmers met messen

Wat zijn de voor- en nadelen van het kiezen van een grastrimmer met messen? Zijn grastrimmers met messen duurder dan modellen met een draad? Lees meer hierover in onze gids.

Je kunt ook naar ons overzicht van alle beste grastrimmers gaan.

1

Over

Grastrimmers met messen zijn ontworpen om hoog of dicht gras en andere vegetatie te snijden, wat vaak moeilijk te hanteren is met een grastrimmer met een draad.

2

Voordelen

Dit zijn de belangrijkste voordelen van het kiezen van een grastrimmer met messen vergeleken met een grastrimmer met een draad:

 • Efficiëntie in zware vegetatie: Grastrimmers met messen zijn effectiever dan modellen met draad bij het hanteren van dik gras en zware onkruid.
 • Geschikt voor gevarieerd terrein: Ze kunnen omgaan met oneffen terrein en gebieden met overwoekerde en dichte vegetatie.
3

Nadelen

Dit zijn de belangrijkste nadelen van het kiezen van een grastrimmer met messen vergeleken met een grastrimmer met een draad:

 • Gewicht: Grastrimmers met messen kunnen zwaarder zijn dan modellen met draad, waardoor ze veeleisender zijn om te hanteren, vooral tijdens langere werkperiodes.
 • Kosten: Als de messen van metaal zijn, kunnen ze duurder zijn om te vervangen in vergelijking met draad.
 • Minder flexibiliteit: Sommige modellen met messen kunnen minder effectief zijn voor fijnere trimtaken die meer finesse vereisen.
4

Soorten messen

Grastrimmers met messen zijn meestal uitgerust met plastic messen of metalen messen.

 • Duurzaamheid: Metalen messen zijn robuuster en duurzamer dan plastic messen. Ze gaan langer mee en vereisen minder onderhoud.
 • Efficiëntie: Metalen messen zijn effectiever bij het snijden van dichte en harde vegetatie, inclusief kleine takken en dik onkruid.
 • Minder vervanging: Door de duurzaamheid van metaal hoeven metalen messen niet zo vaak vervangen te worden als plastic messen.
 • Gewicht: Metalen messen zijn zwaarder, wat de grastrimmer moeilijker te hanteren kan maken en de vermoeidheid tijdens langdurig gebruik kan vergroten.
 • Veiligheidsrisico’s: De scherpe metalen messen kunnen een groter veiligheidsrisico vormen, vooral als ze stenen of andere harde objecten raken.
 • Prijs: Messen van metaal kunnen duurder zijn om te vervangen dan plastic messen.
5

Zijn ze duurder?

Zijn grastrimmers met messen duurder dan modellen met draad?

In de volgende grafiek kunt u zien hoe de prijs is verdeeld over grastrimmers met messen, vergeleken met modellen met draad:

Bijgewerkt op 23 juli 2024

Zoals de grafiek laat zien, zijn grastrimmers met messen over het algemeen niet duurder in aanschafprijs dan modellen met draad.

6

Hoeveel grastrimmers hebben messen?

Volgens onze gegevens is 11% van de grastrimmers uitgerust met messen. Dus de overgrote meerderheid van de grastrimmers is uitgerust met draad.

de-DE it-IT nl-NL da-DK

© 2024 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.