De 10 beste gasbarbecues

products 15 gasbarbecues vergelijken
Consumenten reviews 2.646 Consumenten reviews

Dit is een vergelijking van 15 gasbarbecues, waar iedere gasbarbecue een score van 0 -100 heeft gekregen op basis van 2.646 gebruikersrecensies. Deze vergelijking van de gasbarbecue was voor het laatst in 2022 bijgewerkt.

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

Top producten

De 10 beste gasbarbecues

Positie Afbeelding Gasbarbecue Cijfer Beoordeling Prijs
2 Weber Q1000 Weber Q1000 96 Zeer goed € 256
3 Weber Spirit E-210 Classic Weber Spirit E-210 Classic 94 Goed € 529
4 Weber Spirit E-320 Classic Weber Spirit E-320 Classic 92 Goed € 679
5 Weber Q1200 Weber Q1200 92 Goed € 330
8 Weber Q2200 Weber Q2200 92 Goed € 329
9 Nexgrill Deluxe 5B Nexgrill Deluxe 5B 92 Goed € 799

Over onze gasbarbecue test

We hebben iedere gasbarbecue met een score van 0 - 100 gewaardeerd, op basis van productrecensies van gebruikers. Je kan hier meer lezen over hoe onze score is gecalculeerd.

De koopgids voor gasbarbecues

Heb je hulp nodig bij het aanschaffen van een gasbarbecue? We hebben hier een koopgids voor je samengesteld, zodat je de beste gasbarbecue naar eigen wens kunt uitkiezen.

Wat is een gasbarbecue?

Gasgrill graphic

Gasbarbecues zijn bepaalde huishoudelijke apparaten die uitermate geschikt zijn om te grillen. Ze werken voornamelijk op gas, zoals propaan. Toch zijn er tegenwoordig ook andere modellen verkrijgbaar die op natuurlijk gas werken. Dankzij de gasbarbecue kun je etenswaren via een warmtebron bereiden– een gasvlam die de etenswaren direct bereidt of via een grill element.

Verschillende soorten gasbarbecues

Afhankelijk van de ruimte en waarvoor de gasbarbecue wordt gebruikt, zijn er drie soorten gasbarbecues waaruit je een keus kan maken.

Vrijstaande gasbarbecues

Vrijstaande gasbarbecues

De vrijstaande gasbarbecues zijn vooral groot, maar nemen geen permanente plaats in beslag. Het zijn namelijk traditionele gasbarbecues die op een geraamte bevestigd zijn en met behulp van wielen kunnen worden verplaatst. De gastank is bij dit type onder de grill bevestigd. Bovendien worden vrijstaande gasbarbecues met diverse functies geleverd, zoals bijzettafels.

Draagbare gasbarbecues

Draagbare gasbarbecues

Mocht je op je campingvakantie een gasbarbecue mee willen nemen, dan is het wellicht beter om een draagbare gasbarbecue te kiezen. Deze apparaten zijn klein en compact, zodat ze eenvoudig samen met andere vakantiespullen worden gepakt. Bovendien zijn deze gasbarbecues ook een goede keus als je een kleine tuin hebt en geen ingebouwde of vrijstaande gasbarbecue kan plaatsen. Daarnaast kan je ook een draagbare gasbarbecue overwegen als je niet vaak grilt.

Ingebouwde gasbarbecues

Ingebouwde gasbarbecues zijn zeer geschikt voor personen die het grillen erg serieus neemt. In de meeste gevallen is de gasbarbecue in bepaalde ruimten buitenshuis ingebouwd, zoals op het terras, patio of op een aangewezen hoek van je tuin. Mocht je vaak grillen of veel vrienden willen uitnodigen, dan is dit gedeelte van je tuin de aangewezen plek om etenswaren met gemak te bereiden.

Waarom zou ik een gasbarbecue aanschaffen?

Als je ooit een houtskool barbecue hebt gebruikt, dan weet je als geen ander hoelang het duurt voordat het houtskool heet genoeg is. Daarentegen zullen gasbarbecues sneller opwarmen en het kookproces vereenvoudigen. Dankzij de directe warmtebron (gas) hoef je namelijk niet lang te wachten voordat je kan grillen. Verder hoef je nadien ook niet veel schoon te maken, in tegenstelling tot een houtskool barbecue. Ook is de temperatuur van de gasbarbecue ook eenvoudiger te reguleren, zodat je etenswaren niet verbranden.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een gasbarbecue?

Mocht je op zoek gaan naar een gasbarbecue, dan kan je snel overrompeld worden door de aanwezigheid van talloze modellen en merken. Daarom volgen hier bepaalde punten die je in je achterhoofd kunt houden als je een goede keus voor je gasbarbecue wilt maken:

Grootte

Er zijn talloze uitvoeringen op de markt aanwezig en daarom is het van belang om van tevoren te bepalen welke omvang gasbarbecue je wilt hebben. Stel daarom voor jezelf vast waarvoor je de gasbarbecue gaat gebruiken. Is de barbecue alleen voor jezelf? Wil je vaak vrienden uitnodigen of heb je een grote barbecueplaats nodig? Kleinere gasbarbecues zijn geweldig geschikt voor kleinere huishoudens, maar het kan enige tijd in beslag nemen om bepaalde etenswaren te bereiden. Dit laatste gegeven is vooral van toepassing bij grote gezinnen of grote groepen vrienden.

Rooster

Grootte gasbarbecues

Het rooster van de gasbarbecue is de voornaamste plaats van het apparaat. Daarom is het van belang dat het rooster is afgestemd op welke etenswaren je voornamelijk wilt bereiden. Hierbij zijn roestvrijstalen en gietijzeren roosters uitermate geschikt om vlees te roosteren. Daarnaast zijn porseleinen roosters bijzonder geschikt om delicaat voedsel, zoals vis, groenten en andere soorten etenswaren op lagere temperaturen te bereiden.

Functies

Functies gasbarbecues

Sommige modellen zijn van vele functies voorzien, terwijl andere gasbarbecues maar enkel het basisrooster bezitten. Gasbarbecues met verschillende functies kunnen etenswaren met verschillende kookprocessen bereiden. Bepaalde gasbarbecues worden zelfs met een extra zijbrander uitgevoerd, zodat je additionele etenswaren tijdens het roosteren kunt bereiden. Verder zijn er ook gasbarbecues te vinden die met andere functies uitgerust, zoals elektronische ontstekers, vleesthermometers om de juiste temperatuur te bereiken, brandstofmeters enz.

Gasflessen

Sommige gasbarbecues werken op propaan, terwijl er ook andere apparaten te verkrijgen zijn die op natuurlijk gas werken. Bekijk daarom goed voordat je de gasbarbecue aanschaft welk soort gas ervoor moet worden gebruikt en/of er een leverancier dicht bij in de buurt aanwezig is.

Zo zullen gasflessen ook variëren afhankelijk van waar ter wereld de gasbarbecue vandaan komt. Komt de gasbarbecue bijvoorbeeld uit de U.S., dan is er een grote kans dat dit apparaat niet in Europa gebruikt kan worden en vice versa.

Een van de meest voorkomende dingen die bij een aanschaf van een gasbarbecue wordt overzien is het soort gas, mix, gasdruk, stroomverbruik en daarbij gelden ook verschillende regelgevingen per land. Zo zullen apparaten vaak in het land van aankoop werken, maar niet als ze internationaal worden gebruikt. Dit gegeven is zelfs van toepassing als er convertors op gasbarbecues worden gebruikt en daarom is het beter om het apparaat in het woonachtend land aan te schaffen.

Het is ook van belang dat je goed weet welk soort gas je in een bepaald land kan aanschaffen. In de U.K. bijvoorbeeld, kan je Calor Gas of Flogas cilinders vinden, die beide liquide petroleum gas aanbieden (L.P.G)–butaan en propaan. In andere landen kun je geen Calor gas of Flogas leveranciers vinden en daarom moet je op zoek gaan naar andere lokale aanbieders. In bepaalde zuidelijke Europese plaatsen is L.P.G. een mix van propaan en butaan en deze samenstelling wisselt per seizoen. Daarom zal een lokaal gekochte gasfles wellicht niet werken.

Aantal branders

Afhankelijk van de hoeveelheid etenswaren en tijd dat je wilt spenderen om te grillen, is het verstandig om minimaal twee branders te nemen. Daarnaast zijn er bepaalde gasbarbecues aanwezig die de branders horizontaal in een rechte lijn hebben staan, terwijl andere modellen de branders van voren naar achteren hebben staan. Hierbij geldt, hoe meer branders je gebruikt, des te sneller je etenswaren klaar zullen zijn.

Dit diagram toont de verdeling van het aantal branders aan bij alle gasbarbecues.

Aantal branders Statistiken

Ja (53%)
Nee (40%)
0 (7%)
juni 30, 2022

Prijs

De prijs van een gasbarbecue is afhankelijk van het gekozen model–namelijk een vrijstaand of draagbaar model. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van de grootte van de gasbarbecue, het soort gebruikte gas, de hoeveelheid branders en het gebruikte materiaal (aluminium, roestvrij staal enz.)

Deze grafiek toont de prijsverdeling aan van alle gasbarbecues.

juni 30, 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

caret-up caret-down Welke gasbarbecues zijn de beste?

De beste gasbarbecue is de Weber Genesis II E310 met een verkregen score van 98 uit 100 en daarbij een oordeel als “Zeer goed” heeft gekregen. Dit is een lijst van de vijf beste gasbarbecues.
Positie Afbeelding Gasbarbecue Cijfer Beoordeling Prijs
2 Weber Q1000 Weber Q1000 96 Zeer goed € 256
3 Weber Spirit E-210 Classic Weber Spirit E-210 Classic 94 Goed € 529

caret-up caret-down Welke budget gasbarbecue is de beste?

We hebben een gasbarbecue als “budget barbecue” aangeduid, als de prijs onder 350 euro ligt. De beste budget gasbarbecue is de Weber Q1000, die voor een prijs van 256 euro te verkrijgen is. Dit zijn de drie goedkoopste gasbarbecues.
Gasbarbecue
Weber Q1000 256 €
279 €
Weber Q2200 329 €

Ranglijst (15)

filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. De beste gasbarbecue
  1
  Weber Genesis II E310
  Cijfer
  98/100
  Zeer goed
  Coolblue.nl € 979
  Gasbarbecue
  3 hoofdbrander(s)
  11,0 kWh Vermogen
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,9) 48 reviews
 2. Weber Q1000
  Cijfer
  96/100
  Zeer goed
  Gasbarbecue
  1 hoofdbrander(s)
  2,6 kWh Vermogen
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 1525 reviews
 3. Weber Spirit E-210 Classic
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Gasbarbecue
  2 hoofdbrander(s)
  7,6 kWh Vermogen
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 185 reviews
 4. Weber Spirit E-320 Classic
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Gasbarbecue
  3 hoofdbrander(s)
  Zijbrander
  11,0 kWh Vermogen
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 215 reviews
 5. Weber Q1200
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Gasbarbecue
  1 hoofdbrander(s)
  3,51 kWh Vermogen
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 139 reviews
 6. 6
  Nexgrill 5B Classic
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amazon.nl € 749
  Gasbarbecue
  5 hoofdbrander(s)
  Zijbrander
  Infraroodbrander
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 84 reviews
 7. 7
  Nexgrill 4B Classic
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amazon.nl € 499
  Gasbarbecue
  4 hoofdbrander(s)
  Zijbrander
  14,2 kWh Vermogen
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 76 reviews
 8. Weber Q2200
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Deal Alert
  Coolblue.nl € 329
  Deal Alert
  Deal Alert
  Amazon.nl € 481
  3 prijzen »
  Gasbarbecue
  1 hoofdbrander(s)
  3,5 kWh Vermogen
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 68 reviews
 9. Nexgrill Deluxe 5B
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Gasbarbecue
  4 hoofdbrander(s)
  Zijbrander
  Infraroodbrander
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 58 reviews
 10. 10
  Barbecook Siesta 310
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Coolblue.nl € 525
  Gasbarbecue
  3 hoofdbrander(s)
  Zijbrander
  12,0 kWh Vermogen
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 48 reviews
 11. 11
  Barbecook Siesta 412
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Coolblue.nl € 693
  Amazon.nl € 759
  Gasbarbecue
  4 hoofdbrander(s)
  Zijbrander
  12,0 kWh Vermogen
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 48 reviews
 12. 12
  Outdoorchef City 420 G
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Amazon.nl € 279
  Gasbarbecue
  1 hoofdbrander(s)
  4,3 kWh Vermogen
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 119 reviews
 13. 13
  Napoleon Grills Phantom Rogue SE 425
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Coolblue.nl € 1.499
  Gasbarbecue
  3 hoofdbrander(s)
  Zijbrander
  Infraroodbrander
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 15 reviews
 14. 14
  Napoleon Rogue 365-1
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Coolblue.nl € 529
  Gasbarbecue
  2 hoofdbrander(s)
  10,5 kWh Vermogen
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 15 reviews
 15. Gasbarbecue
  2 hoofdbrander(s)
  Zijbrander
  7,75 kWh Vermogen
  ★★★★★
  ★★★★★
  (3,5) 3 reviews

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Weber Genesis II E310 Weber Q1000
Weber Spirit E-210 Classic
Naam Weber Genesis II E310 Weber Q1000 Weber Spirit E-210 Classic
Cijfer
98
96
94
Positie Nr. 1 van 15 Nr. 2 van 15 Nr. 3 van 15
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.9)
48 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
1525 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
185 reviews
Prijs 979 € 256 € 529 €
caret-up caret-down Functies
Breedte kookoppervlak 68,0 cm 43,0 cm 52,0 cm
Lengte kookoppervlak 48,0 cm 32,0 cm 45,0 cm
Zijbrander
Infraroodbrander
Aantal hoofdbranders 3 1 2
Vermogen hoofdbranders 11,0 kWh 2,6 kWh 7,6 kWh
caret-up caret-down Gewicht
Gewicht 56,8 kg
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
Compact en eenvoudig te monteren
De tweedelige porseleinen geëmailleerde gietijzeren roosters voor zwaar gebruik zijn eenvoudig te reinigen
Roestvrijstalen stalen brander
Drukknop ontstekingsmechanisme
Onbegrensde regelbare brandklep
Duurzame, roestbestendige deksel en geraamte
Uitneembare lekbak
Hittebestendig geraamte met ingebouwde handvatten
Met een adapter set bruikbaar voor grote gasflessen
2 roestvrijstalen branders
Gegoten aluminium behuizing en deksel met ingebouwde thermometer
Porceleinen geëmailleerd Gourmet Barbecue systeem (GBS) gegoten gril
Elektronisch ontstekingssysteem met Piezo ontstekingsknop
Oneindig controleerbare branders
Gebruikt grote patio gasflessen
Twee opvouwbare bijzettafels
Vetbeheerssysteem met lekbak en wegwerp bain-marie voedselbakken
Nadelen
Geen ingebouwde thermometer
Niet inclusief draagbare gasflessen (op zijn minst niet voor het eerste gebruik)
Geen uitklapbare bijzettafels
Kleiner profiel van de deksel
Geen zijbrander of sear station
Niet bruikbaar met Smart Bbq by Weber Connect technologie
Niet bruikbaar met iGrill3 technologie
de-DE nl-NL da-DK
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.