De 15 beste gasbarbecues

products 15 gasbarbecues vergelijken
Consumenten reviews 2.494 Consumenten reviews

Dit is een vergelijking van 15 gasbarbecues, waar iedere gasbarbecue een score van 0 -100 heeft gekregen op basis van 2.494 gebruikersrecensies. Deze vergelijking van de gasbarbecue was voor het laatst in 2022 bijgewerkt.

 

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

BIJGEWERKT:
09. januari 2022
filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
De beste gasbarbecue
1
Weber Q1000
Reoverview.nl
96/100
Zeer goed
Coolblue.nl € 262
Gasbarbecue
★★★★★
★★★★★
(4,8) 1344 reviews
2
Weber Spirit E-210 Classic
Reoverview.nl
94/100
Goed
Coolblue.nl € 549
Gasbarbecue
★★★★★
★★★★★
(4,7) 176 reviews
3
Nexgrill Deluxe 5B
Reoverview.nl
94/100
Goed
Amazon.nl € 699
Gasbarbecue
★★★★★
★★★★★
(4,8) 44 reviews
4
Weber Spirit E-320 Classic
Reoverview.nl
92/100
Goed
Coolblue.nl € 749
Gasbarbecue
★★★★★
★★★★★
(4,6) 219 reviews
5
Barbecook Siesta 310
Reoverview.nl
92/100
Goed
Coolblue.nl € 449
Gasbarbecue
★★★★★
★★★★★
(4,6) 158 reviews
6
Barbecook Siesta 412
Reoverview.nl
92/100
Goed
Amazon.nl € 799
Gasbarbecue
★★★★★
★★★★★
(4,6) 158 reviews
7
Weber Q1200
Reoverview.nl
92/100
Goed
Coolblue.nl € 279
Amazon.nl € 350
Gasbarbecue
★★★★★
★★★★★
(4,6) 129 reviews
8
Campingaz 4 Series Classic LS
Reoverview.nl
92/100
Goed
Bol.com € 489
Gasbarbecue
★★★★★
★★★★★
(4,7) 41 reviews
9
Nexgrill 5B Classic
Reoverview.nl
90/100
Goed
Amazon.nl € 699
Gasbarbecue
★★★★★
★★★★★
(4,5) 66 reviews
10
Nexgrill 4B Classic
Reoverview.nl
88/100
Goed
Amazon.nl € 449
Gasbarbecue
★★★★★
★★★★★
(4,5) 43 reviews
11
Outdoorchef City 420 G
Reoverview.nl
84/100
Bevredigend
Amazon.nl € 279
Gasbarbecue
★★★★★
★★★★★
(4,2) 102 reviews
Napoleon Rogue 365-1
Coolblue.nl € 517
Gasbarbecue
★★★★★
★★★★★
(4,8) 7 reviews
Weber Spirit E-220
Coolblue.nl € 599
Amazon.nl € 744
Gasbarbecue
★★★★★
★★★★★
(3,5) 3 reviews
Weber Q2200
Coolblue.nl € 364
Amazon.nl € 453
Gasbarbecue
★★★★★
★★★★★
(4,0) 2 reviews
Napoleon Grills Phantom Rogue SE 425
Coolblue.nl € 1.449
Gasbarbecue
★★★★★
★★★★★
(3,8) 2 reviews

Over onze gasbarbecue test

We hebben iedere gasbarbecue met een score van 0 – 100 gewaardeerd, op basis van productrecensies van gebruikers. Je kan hier meer lezen over hoe onze score is gecalculeerd.

Score calculation

De koopgids voor gasbarbecues

Heb je zin om een feestje in je tuin te organiseren? Mocht je van tijd tot tijd zin hebben om een geweldige stuk vlees te roosteren, dan is het overwegen van een gasbarbecue een goede zaak. Op deze manier kan je namelijk een minigedeelte van je tuin als barbecue plaats benoemen. Mocht je nog nooit van een gasbarbecue hebben gehoord of weet je nog niet of dit apparaat voor je geschikt is, dan volgen hier bepaalde aandachtspunten die het overwegen waard zijn.

Wat is een gasbarbecue?

Gasbarbecues zijn bepaalde huishoudelijke apparaten die uitermate geschikt zijn om te grillen. Ze werken voornamelijk op gas, zoals propaan. Toch zijn er tegenwoordig ook andere modellen verkrijgbaar die op natuurlijk gas werken. Dankzij de gasbarbecue kun je etenswaren via een warmtebron bereiden– een gasvlam die de etenswaren direct bereidt of via een grill element.

Verschillende soorten gasbarbecues

Afhankelijk van de ruimte en waarvoor de gasbarbecue wordt gebruikt, zijn er drie soorten gasbarbecues waaruit je een keus kan maken.

Vrijstaande gasbarbecues

Vrijstaande gasbarbecues

De vrijstaande gasbarbecues zijn vooral groot, maar nemen geen permanente plaats in beslag. Het zijn namelijk traditionele gasbarbecues die op een geraamte bevestigd zijn en met behulp van wielen kunnen worden verplaatst. De gastank is bij dit type onder de grill bevestigd. Bovendien worden vrijstaande gasbarbecues met diverse functies geleverd, zoals bijzettafels.

Draagbare gasbarbecues

Draagbare gasbarbecues

Mocht je op je campingvakantie een gasbarbecue mee willen nemen, dan is het wellicht beter om een draagbare gasbarbecue te kiezen. Deze apparaten zijn klein en compact, zodat ze eenvoudig samen met andere vakantiespullen worden gepakt. Bovendien zijn deze gasbarbecues ook een goede keus als je een kleine tuin hebt en geen ingebouwde of vrijstaande gasbarbecue kan plaatsen. Daarnaast kan je ook een draagbare gasbarbecue overwegen als je niet vaak grilt.

Ingebouwde gasbarbecues

Ingebouwde gasbarbecues zijn zeer geschikt voor personen die het grillen erg serieus neemt. In de meeste gevallen is de gasbarbecue in bepaalde ruimten buitenshuis ingebouwd, zoals op het terras, patio of op een aangewezen hoek van je tuin. Mocht je vaak grillen of veel vrienden willen uitnodigen, dan is dit gedeelte van je tuin de aangewezen plek om etenswaren met gemak te bereiden.

Waarom zou ik een gasbarbecue aanschaffen?

Als je ooit een houtskool barbecue hebt gebruikt, dan weet je als geen ander hoelang het duurt voordat het houtskool heet genoeg is. Daarentegen zullen gasbarbecues sneller opwarmen en het kookproces vereenvoudigen. Dankzij de directe warmtebron (gas) hoef je namelijk niet lang te wachten voordat je kan grillen. Verder hoef je nadien ook niet veel schoon te maken, in tegenstelling tot een houtskool barbecue. Ook is de temperatuur van de gasbarbecue ook eenvoudiger te reguleren, zodat je etenswaren niet verbranden.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een gasbarbecue?

Mocht je op zoek gaan naar een gasbarbecue, dan kan je snel overrompeld worden door de aanwezigheid van talloze modellen en merken. Daarom volgen hier bepaalde punten die je in je achterhoofd kunt houden als je een goede keus voor je gasbarbecue wilt maken:

Grootte

Er zijn talloze uitvoeringen op de markt aanwezig en daarom is het van belang om van tevoren te bepalen welke omvang gasbarbecue je wilt hebben. Stel daarom voor jezelf vast waarvoor je de gasbarbecue gaat gebruiken. Is de barbecue alleen voor jezelf? Wil je vaak vrienden uitnodigen of heb je een grote barbecueplaats nodig? Kleinere gasbarbecues zijn geweldig geschikt voor kleinere huishoudens, maar het kan enige tijd in beslag nemen om bepaalde etenswaren te bereiden. Dit laatste gegeven is vooral van toepassing bij grote gezinnen of grote groepen vrienden.

Rooster

Grootte gasbarbecues

Het rooster van de gasbarbecue is de voornaamste plaats van het apparaat. Daarom is het van belang dat het rooster is afgestemd op welke etenswaren je voornamelijk wilt bereiden. Hierbij zijn roestvrijstalen en gietijzeren roosters uitermate geschikt om vlees te roosteren. Daarnaast zijn porseleinen roosters bijzonder geschikt om delicaat voedsel, zoals vis, groenten en andere soorten etenswaren op lagere temperaturen te bereiden.

Functies

Functies gasbarbecues

Sommige modellen zijn van vele functies voorzien, terwijl andere gasbarbecues maar enkel het basisrooster bezitten. Gasbarbecues met verschillende functies kunnen etenswaren met verschillende kookprocessen bereiden. Bepaalde gasbarbecues worden zelfs met een extra zijbrander uitgevoerd, zodat je additionele etenswaren tijdens het roosteren kunt bereiden. Verder zijn er ook gasbarbecues te vinden die met andere functies uitgerust, zoals elektronische ontstekers, vleesthermometers om de juiste temperatuur te bereiken, brandstofmeters enz.

Gasflessen

Sommige gasbarbecues werken op propaan, terwijl er ook andere apparaten te verkrijgen zijn die op natuurlijk gas werken. Bekijk daarom goed voordat je de gasbarbecue aanschaft welk soort gas ervoor moet worden gebruikt en/of er een leverancier dicht bij in de buurt aanwezig is.

Zo zullen gasflessen ook variëren afhankelijk van waar ter wereld de gasbarbecue vandaan komt. Komt de gasbarbecue bijvoorbeeld uit de U.S., dan is er een grote kans dat dit apparaat niet in Europa gebruikt kan worden en vice versa.

Een van de meest voorkomende dingen die bij een aanschaf van een gasbarbecue wordt overzien is het soort gas, mix, gasdruk, stroomverbruik en daarbij gelden ook verschillende regelgevingen per land. Zo zullen apparaten vaak in het land van aankoop werken, maar niet als ze internationaal worden gebruikt. Dit gegeven is zelfs van toepassing als er convertors op gasbarbecues worden gebruikt en daarom is het beter om het apparaat in het woonachtend land aan te schaffen.

Het is ook van belang dat je goed weet welk soort gas je in een bepaald land kan aanschaffen. In de U.K. bijvoorbeeld, kan je Calor Gas of Flogas cilinders vinden, die beide liquide petroleum gas aanbieden (L.P.G)–butaan en propaan. In andere landen kun je geen Calor gas of Flogas leveranciers vinden en daarom moet je op zoek gaan naar andere lokale aanbieders. In bepaalde zuidelijke Europese plaatsen is L.P.G. een mix van propaan en butaan en deze samenstelling wisselt per seizoen. Daarom zal een lokaal gekochte gasfles wellicht niet werken.

Aantal branders

Afhankelijk van de hoeveelheid etenswaren en tijd dat je wilt spenderen om te grillen, is het verstandig om minimaal twee branders te nemen. Daarnaast zijn er bepaalde gasbarbecues aanwezig die de branders horizontaal in een rechte lijn hebben staan, terwijl andere modellen de branders van voren naar achteren hebben staan. Hierbij geldt, hoe meer branders je gebruikt, des te sneller je etenswaren klaar zullen zijn.

Dit diagram toont de verdeling van het aantal branders aan bij alle gasbarbecues.

Aantal branders Statistiken

Ja (70%)
Nee (30%)
januari 25, 2022

Prijs

De prijs van een gasbarbecue is afhankelijk van het gekozen model–namelijk een vrijstaand of draagbaar model. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van de grootte van de gasbarbecue, het soort gebruikte gas, de hoeveelheid branders en het gebruikte materiaal (aluminium, roestvrij staal enz.)

Deze grafiek toont de prijsverdeling aan van alle gasbarbecues.

januari 25, 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

caret-up caret-down Welke gasbarbecues zijn de beste?


De beste gasbarbecue is de Weber Q1000 met een verkregen score van 96 uit 100 en daarbij een oordeel als “Zeer goed” heeft gekregen.

Dit is een lijst van de vijf beste gasbarbecues.

Positie Afbeelding Gasbarbecue Cijfer Beoordeling Prijs

caret-up caret-down Welke budget gasbarbecue is de beste?


We hebben een gasbarbecue als “budget barbecue” aangeduid, als de prijs onder 350 euro ligt. De beste budget gasbarbecue is de Weber Q1000, die voor een prijs van 262 euro te verkrijgen is.

Dit zijn de drie goedkoopste gasbarbecues.

Gasbarbecue
Prijs
262 €
279 €
279 €

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Weber Q1000 Weber Spirit E-210 Classic Nexgrill Deluxe 5B
Naam Weber Q1000 Weber Spirit E-210 Classic Nexgrill Deluxe 5B
Cijfer
96
94
94
Positie Nr. 1 van 15 Nr. 2 van 15 Nr. 3 van 15
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
1344 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
176 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
44 reviews
Prijs 262 € 549 € 699 €
caret-up caret-down Functies
Breedte kookoppervlak 43.0 cm 52.0 cm 84.2 cm
Lengte kookoppervlak 32.0 cm 45.0 cm 43.2 cm
Zijbrander
Infraroodbrander
Aantal hoofdbranders 1 2 4
Vermogen hoofdbranders 2.6 kWh 7.6 kWh 23.9 kWh
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
Nadelen
de-DE nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Auteur en maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.