De 8 beste epilators

products 8 epilators vergelijken
Consumenten reviews 31.157 Consumenten reviews
Expert- en testresultaten 3 Expert- en testresultaten

 

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

BIJGEWERKT:
09. januari 2022
filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
1
Braun Silk-épil 9 9-890
Reoverview.nl
88/100
Goed
Bol.com € 99
Amazon.nl € 99
Epilator
★★★★★
★★★★★
(4,4) 12734 reviews
2
Panasonic ES-DEL8A
Reoverview.nl
86/100
Goed
Bol.com € 115
Amazon.nl € 115
Epilator
★★★★★
★★★★★
(4,3) 3330 reviews
3
Panasonic ES-EL2A
Reoverview.nl
86/100
Goed
Amazon.nl € 69
Bol.com € 73
Epilator
★★★★★
★★★★★
(4,3) 3217 reviews
4
Braun Silk-épil 5 5-870
Reoverview.nl
86/100
Goed
Amazon.nl € 94
Epilator
★★★★★
★★★★★
(4,3) 82 reviews
5
Braun Silk-épil 3 3-170
Reoverview.nl
82/100
Bevredigend
Amazon.nl € 39
Epilator
★★★★★
★★★★★
(4,1) 11304 reviews
6
Remington EP7035
Reoverview.nl
77/100
Bevredigend
Amazon.nl € 62
Epilator
★★★★★
★★★★★
(3,9) 127 reviews
7
Remington EP7700
Reoverview.nl
76/100
Bevredigend
Bol.com € 60
Amazon.nl € 102
Epilator
★★★★★
★★★★★
(3,8) 201 reviews
8
Remington EP7500
Reoverview.nl
70/100
Voldoende
Amazon.nl € 53
Epilator
★★★★★
★★★★★
(3,5) 162 reviews

De koopgids voor epilatoren

Als je ooit haar van je lichaam hebt verwijderd door middel van te harsen of te scheren, dan weet je waarschijnlijk hoe tijdrovend waxen kan zijn en hoe scheren je huid ruw en hobbelig maakt. Daarom zal dit artikel je uitleggen wat een epilator is, welke soorten epilators er zijn en waar je aandacht aan moet besteden als je een epilator aanschaft.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een epilator?

Er zijn talloze epilatoren op de markt verkrijgbaar. Mocht dit de eerste keer zijn dat je een epilator aanschaft, dan zul je een epilator moeten kopen die op je eigen persoonlijke behoeften is afgestemd. Tegenwoordig vind je namelijk veel epilators die veel van een pincet weg hebben. Daarom is het vrij abnormaal en bijzonder om veerachtige plus roterende disc- epilatoren tegen te komen.

Met snoer of koordloos

Epilator met snoer

Epilatoren met snoer of koordloze uitvoeringen hebben zo ook hun eigen voor- en nadelen. Koordloze epilatoren werken met een batterij en zullen zolang werkzaam zijn totdat de batterij moet worden opgeladen. Toch kunnen ze eenvoudig op ieder lichaamsonderdeel worden toegepast, want ze hebben immers geen last van het snoer. Onthoud goed dat de batterij tijdens de epileerbeurt toch soms moet worden opgeladen.

Epilatoren met snoer zullen daarentegen alleen werken als het snoer in het stopcontact is gestoken. Op deze manier kun je onbezorgd doorgaan met een epileerbeurt en je focussen op het resultaat. Toch werken deze apparaten niet onderwater en de lengte van het snoer zal je uiteindelijk limiteren. In onze vergelijking zijn 75 % van alle epilatoren koordloos.

Ja (75%)
Nee (25%)
januari 25, 2022

Droog of vochtig

Er zijn twee soorten pincet epilatoren; nat en droog. Natte epilatoren kunnen eenvoudig onder de douche of in het bad worden gebruikt (daarom zijn ze koordloos en voorzien van een batterij). Dit apparaat wordt bij een gevoelige huid aanbevolen, want de epilator zal onderwater namelijk de huidporiën openen en enige pijn, uitslag plus bobbeltjes aanzienlijk verminderen. Bovendien kunnen zogenaamde natte epilatoren ook op droge plekken van de huid worden gebruikt.

Droge epilatoren mogen alleen op de droge huid worden toegepast en dus niet in de douche. In deze uitvoering zul je trouwens eenvoudig epilatoren met snoer of koordloze apparaten vinden.

Aantal pincetten

Epilator Pinzetten

Des te meer pincetten de epilator bezit, des te efficiënter is het apparaat. Enkele epilatoren hebben maar drie pincetten, terwijl andere apparaten maximaal 72 pincetten bezitten. Mocht je snel het haar van je huid willen verwijderen, dan wil je eigenlijk een epilator met zoveel mogelijk pincetten aanschaffen. Bedenk wel goed dat de hoeveelheid pincetten, ook het apparaat uiteindelijk duurder maakt. Bovendien verschillen diverse modellen ook in het aantal pincetten. Over het algemeen zul je vaak een epilator met 10 pincetten aantreffen, want apparaten met 3 – 10 pincetten zijn vrij zeldzaam. Mocht je een epilator op bepaalde lichaamsdelen willen gebruiken, dan zijn de epilatoren met een minder aantal pincetten beter geschikt voor het verwijderen van gezichtshaar. Aan de andere kant, zijn epilatoren met meerdere pincetten beter geschikt om armen en benen te bewerken, omdat hier namelijk meer haargroei is.

Snelheidsniveaus

De snelheid van een epilator is ook een belangrijke functie, want je hebt namelijk verschillende snelheden nodig op de huid van ieder lichaamsonderdeel. Zo hebben plekken, waaronder je dijen en onderarmen een hogere snelheid nodig om het haar te verwijderen en de bikinilijn een lagere snelheid. Hoe gevoeliger het te scheren oppervlak is, des te lager de snelheid. Op deze manier zal het scheren uiteindelijk ook minder pijnlijk zijn.
Terwijl er epilatoren met één snelheid te verkrijgen zijn, zijn er ook apparaten met minimaal drie snelheidsinstellingen aanwezig. Mocht je de epilator op meerdere onderdelen van je lichaam willen gebruiken, dan is het beter om voor een epilator met verschillende snelheden te gaan.

Hulpstukken

Epilator Hulpstukken

Epilatoren worden met de belangrijkste hulpstukken geleverd. Hier is de “epilator cap” een goed voorbeeld van. Dit hulpstuk reduceert namelijk de pijn tijdens het epileren. Daarnaast zijn er ook nog andere hulpstukken verkrijgbaar, zoals een scheerkop, voetmassage, pincet en nog vele andere. Sommige epilatoren zijn zelfs uitgerust met pedicure buffers, massage rollers en oplaadstandaarden. Hierbij geldt dat ieder opzetstuk zijn individuele werkzaamheid heeft. Zo zullen massagerollers bijvoorbeeld goed helpen om pijn te reduceren tijdens een epileerbeurt. Daarnaast zijn de nauwe pincetten geweldig voor het epileren van de bikinilijn en het verwijderen van gezichtshaar. Let er wel op dat niet alle epilatoren deze hulpstukken bezitten en dat epilatoren duurder worden met de hoeveelheid aan hulpstukken.

Geluid

Sommige epilatoren zijn tijdens gebruik luidruchtiger dan andere apparaten. Mocht je gevoelig voor geluid zijn en geen zoemend geluid voor ongeveer 30 minuten willen aanhoren, dan moet je toch naar een stiller apparaat op zoek gaan. Ditzelfde geldt trouwens ook voor gezinnen met huisdieren of baby’s.

Ingebouwd licht

Epilator ingebouwd licht

Sommige epilatoren zijn voorzien van een ingebouwd licht, die je tijdens het epileren helpt om kleine haren te verwijderen. Mocht je uiteindelijk een gladde huid willen verkrijgen, dan is deze functie uitermate geschikt voor je.

Van de 8 epilatoren die in onze vergelijking worden gepresenteerd, zijn 88 % met een ingebouwd licht vervaardigd. De beste is de Braun Silk-épil 9 9-890.

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Braun Silk-épil 9 9-890 Panasonic ES-DEL8A Panasonic ES-EL2A
Naam Braun Silk-épil 9 9-890 Panasonic ES-DEL8A Panasonic ES-EL2A
Cijfer
88
86
86
Positie Nr. 1 van 8 Nr. 2 van 8 Nr. 3 van 8
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)
12734 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.3)
3330 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.3)
3217 reviews
Prijs 99 € 115 € 69 €
caret-up caret-down Accu
Draadloos te gebruiken
Operatie duur 50 min 30 min 30 min
Oplaadtijd accu 120 min 60 min 60 min
Accu type Li-ion Li-ion Li-ion
Oplaadindicator
caret-up caret-down Technische gegevens
Aantal standen 2 3 3
Wasbaar
Nat of droog
Met licht
Aantal pincetten 40 60 60
Epileermethode Tweezers system
Aantal essays 4 6 1
Materiaal Kunststof Kunststof
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 4.0 cm 4.5 cm 4.5 cm
Breedte 5.5 cm 6.8 cm 6.8 cm
Diepte 13.0 cm 16.5 cm 16.5 cm
Gewicht 0.7 kg 0.17 kg 0.17 kg
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
Nadelen
de-DE nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Auteur en maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.