De 10 meest energiezuinige Amerikaanse koelkasten

Laatst bijgewerkt op: 18. juli 2023 door Dit is hoe wij werken

Welke Amerikaanse koelkast is het meest energiezuinig? In dit artikel geven we elk gepresenteerd model uit onze Amerikaanse koelkast vergelijking weer, van het model met het laagste energieverbruik tot aan het model met het hoogste energieverbruik.

Top 10 meest energiezuinige Amerikaanse koelkasten

Amerikaanse koelkast Energieverbruik
281 kWh
298 kWh
317 kWh
346 kWh
348 kWh
349 kWh
350 kWh
350 kWh
351 kWh
351 kWh

Energielabel

Het energielabel van een Amerikaanse koelkast
Het energielabel van een Amerikaanse koelkast

Amerikaanse koelkasten zijn de nieuwste innovaties en worden in alle soorten plus maten gefabriceerd. Vanwege de grote capaciteit, hebben Amerikaanse koelkasten hogere verbruikskosten, in vergelijking met traditionele vriezers. Toch zijn ze zeer efficiënt vervaardigd en bezitten ze de nieuwste technologieën. De meeste modellen hebben namelijk betere compressors, verbeterde gekoelde L.E.D. interieurverlichting en energiezuinige functies. Daarnaast hangt het energieverbruik ook af van de keuze-instellingen. Met andere woorden, verlaag de koelkasttemperatuur als de koelkast niet vol met etenswaren ligt. Geavanceerde modellen bezitten zogenaamde “high-tech” deuren die je kunt aanraken en zodoende de binnenkant van de koelkast kunt bekijken. Vanwege dat de deur niet wordt geopend, blijft de binnentemperatuur van de koelkast stabiel. Er zijn trouwens ook modellen die ijs en water met gesloten deuren dispenseren.

Alle Amerikaanse koelkasten hebben een energielabel, die door de Europese Wet wordt vereist. Met het energielabel kun je eenvoudiger koelkasten vergelijken.

Het energielabel toont de volgende punten aan:

  • Energieclassificatie (Van A – G, waar A als hoogste waardering staat genoteerd)
  • Jaarlijks energieverbruik
  • Vriescapaciteit
  • Koelcapaciteit
  • Geluidsemissie
  • Geluidsemissieklasse

Energieverbruik en energieklasse

energieklasse
Energieklasse

De volgende diagram toont de verdeling van de energieclassificatie aan bij 21 gepresenteerde Amerikaanse koelkasten uit onze vergelijking:

E (57%)
F (38%)
D (5%)
september 27, 2023
energieverbruik
Energieverbruik

De onderstaande tabel toont de verdeling van het jaarlijks energieverbruik aan bij alle Amerikaanse koelkasten.
De grafiek toont aan dat de Amerikaanse koelkast met het laagste energieverbruik jaarlijks 281 kWh verbruikt, terwijl het model met het hoogste energieverbruik jaarlijks 431 kWh verbruikt.

september 27, 2023
de-DE nl-NL da-DK

© 2023 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.