De 4 beste elektrische tandenborstels voor kinderen

Laatst bijgewerkt op: 02. november 2022 door

Welke elektrische tandenborstel voor kinderen is de beste? We hebben 4 elektrische tandenborstels voor kinderen met elkaar vergeleken en deze van de beste tot slechtste gerangschikt. Onze vergelijking is gebaseerd op 26.532 gebruikersrecensies.

Top 4 beste elektrische tandenborstels voor kinderen

Gebaseerd op: 26.532 gebruikersrecensies

Positie Afbeelding Elektrische tandenborstel Cijfer Beoordeling Prijs

Je vindt hier de totale vergelijking van elektrische tandenborstels.

Over elektrische tandenborstels voor kinderen

elektrische tandenborstel voor kinder

Orale hygiëne is een belangrijke gewoonte dat van kinds aan moet worden aangeleerd. Een goede mondverzorging gaat gaatjes en het vormen van tandplak tegen. Om een gezond tandvlees en tanden te krijgen, zal ieder kind twee maal daags moeten tandenpoetsen. Toch bezitten kinderen niet de vaardigheid om alleen te poetsen en hebben daar de hulp van ouders bij nodig totdat ze het zelf kunnen doen. De elektrische tandenborstel is effectief plus een leuke bezigheid en zal daarom een betere oplossing zijn.

Elektrische tandenborstels voor kinderen zijn ontworpen om het proces plezierig te maken en niet om een klus te klaren. Er zijn zelfs bepaalde premium modellen met Bluetooth en app aanwezig die muziek spelen en alles in een spel omzetten. Ze worden tevens in verscheidene kleuren, vormgevingen en thema’s op de markt gebracht.

Elektrische tandenborstels voor kinderen zijn technisch van meerdere functies voorzien, in vergelijking met reguliere tandenborstels. Daarom zijn ze geweldig geschikt voor dagelijkse mondhygiëne. Vanwege dat ze zachtjes te werk gaan, zullen ze ook geen tandvlees of glazuur beschadigen. Bepaalde modellen zullen zelfs een signaal laten klinken, als het kind teveel druk uitoefent. Daarnaast zijn de tandenborstels licht, gebruiksvriendelijk en stil in gebruik.

Om de effectiviteit van de elektrische tandenborstel te behouden, moet de borstelkop iedere drie maanden worden vervangen. In het geval dat de borstelkop niet vervangen kan worden, zul je de hele unit moeten wisselen. Dit resulteert vervolgens in hoge kosten. Daarnaast zijn de borstelharen gevoelig en kunnen soms afbreken, wat leidt naar een minder functioneel apparaat. Ook bezitten borstelkoppen vaak schadelijke ziektekiemen als de tandenborstel niet droog wordt opgeborgen.

Koopgids

Er zijn talloze elektrische tandenborstels voor kinderen op de markt verkrijgbaar. Alle modellen hebben iets aan te bieden, dus is het belangrijk om het juiste model te kiezen, afgestemd op de behoeften van het kind. Hier zijn enkele belangrijke factoren om naar uit te kijken:

  • Smalle en kleurrijke handvatten – Kleine vormgegeven handvatten maken het tandenpoetsen comfortabeler. Overweeg een kindervriendelijke vormgeving met licht, kleur en bepaalde figuren die het tandenpoetsen plezierig bevorderen.
  • Twee minuten timer – Met ingebouwde timers spendeert het kind de juiste tijd bij het tandenpoetsen, zonder het tandglazuur te beschadigen. Professionele tandartsen zullen 2 minuten tandenpoetsen aanbevelen.
  • Interval timer – Via deze functie wordt ieder gedeelte van de mond 30 seconden gepoetst. Namelijk de bovenkant, onderkant, links en rechts, zodat alle tanden goed worden gepoetst. Het kind wordt met een vibratie of geluid gewaarschuwd om naar een andere plek in de mond te gaan.
  • Borstel en borstelharen – Een kleinere borstelkop is ideaal geschikt voor kinderen. Bepaalde fabrikanten brengen ook U- vormgegeven tandenborstels op de markt, toch hebben ze hetzelfde doel. Daarnaast zijn tandenborstels met een zachte borstelkop geschikt om het tandvlees te beschermen en tandplak te verwijderen. De meeste fabrikanten duiden de aanbevolen leeftijd op ieder product aan.
  • Borstelkop bewegingen – Borstelkoppen die oscilleren, draaien of vibreren brengen een voordeel met zich mee, want ze doen het meeste poetswerk voor de kinderen. Zolang het kind de tandenborstel comfortabel gebruikt, zal het resultaat er ook naar zijn.
  • Snelheid en intensiteit – Elektrische tandenborstels voor kinderen moeten minder snel draaien om uiteindelijk zachtjes de tanden schoon te maken en te beschermen.
  • Eenvoudige aan-uitknop – Elektrische tandenborstels voor kinderen moeten eenvoudig starten en opereren, zodat de kinderen zonder problemen hun tanden kunnen poetsen.
  • Bluetooth app – Zodra de mobiele telefoon zich met Bluetooth verbindt, kunnen kinderen naar interessante geluiden luisteren en krijgen ze via bepaalde figuren tips bij het tandenpoetsen.
  • Vermogen – De meeste elektrische tandenborstels voor kinderen worden met een vervangbare of oplaadbatterij geleverd. Daarnaast is er ook een oplaadstation aanwezig dat tevens als tandenborstelhouder fungeert.
  • Kosten – Hoe geavanceerder de elektrische tandenborstel is, des te duurder het apparaat. Prioriteer de speciale functies die helpen bij het tandenpoetsen en mondhygiëne van het kind. De perfecte tandenborstel zal aan de behoeften van het kind voldoen en binnen het budget passen.

Hoeveel kost een elektrische tandenborstel voor kinderen?

De prijs van een elektrische tandenborstel voor kinderen varieert van 15 € tot 33 €. Dit zijn de goedkoopste elektrische tandenborstels voor kinderen:

Elektrische tandenborstel Prijs
15 €
20 €
33 €
33 €

De volgende grafiek toont de prijsverdeling aan bij alle elektrische tandenborstels voor kinderen.

november 26, 2022

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Oral-B Kids Cars Oral-B Kids Frozen 2
Philips Sonicare HX6322/04
Naam Oral-B Kids Cars Oral-B Kids Frozen 2 Philips Sonicare HX6322/04
Cijfer
94
94
92
Positie Nr. 1 van 21 Nr. 2 van 21 Nr. 9 van 21
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
9273 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
8980 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
6756 reviews
Prijs € 20 € 15 € 33
caret-up caret-down Algemeen
Borstelkop Rond Rond Langwerpig
Poetstechniek Roterend 2D Roterend 2D Sonisch
Kindertandenborstel
Aantal meegeleverde opzetborstels 1 1 2
caret-up caret-down Accu
Batterijduur 32 min 32 min 84 min
Oplaadtijd 960 min 960 min 1440 min
Batterij technologie NiMH NiMH Li-ion
caret-up caret-down Eigenschappen
Poetsdruksensor
App-compatibel
2 minuten timer
Interval timer (30 sec)
Bevat Artificial Intelligence (AI)
Mondkaart
Dimensie mondkaart
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 24,0 cm 24,2 cm 25,0 cm
Breedte 5,0 cm 5,2 cm 3,4 cm
Diepte 11,0 cm 11,0 cm 3,5 cm
Gewicht 0,2 kg 0,2 kg 0,1 kg
de-DE en-GB it-IT nl-NL da-DK
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.