9 beste elektrische tandenborstels met app

products 9 producten vergelijken
Consumenten reviews 37.661 Consumenten reviews

We hebben verschillende elektrische tandenborstels met app vergeleken en hieruit de beste gevonden. We hebben 9 elektrische tandenborstels met app vergeleken en ze gerangschikt van de beste tot de slechtste. Onze vergelijking is gebaseerd op 37.661 gebruikersrecensies.

Bijgewerkt:
07. september 2023

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

Merk caret
filterFilter
 1. Beste kindertandenborstel
  1

  Philips Sonicare HX6322/04
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amazon.nl € 40
  Coolblue.nl € 42
  Elektrische tandenborstel
  Kindertandenborstel
  Compatibel met Smartphone
  2 minuten timer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 7750 reviews
 2. Beste elektrische tandenborstel voor volwassenen
  Oral-B iO - 9n
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Elektrische tandenborstel
  Bevat artificial intelligence
  Mondkaart (3D)
  Compatibel met Smartphone
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 2946 reviews
 3. De goedkoopste
  3

  Philips Sonicare HX6352/42
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com 3 € 37
  Amazon.nl € 37
  Elektrische tandenborstel
  Kindertandenborstel
  Compatibel met Smartphone
  2 minuten timer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 2106 reviews
 4. Oral-B iO - 8n
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Elektrische tandenborstel
  Bevat artificial intelligence
  Mondkaart (3D)
  Compatibel met Smartphone
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 1874 reviews
 5. 5

  Philips Sonicare HX9601/03
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Bol.com 3 € 118
  Elektrische tandenborstel
  Compatibel met Smartphone
  2 minuten timer
  Poetsdruksensor
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 8423 reviews
 6. 6

  Oral-B Genius X
  3 kleuren
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Amazon.nl € 89
  Amazon.nl € 92
  Elektrische tandenborstel
  Bevat artificial intelligence
  Mondkaart (3D)
  Compatibel met Smartphone
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 7513 reviews
 7. Philips Sonicare HX9911/27
  2 kleuren
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Elektrische tandenborstel
  Compatibel met Smartphone
  2 minuten timer
  Poetsdruksensor
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 4157 reviews
 8. 8

  Philips Sonicare HX9992/12
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Bol.com 3 € 210
  Coolblue.nl € 215
  Elektrische tandenborstel
  Bevat artificial intelligence
  Mondkaart (3D)
  Compatibel met Smartphone
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 1943 reviews
 9. 9

  Oral-B iO - 10
  2 kleuren
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Bol.com 3 € 275
  Coolblue.nl € 286
  Elektrische tandenborstel
  Bevat artificial intelligence
  Mondkaart (3D)
  Compatibel met Smartphone
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 949 reviews

Wat kun je bedienen?

De functies en mogelijkheden van een elektrische tandenborstel met app verschillen per merk, model en fabrikant. De volgende functies van een elektrische tandenborstel met app zijn mogelijk:

 • Poetstimer: De meeste apps hebben een timer die ervoor zorgt dat je de aanbevolen twee minuten poetst. Zo weet je zeker dat je voldoende tijd besteedt aan elk deel van je mond.
 • Borstelintensiteit: In sommige apps kun je de poetsdruk of intensiteit aanpassen aan je comfortniveau of tandheelkundige eisen.
 • Selecteer de poetsstand: Elektrische tandenborstels worden vaak geleverd met verschillende poetsstanden (bijvoorbeeld poetsen, bleken, tandvleesverzorging). In de app kun je deze poetsstanden naargelang aanpassen.
 • Realtime feedback: De app kan directe begeleiding bij je poetstechniek geven. Zo geeft hij aan of je te hard poetst, of je bepaalde gebieden mist, of dat je invalshoek moet worden aangepast.
 • Poetsvorderingen weergeven: De app kan in realtime een visuele weergave van je poetsvorderingen weergeven en laten zien welke gebieden je hebt behandeld en welke niet.
 • Poetsgeschiedenis: Er zijn verschillende apps die je poetsgeschiedenis opslaan, waardoor je na verloop van tijd je poetsgewoonten kunt bekijken. Denk hierbij aan gegevens over de poetsfrequentie, tijdsduur en dekking.
 • Aangepast tandenpoetsen: De app kan op basis van je tandheelkundige eisen en doelstellingen een poetsplan aanbieden. Hierin staan suggesties voor specifieke routines of technieken.
 • Herinneringen en meldingen: Om op een bepaalde tijd van de dag te poetsen, kun je geheugensteuntjes instellen. Hiermee ontvang je meldingen, zoals het vervangen van je opzetborstel.
 • Poetsbegeleiding: De app begeleidt je bij een systematische poetsroutine en geeft aan wanneer je naar het volgende kwadrant of gebied in je mond moet overgaan.
 • Batterij indicator: Via de app kun je misschien de batterij indicator van je tandenborstel zien, zodat je zeker weet dat hij opgeladen en klaar voor gebruik is.

Voordelen

Een elektrische tandenborstel met een speciale app heeft verschillende voordelen die je mondhygiëne en algemene gebitsverzorging verbeteren. Dit zijn enkele potentiële voordelen:

 • Realtime begeleiding: De meeste apps voor elektrische tandenborstels geven realtime-feedback over je poetstechniek. Ze kunnen de poetsdruk, de borstelhoek en het poetsgebied in de gaten houden, zodat je je techniek kunt verbeteren en effectiever poetst.
 • Aangepast tandenpoetsen: Dankzij deze apps en tandheelkundige behoeften kun je een persoonlijk poetsplan maken. Of je je nu richt op de gezondheid van je tandvlees, whitening of het verwijderen van tandplak, de app helpt je een poetsroutine op maat te maken.
 • Motivatie en spelletjes: Als spelletjes worden toegevoegd, kunnen bepaalde apps het tandenpoetsen aantrekkelijker maken. Ze kunnen beloningen, prestaties of uitdagingen bieden voor consistent en effectief poetsen. Dit maakt poetsen leuker en motiveert je.
 • Vooruitgang volgen: De apps kunnen de poetsgeschiedenis bijhouden en na verloop van tijd inzicht geven. Ze kunnen verbeteringen in je poetsgewoonten laten zien, aandachtsgebieden markeren en zelfs statistieken over je mondhygiëne geven.
 • Meldingen en geheugensteuntjes: Elektrische tandenborstels met een app kunnen je eraan herinneren om op bepaalde momenten van de dag te gaan tandenpoetsen. Ook kunnen ze een herinnering sturen om de opzetborstel te vervangen, waardoor je altijd een goede hygiëne behoudt.
 • Ouderlijk toezicht: Sommige apps voor tandenborstels bieden ouderlijk toezicht. Met dit ouderlijk toezicht kun je de poetsgewoonten van je kinderen controleren en volgen. Zo weet je zeker dat ze al op jonge leeftijd een goede mondhygiëne ontwikkelen.
 • Inzicht door data: Door gegevens over je poetsgewoonten te verzamelen, geeft de app inzicht in je mondverzorging. Hierdoor worden patronen zichtbaar, kun je aanpassingen maken en problemen aanpakken, voordat het ernstige gebitsproblemen worden.

Hoewel apps voor elektrische tandenborstels diverse voordelen hebben, is de effectiviteit en je motivatie om consequent te poetsen nog steeds de belangrijkste factor om een goede mondhygiëne te behouden. Kies je een elektrische tandenborstel met app, let dan op de compatibiliteit, het gebruiksgemak en de specifieke functies die bij jouw gebitsverzorging passen.

Nadelen

Elektrische tandenborstels met apps hebben niet alleen voordelen, maar ook nadelen:

 • Kosten: Elektrische tandenborstels met een app zijn vaak duurder dan losse elektrische tandenborstels. Bovendien kleven er mogelijk abonnementskosten aan de toegang tot bepaalde functies van de app.
 • Technologische afhankelijkheid: Het gebruik van een tandenborstel met app vraagt om een geschikte smartphone en een betrouwbare internetverbinding. Als de app of je apparaat niet goed werkt, verlies je mogelijk de toegang tot alle functies en begeleiding.
 • Leerproces: Het kan voor sommige gebruikers lastig zijn om door de app te navigeren of deze in te stellen. Om de app effectief te gebruiken en alle functies te begrijpen is tijd nodig. Dit kan voor sommige mensen een belemmering zijn.
 • Privacy problemen: Aangezien de app gegevens over je poetsgewoonten verzamelt, maken sommige gebruikers zich zorgen over hun privacy. Zorg ervoor dat je het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van de app leest. Zo kom je te weten hoe je gegevens worden verzameld, opgeslagen en gebruikt.
 • Batterijduur: Door de app samen met je elektrische tandenborstel te gebruiken raakt de batterij van je smartphone sneller leeg. Dit kan een probleem zijn, vooral als je op reis bent of geen directe toegang hebt tot een oplaadbron.
 • Overmatige nadruk op technologie: Door alleen te vertrouwen op een app om je mondhygiëne te verbeteren, verwaarloos je misschien de basisprincipes van een goede poetstechniek. Zorg voor een evenwicht tussen het gebruik van apps en het beheersen van de juiste poetsmethoden.
 • Betrouwbaarheid van de app en updates: Apps kunnen soms bugs, crashes of compatibiliteitsproblemen ondervinden als het besturingssysteem wordt bijgewerkt. Als de app niet regelmatig door de fabrikant wordt bijgewerkt, kan deze na verloop van tijd verouderd of minder functioneel worden.
 • Afleiding tijdens het poetsen: Voor sommige gebruikers leidt de interactie met een app af en werkt het averechts. Hierdoor kan het voorkomen dat je je niet volledig op je mondhygiëne concentreert.
 • Onnodige functies: Sommige apps hebben een groot aantal functies die je eigenlijk niet nodig hebt. Dit maakt de app minder gebruiksvriendelijk en helpt niet om je mondhygiëne op peil te houden.

Wanneer je een elektrische tandenborstel met app wilt aanschaffen, is het belangrijk om de nadelen tegen de voordelen af te wegen. Zo bepaal je of de functies van de app bij jouw wensen en tandverzorging passen.

Voorbeelden van apps

Oral-B en Philips Sonicare zijn de meest prominente merken binnen de elektrische tandenborstels met een app.

Deze video demonstreert hoe de Oral-B app werkt:

Dit filmpje demonstreert de werking van de Philips Sonicare app:

Is een elektrische tandenborstel met app duurder?

Meestal is de prijs voor extra functies, zoals een app, hoger. Gemiddeld kost een elektrische tandenborstel met app € 153, terwijl de gemiddelde prijs voor een standaard elektrische tandenborstel € 104 bedraagt.

Deze grafiek toont de prijsverdeling tussen elektrische tandenborstels met en zonder app.

september 27, 2023

Welke elektrische tandenborstel met app is het goedkoopst?

Volgens onze gegevens is de Philips Sonicare HX6352/42 de goedkoopste elektrische tandenborstel met app. Deze tandenborstel kost € 37. Ter vergelijking: de Oral-B iO – 10 is de duurste elektrische tandenborstel met app en kost € 275.

De 3 goedkoopste elektrische tandenborstels met app op een rijtje:

Elektrische tandenborstel Prijs
€ 37
€ 40
€ 89

Hoeveel elektrische tandenborstels zijn er met een app?

Volgens onze gegevens heeft 50% van alle elektrische tandenborstels een app.

Elektrische tandenborstel met een app verbinding

Ja (50%)
Nee (50%)
september 27, 2023

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Philips Sonicare HX6322/04 Oral-B iO - 9n
Philips Sonicare HX6352/42
Naam Philips Sonicare HX6322/04 Oral-B iO - 9n Philips Sonicare HX6352/42
Cijfer
92
92
92
Positie Nr. 3 van 18 Nr. 5 van 18 Nr. 6 van 18
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
7750 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
2946 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
2106 reviews
Prijs € 40 € 266 € 37
caret-up caret-down Algemeen
Borstelkop Langwerpig Rond Langwerpig
Poetstechniek Sonisch Roterend 3D Sonisch
Kindertandenborstel
Aantal meegeleverde opzetborstels 2 1 1
caret-up caret-down Accu
Batterijduur 84 min 60 min 60 min
Oplaadtijd 1440 min 180 min 1440 min
Batterij technologie Li-ion Li-ion Li-ion
caret-up caret-down Eigenschappen
Poetsdruksensor
App-compatibel
2 minuten timer
Interval timer (30 sec)
Bevat Artificial Intelligence (AI)
Mondkaart
Dimensie mondkaart 3D
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 25,0 cm 23,5 cm 22,0 cm
Breedte 3,4 cm 17,8 cm 4,4 cm
Diepte 3,5 cm 10,0 cm 6,4 cm
Gewicht 0,1 kg 0,6 kg 0,4 kg
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
Zeven poetsstanden
AI-technologie en 3D track
Wordt met een app geleverd
Tongreinigingsfunctie
Twee minuten timer en 30 seconden pacer
De druksensor met een 360 graden indicatorlampje
Lange batterijduur
Reisetui
Nadelen
Duur
Houdt je telefoon in de buurt als je de app gebruikt
de-DE en-GB nl-NL da-DK sv-SE

© 2023 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.