Dyson V8 Absolute

11.955 Consumenten reviews
★★★★★
★★★★★
(4,5)
8 Expert reviews
★★★★★
★★★★★
(4,1)

Prijzen

Bol.com 399 €
Gratis verzending
Bekijk product
Amazon.nl 509 € Bekijk product
Dankzij onze partnerovereenkomsten verdienen we een commissie, als er een aankoop wordt gemaakt.
Max. gebruikstijd

Max. gebruikstijd

40 min

Type apparaat

Type apparaat

2in1 Steelstofzuiger

Voor dierenhaar

Voor dierenhaar

Voor allergieën

Voor allergieën

Verwisselbare batterij

Verwisselbare batterij

Gebruikstijd (Turbo modus)

Gebruikstijd (Turbo modus)

7 min

Alle specificaties »

Voordelen

 • Inclusief zes schoonmaakmondstukken
 • Zelfs op de normale stand levert het een uitmuntende zuigkracht
 • Eenvoudig wendbaar
 • Lichtgewicht

Nadelen

 • Duur
 • Korte batterijduur, met name op de maximale stand
 • De muurbevestiging kan niet alle zes schoonmaakmondstukken opbergen
 • De schakelaar moet constant worden ingedrukt
caret-up caret-down

Specificaties

Accu
Maximale gebruikstijd
40 min
Gebruikstijd Turbo modus
7 min
Oplaadtijd
300 min
Accu type
NCA
Batterij voltage
21,6 V
Accucapaciteit
2800 mAh
Verwisselbare batterij
Nee
Reiniging
Type apparaat
2in1 Steelstofzuiger
Volume opvang
0,55 l
Aantal snelheidsstanden
2
Geluidsniveau
82 dB
Zuig vermogen
115 w
Met LED-verlichting in zuigmond
Nee
Telescopische buis
Nee
Materiaal
Kunststof
Zuigmonden
Kierenzuigmond
Ja
Meubelzuigmond
Ja
Parketborstel
Nee
Elektrische borstel
Ja
Combiborstel
Nee
Mini Turboborstel
Ja
Turboborstel
Nee
Reliëfborstel
Ja
Afmetingen en gewicht
Hoogte
126,0 cm
Breedte
22,0 cm
Diepte
25,0 cm
Gewicht
2,6 kg

Specificatie vergelijking

september 30, 2022

Wie zou Dyson V8 Absolute moeten kopen

 • De Dyson V8 Absolute heeft een zachte rol cleaner head dat ideaal geschikt is voor harde vloeren en beschikt daarnaast over een direct drive cleaner head dat goed werkt op tapijten. Zelfs als je tapijten of harde vloeren hebt liggen, kan de Dyson V8 Absolute met een geschikt schoonmaakmondstuk grondig en efficiënte reinigen.
 • Als je van plan bent om de Dyson V8 Absolute cadeau te geven aan ouderen of als je niet gewend bent om zware dingen te tillen, dan zul je de Dyson V8 Absolute zelfs nog meer waarderen, want het voelt licht aan en weegt maar 2,6 Kilogram.
 • Als je op zoek bent naar een koordloze stofzuiger met verschillende hulpstukken, dan is de Dyson V8 Absolute wellicht geschikt voor je. Het beschikt namelijk over zes schoonmaakhulpstukken, ieder met zijn unieke betekenis.
 • Mocht je thuis harige huisdieren bezitten, dan kan de Dyson V8 Absolute wellicht geschikt voor je zijn. Het levert namelijk zelfs op de normale stand een krachtige zuiging dat eenvoudig dierenhaar wegwerkt.

Wie zou geen Dyson V8 Absolute moeten kopen

 • Als je een gelimiteerd budget hebt, dan zal de aankoop van de Dyson V8 Absolute niet praktisch zijn. In plaats hiervan kun je wellicht andere goedkopere koordloze stofzuigers bekijken, zoals de AEG CX7-2-45AN of de Philips XC7042/01.
 • Mocht je in een groot huis wonen, dan zul je niet in staat zijn om heel je huis in één schoonmaakbeurt te reinigen. De reden hiervoor is dat de Dyson V8 Absolute een slechte batterijduur heeft en met name als je de max- instelling inschakelt. In plaats hiervan zul je de ruimten moeten opsplitsen, zodat je de batterij tussen de schoonmaakwerkzaamheden kan opladen. Je kunt natuurlijk ook andere koordloze stofzuigers met een langere batterijduur bekijken, zoals de Shark IZ251EU of de Philips XC8147/01.

Vonnis

Faith
DOOR:
Faith
Dit is ons oordeel van Dyson V8 Absolute dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 19-08-2021

De Dyson V8 Absolute beschikt over meerdere geweldige functies, zoals een krachtige zuiging, verschillende schoonmaakhulpstukken en is dankzij zijn vormgeving en gewicht eenvoudig wendbaar. Toch wordt het tegen een dure prijs verkocht, dus als geld geen probleem voor je is, dan is de Dyson V8 Absolute een uitmuntende optie.

De Dyson V8 Absolute beschikt over verschillende unieke schoonmaakhulpstukken die je op iedere soort vloer of op elk object kunt gebruiken. Het wordt met een zachte rol cleaner head, direct drive cleaner head, mini-geautomatiseerd hulpstuk, combinatie hulpstuk en een stijf spleetmondstuk geleverd.

De zachte rol cleaner head komt het meest voor bij de Absolute koordloze stofzuiger uitvoeringen van Dyson. Het is een geweldig schoonmaakmondstuk dat speciaal geschikt is voor harde vloeren, omdat het namelijk groot vuil opneemt in tegenstelling tot andere schoonmaakmondstukken. Daarnaast is het hulpstuk ook stiller in vergelijking met andere schoonmaakhulpstukken en zal daarbij ook niet je vloer bekrassen. De direct-drive cleaner head heeft harder borstelhaar en daarom zal het goed tot zijn recht komen op tapijten, want het zal diep genesteld fijn vuil in je tapijt opnemen. Verder is het mini-geautomatiseerd hulpstuk uitermate geschikt om dierenhaar of fijn vuil van de bank of het bed weg te werken.

Met de muurbevestiging ben je in staat om de Dyson V8 Absolute netjes op te bergen. Toch is er geen ruimte om alle zes schoonmaakhulpstukken op te bergen, dus zul je de andere schoonmaakhulpstukken ergens anders moeten plaatsen.

De Dyson V8 Absolute beschikt zelfs op de normale stand over een uitmuntende zuigkracht. Mocht je toch niet tevreden zijn, dan beschikt de Dyson V8 Absolute over een optie om een hogere zuiginstelling te gebruiken. Er is namelijk een schakelaar op de hendel aanwezig waarmee je de zuigkracht van normaal tot maximum kunt instellen. Toch levert de maximale instelling een kortere batterijduur op, waarmee je maar tot aan 7 minuten kunt reinigen.

Dyson claimt dat de batterijduur van de Dyson V8 Absolute verbeterd is ten opzichte van zijn voorgangers. Maar als je de batterijduur vergelijkt met andere koordloze stofzuigers uit dezelfde prijsklasse, dan kan de batterijduur toch tegenvallen. Daarbij heeft het ook geen functie om de lege batterij met een volledig opgeladen batterij te vervangen, zoals bij de Tineco PURE ONE S12.

Zoals bij andere koordloze stofzuigers van Dyson, zul je de schakelaar moeten indrukken om het apparaat te starten en constant ingedrukt moeten houden tijdens de schoonmaak. De bedoeling van deze handeling is dat de slechte batterijduur wordt geoptimaliseerd. Toch vinden sommige gebruikers het niet optimaal om de schakelaar ingedrukt te houden. Mocht je dus een koordloze stofzuiger met een sluitknop functie willen, waarmee je de stofzuiger kunt starten en stoppen, dan kun je beter de Dreame V11 bekijken.

Over het algemeen is de Dyson V8 Absolute geschikt voor iedere soort vloer en heeft het een uitmuntende zuigkracht. Het apparaat beschikt over vele geweldige functies en levert daarnaast een perfecte schoonmaakprestatie. Juist daarom is de prijs zeker rechtvaardig.

Dyson V8 Absolute vs. Dyson V10 Absolute caret-up caret-down

Voordelen

Goedkoper
Lichter gewicht (2,6 Kg vs. 2,68 Kg)
Een beetje stiller

Nadelen

Een korter batterijduur (40 minuten vs. 60 minuten)
Een kleinere stofbak (0,55 L vs. 0,76 L)
Minder zuigkracht functies (2 zuigkracht instellingen vs. 3 zuigkracht instellingen)

Schrijf je review van Dyson V8 Absolute

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Bouwkwaliteit
Prijs-kwaliteitverhouding
Schoonmaakresultaat
Accu
Geluidsniveau
Reiniging & Onderhoud
Makkelijk te gebruiken
Toon meer

Hoe andere gebruikers de functies van dit product beoordelen

Reiniging & Onderhoud
★★★★★
★★★★★
(4,1)
Geluidsniveau
★★★★★
★★★★★
(4,1)
Makkelijk te gebruiken
★★★★★
★★★★★
(4,5)
Prijs-kwaliteitverhouding
★★★★★
★★★★★
(3,9)
Bouwkwaliteit
★★★★★
★★★★★
(4,3)
Schoonmaakresultaat
★★★★★
★★★★★
(4,7)

Ranglijsten

 • Nr. 3 van 66 steelstofzuigers
 • Nr. 1 van 10 Dyson stofzuigers

Dyson V8 Absolute in vergelijking met andere producten

youtube
youtube
youtube

Bekijk eerst de Dyson V8 Absolute

youtube
youtube
youtube
youtube
youtube

Demonstratie van de werkwijze bij de Dyson V8 Absolute

youtube

Beschrijving caret-up caret-down

Deze snoerloze steelstofzuiger van Dyson kan zich van vele goede kanten laten zien om een verbluffend schoonmaakresultaat neer te zetten.

Batterij

Gebruikstijd vergelijking

september 30, 2022

De gebruiker kan deze machine in werking laten treden en voor een 40 aantal minuten achter elkaar stofzuigen voordat de accu leegraakt. Wordt de Dyson V8 Absolute steelstofzuiger in een andere functie gezet zoals de turbo-functie, dan daalt de werkzame tijd aanzienlijk. De totale turbo tijd wordt aan 7 minuten vastgesteld voordat de NCA batterij aan de oplader moet gaan. Trouwens de NCA batterij wordt door 11 % van alle andere steelstofzuigers gebruikt! Verder kan de accu in 300 minuten worden opgeladen en bedraagt het batterij voltage 21.6 V.

Accu type statistieken

Li-ion (86%)
NCA (11%)
Dyson V8 Absolute
NiMH (2%)
Li-Ion (2%)

september 30, 2022

Reiniging

Dyson V8 Absolute

De machine kan verschillende ondergronden en meubels schoonmaken waaronder harde vloeren en tapijten, maar ook diverse bekledingen en het parket zijn geen uitzondering voor dit toestel. Er zitten 2 instellingen op dit toestel om de zuigkracht te regelen en om alle vuiligheden te laten verdwijnen in het daarvoor bestemde compartiment. Het totale volume inhoud van het opvangbakje bedraagt 0.55 Liter, terwijl alles wordt weggezogen met een zuigvermogen van 115 W.

Functionaliteit

Dyson V8 Absolute

Met een snelle handeling kan de machine worden omgezet tot een kruimeldief om het kleine schoonmaakwerk te verrichten. Ook zal de indicatie voor filtervervanging bijdragen aan een schone HEPA filter. Deze filter houdt de kleinste stofdeeltjes tegen zodat zelfs personen met allergieën deze machine kunnen besturen.

Hulpstukken en zuigmonden

Als we de verpakkingsinhoud gaan openen van de Dyson V8 Absolute steelstofzuiger dan komen we de volgende attributen tegen. De vloerzuigmond met zachte roller om bijvoorbeeld het parket te beschermen tijdens de stofzuigbeurt. De gewone vloerzuigmond dat breed kan worden toegepast en de kierenzuiger die dient om alle nauwe spleten tussen banken te bewerken. Verder is er een mini borstel en een zachte afstofborstel terug te vinden om voorzichtig te werk te gaan. Het oplaadstation heeft als functie om de batterij op te laden en het wandbevestigingsmateriaal zal ervoor dienen om dit toestel netjes aan de wand te bevestigen, terwijl de handleiding deze producten allemaal ondersteund in tekst en uitleg.

Overig

Wist u?

HEPA is een afkorting van High Efficience Particulate Air. De HEPA 13 filter (H13) verzameld deeltjes met een doeltreffendheid van 99,95% en is één van de beste filters voor stofzuigers.

De zuigbuis is van aluminium vervaardigd, terwijl de behuizing van de machine met kunststof is gefabriceerd. Verder valt er een accessoirehouder bij het oplaadstation terug te vinden en kan dit toestel in een parkeerstand aan de muurbevestiging worden gezet. De handgreep biedt de mogelijkheid om dit apparaat te besturen en het geluidsniveau bedraagt 82 dB.

Dimensie en gewicht

Het totale gewicht van de Dyson V8 Absolute steelstofzuiger bedraagt 2,6 Kilogram, terwijl de hoogte is vastgesteld op 126,0 cm. De breedte is 22,0 cm in lengte en de diepte heeft 25,0 cm als lengtemaat.

Prijs

Prijsvergelijking

september 30, 2022

Gaat men deze uitvoering van Dyson op dit moment aanschaffen, dan ligt deze in de winkelschappen voor een prijs van 399 euro voor u klaar.

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
Dyson V8 Absolute Samsung Jet 90 Complete VS20R9046S3/EN
Samsung Jet 90 Complete VS20R9046T3/EN
Naam Dyson V8 Absolute Samsung Jet 90 Complete VS20R9046S3/EN Samsung Jet 90 Complete VS20R9046T3/EN
Cijfer
92
96
94
Positie Nr. 3 van 66 Nr. 1 van 66 Nr. 2 van 66
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
11955 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
45 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
509 reviews
Prijs 399 € 555 € 479 €
caret-up caret-down Accu
Maximale gebruikstijd 40 min 60 min 60 min
Gebruikstijd Turbo modus 7 min 6 min 6 min
Oplaadtijd 300 min 210 min 210 min
Accu type NCA Li-ion Li-ion
Batterij voltage 21,6 V 21,9 V 21,9 V
Accucapaciteit 2800 mAh 1800 mAh 2850 mAh
Verwisselbare batterij
caret-up caret-down Reiniging
Type apparaat 2in1 Steelstofzuiger 2in1 Steelstofzuiger 2in1 Steelstofzuiger
Volume opvang 0,55 l 0,5 l 0,8 l
Aantal snelheidsstanden 2 3 3
Geluidsniveau 82 dB 86 dB 86 dB
Zuigkracht
Zuig vermogen 115 w 200 w 200 w
Met LED-verlichting in zuigmond
Telescopische buis
Materiaal Kunststof Kunststof Kunststof
caret-up caret-down Zuigmonden
Kierenzuigmond
Meubelzuigmond
Parketborstel
Elektrische borstel
Combiborstel
Mini Turboborstel
Turboborstel
Reliëfborstel
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 126,0 cm 113,6 cm 113,6 cm
Breedte 22,0 cm 25,0 cm 25,0 cm
Diepte 25,0 cm 21,5 cm 21,5 cm
Gewicht 2,6 kg 2,78 kg 2,74 kg

Reviews caret-up caret-down

Consumenten reviews
4,5
★★★★★
★★★★★
11.955 reviews
Expert reviews
4,4
★★★★★
★★★★★
7 Experts
Test reviews
2,4
★★★★★
★★★★★
1 Tests

caret-up caret-down Consumenten reviews

4,7
★★★★★
★★★★★
1.037 reviews
Coolblue.nl
4,5
★★★★★
★★★★★
2.457 reviews
4,4
★★★★★
★★★★★
248 reviews
4,2
★★★★★
★★★★★
4.781 reviews
Onbekende bronnen
4,7
★★★★★
★★★★★
3.432 reviews

caret-up caret-down Expert reviews

„Goed“
Askgeorge.com
Datum: 08/2019
4,4
★★★★★
★★★★★
Digitaltrends.com
Datum: 04/2017
3,0
★★★★★
★★★★★
Expertreviews.co.uk
Datum: 04/2019
5,0
★★★★★
★★★★★
Gadgetguy.com.au
Datum: 12/2017
4,6
★★★★★
★★★★★
Moderncastle.com
Datum: 09/2019
4,8
★★★★★
★★★★★
Techgearlab.com
Datum: 08/2017
3,9
★★★★★
★★★★★
Trustedreviews.com
Datum: 03/2019
5,0
★★★★★
★★★★★

caret-up caret-down Test reviews

„Bevredigend“
Stiftung Warentest
Editie: 2/2018
Gepubliceerd: 01/2018
Product: Plaats 2 van 10
2,4
★★★★★
★★★★★

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

de-DE en-GB nl-NL da-DK
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.