Dyson Cyclone V10 Motorhead

Recensie van Dyson Cyclone V10 Motorhead

Review methodologie:
1.0
Gepubliceerd:
16-08-2021
Laatst gemodificeerd:
16-08-2021

Voordelen

 • Sterke zuigkracht
 • Lichtgewicht
 • Eenvoudig wendbaar
 • Met een HEPA filter
 • Inclusief een muurbevestiging
 • Wordt met drie schoonmaakhulpstukken geleverd

Nadelen

 • Een beetje luidruchtig
 • Duur
 • De batterij is niet uitneembaar
 • Een kleine stofbak
 • De schakelaar moet de hele tijd worden ingedrukt
caret-up caret-down

Specificaties

Accu
Maximale bedrijfstijd
60 min
Gebruikstijd Turbo modus
13 min
Oplaadtijd
200 min
Batterij technologie
NCA
Batterij voltage
25,2 V
Accucapaciteit
2600 mAh
Verwisselbare batterij
Nee
Reiniging
Type apparaat
2in1 steelstofzuiger
Volume stofreservoir
0,54 l
Geluidsniveau
87 dB
Met LED-verlichting in zuigmond
Nee
Materiaal
Kunststof
Accessoires
Kierenzuigmond
Ja
Meubelzuigmond
Nee
Parketborstel
Nee
Elektrische borstel
Ja
Combiborstel
Nee
Mini turboborstel
Nee
Turboborstel
Nee
Reliëfborstel
Nee
Afmetingen en gewicht
Hoogte
124,1 cm
Breedte
25,6 cm
Diepte
25,0 cm
Gewicht
2,5 kg

Specificatie vergelijking

november 29, 2023

Wie zou Dyson Cyclone V10 Motorhead moeten kopen

 • Als je op zoek bent naar een lichte koordloze stofzuiger, dan is de Dyson Cyclone V10 Motorhead wellicht degene die je zoekt, want hij weegt maar 2,5 Kilogram.
 • Als je laagpolige tapijten hebt liggen, dan is de Dyson Cyclone V10 Motorhead wellicht geschikt voor je. Dankzij de direct-drive cleanerhead, wat trouwens het hoofdmondstuk van de Dyson Cyclone V10 Motorhead is, werkt hij het best op laagpolige tapijten
 • Als je een gelimiteerd budget hebt en een keus moet maken uit de drie versies van de Dyson Cyclone V10 Motorhead, wat trouwens de Absolute, Animal en de Motorhead zijn, dan is de Dyson Cyclone V10 Motorhead wellicht de betere keus omdat het de goedkoopste van de drie V10 is.
 • Mocht je thuis meerdere obstakels of meubels hebben staan, dan zal de Dyson Cyclone V10 Motorhead wellicht indruk op je maken, want je kunt eenvoudig rondom obstakels, meubels en hoeken reinigen. Zelfs zonder wielen, wat eigenlijk een grote hulp is om de stofzuiger voor te bewegen, heeft de Dyson Cyclone V10 Motorhead een uitmuntende wendbaarheid.

Wie zou geen Dyson Cyclone V10 Motorhead moeten kopen

 • Mocht je hoofdzakelijk harde vloeren hebben liggen, dan is de Dyson Cyclone V10 Motorhead goed te gebruiken. Maar als je iets meer kan uitgeven, dan kan je wellicht de zachte hoofdroller uitproberen dat een geweldig mondstuk is voor harde vloeren. Je kan de zachte hoofdborstel apart aanschaffen en in de Dyson Cyclone V10 Motorhead gebruiken of je kan ook de Dyson Cyclone V10 Absolute kopen die overigens met meerdere schoonmaakhulpstukken wordt geleverd en een zachte hoofdborstel bezit.
 • Mocht je in een groot huis wonen en het type persoon bent die het hele huis in één schoonmaakbeurt wilt reinigen, dan zal je wellicht ontevreden zijn met de Dyson Cyclone V10 Motorhead. Het heeft namelijk een korte batterijduur en met name in de hoge zuiginstelling. In plaats hiervan ben je wellicht meer geïnteresseerd in de Tineco PURE ONE S12 of de Shark IZ251EU die met twee verwijderbare batterijen worden geleverd, zodat je eenvoudig de lege batterij met een volledig opgeladen batterij kan vervangen om de schoonmaakbeurt voort te zetten.
 • Ben je gevoelig voor geluid en op zoek naar een koordloze stofzuiger dat een laag geluidsniveau produceert, dan zal je wellicht geïrriteerd raken met de Dyson Cyclone V10 Motorhead die overigens een geluidsniveau van 87 dB produceert. Daarom kun je misschien beter de Dreame V11 met een geluidsniveau van 72 dB bekijken of de Tineco PURE ONE S12 dat een geluidsniveau van 71 dB heeft.
 • Als je op zoek bent naar een koordloze stofzuiger met meerdere schoonmaakhulpstukken plus een grotere stofbak, dan wil je wellicht andere versies van de Dyson Cyclone V10 bekijken zoals de Dyson Cyclone V10 Absolute en de Dyson Cyclone V10 Animal. Beide versies hebben een grotere stofbak met een capaciteit van 0,76 Liter, in tegenstelling tot de stofbak van de Dyson Cyclone V10 Motorhead dat een capaciteit van 0,54 Liter heeft. De Dyson Cyclone V10 Absolute wordt ook met zes schoonmaakhulpstukken geleverd en de Dyson Cyclone V10 Animal met vijf schoonmaakhulpstukken.

Vonnis

De Dyson Cyclone V10 heeft drie uitvoeringen, die uit de Absolute, Animal en Motorhead bestaan. De Dyson Cyclone V10 Motorhead is de goedkoopste van de drie uitvoeringen, wat betekent dat het bepaalde functies mist die de andere uitvoeringen wel bezitten. Toch hebben alle drie de uitvoeringen dezelfde functionaliteit en zuigkracht. Ze verschillen alleen in de capaciteit van de stofbak en de inbegrepen schoonmaakhulpstukken.

De Dyson Cyclone V10 Motorhead wordt met drie schoonmaakhulpstukken geleverd: de direct-drive cleanerhead, het spleetmondstuk en het combinatie-mondstuk. De direct drive cleaner head is de hoofdborstel die het best tot zijn recht komt op harde vloeren en tapijten. Uit de drie uitvoeringen heeft alleen de V10 Motorhead een direct-drive cleaner head omdat de andere twee versies, de Dyson Cyclone V10 Absolute en de V10 Animal, in plaats hiervan over een torque drive cleaner head beschikken. De direct-drive cleaner head komt trouwens ook voor in de Dyson Cyclone V7 en de Dyson V8 Absolute. Maar zelfs al dat ze dezelfde direct-drive cleaner head hebben, beschikt de Dyson Cyclone V10 Motorhead over een sterkere zuigkracht dat tot aan 140 AW reikt. In tegenstelling heeft de Dyson Cyclone V8 een zuigkracht van 115 AW.

In vergelijking met de Absolute en de Animal heeft de Dyson Cyclone V10 Motorhead nog een ander nadeel. Het bezit namelijk een kleinere stofbak, wat betekent dat je vaker de stofbak moet ledigen. Maar aan de andere kant zal hierdoor het gewicht van de Dyson Cyclone V10 Motorhead lager zijn in vergelijking met de andere twee versies. Dankzij zijn lichte gewicht is het apparaat makkelijk wendbaar en zal eenvoudig door je huis voortbewegen zonder je armen te belasten.

De Dyson Cyclone V10 Motorhead heeft ook een HEPA filter, die overigens de Dyson Cyclone V7 niet bezit. Hierdoor wordt de ontsnapte lucht dat uit de stofzuiger komt gezuiverd, wat geweldig is voor degene die last hebben van stofallergieën. Zoals de meeste koordloze stofzuiger producten van Dyson, wordt de Dyson Cyclone V10 Motorhead met een muurbevestiging geleverd. Hierdoor kan het eenvoudig worden opgeborgen, want de V0 Motorhead kan niet rechtop blijven staan.

Stofzuigers zijn over het algemeen luidruchtig, toch zijn er koordloze stofzuigers die een minimaal geluidsniveau produceren zoals de Tineco PURE ONE S12 en de Shark IZ251EU. Toch behoort de Dyson Cyclone V10 Motorhead niet hiertussen, want het heeft een geluidsniveau dat tot aan 87 dB reikt en dat zal je wellicht irriteren als je gevoelig voor geluid bent.

Daarnaast is de schakelaar een veelvoorkomende klacht bij de koordloze stofzuiger producten van Dyson. Om de Dyson Cyclone V10 Motorhead te starten en te gebruiken, zul je de schakelaar de hele tijd ingedrukt moeten houden. De bedoeling van de schakelaar is om de batterijduur te optimaliseren, maar sommigen vinden dit gegeven maar vervelend. Andere koordloze stofzuigers beschikken over een sluitknop functie, waarmee je de koordloze stofzuiger aan of uit kan zetten, zoals bij de Dreame V11.

Dyson Cyclone V10 Motorhead vs. Dyson Cyclone V8 Motorhead caret-up caret-down

Voordelen

Langere batterijduur (60 minuten vs. 40 minuten)
Lichter gewicht (2,5 Kg vs. 2,6 Kg)
Sterkere zuigkracht (140 AW vs. 115 AW)

Nadelen

Duurder
Harder geluidsniveau (87 dB vs. 82 dB)

Schrijf uw review van Dyson Cyclone V10 Motorhead

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Bouwkwaliteit
Prijs-kwaliteitverhouding
Schoonmaakresultaat
Accu
Geluidsniveau
Reiniging & Onderhoud
Makkelijk te gebruiken
Toon meer

Hoe andere gebruikers de functies van dit product beoordelen

Accu
★★★★★
★★★★★
(3,8)
Reiniging & Onderhoud
★★★★★
★★★★★
(4,0)
Geluidsniveau
★★★★★
★★★★★
(4,0)
Makkelijk te gebruiken
★★★★★
★★★★★
(4,5)
Prijs-kwaliteitverhouding
★★★★★
★★★★★
(3,8)
Bouwkwaliteit
★★★★★
★★★★★
(4,2)
Schoonmaakresultaat
★★★★★
★★★★★
(4,7)

Dyson Cyclone V10 Motorhead in vergelijking met andere producten

youtube

Bekijk eerst de Dyson Cyclone V10 Motorhead

youtube
youtube
youtube

Demonstratie van de werkwijze bij de Dyson Cyclone V10 Motorhead

youtube

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
Dyson Cyclone V10 Motorhead Samsung Jet 90 Complete VS20R9046T3/EN
Dreame V11
Naam Dyson Cyclone V10 Motorhead Samsung Jet 90 Complete VS20R9046T3/EN Dreame V11
Cijfer
91
94
92
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
2773 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
619 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
276 reviews
Prijs € 429 € 500
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 60 min 60 min 90 min
Gebruikstijd Turbo modus 13 min 6 min 10 min
Oplaadtijd 200 min 210 min 240 min
Batterij technologie NCA Li-ion Li-ion
Batterij voltage 25,2 V 21,9 V 25,2 V
Accucapaciteit 2600 mAh 2850 mAh 3000 mAh
Verwisselbare batterij
Aantal meegeleverde batterijen
caret-up caret-down Reiniging
Type apparaat 2in1 steelstofzuiger 2in1 steelstofzuiger 2in1 steelstofzuiger
Volume stofreservoir 0,54 l 0,8 l 0,5 l
Aantal standen 3 3
Geluidsniveau 87 dB 86 dB 72 dB
Zuigkracht 22 kPa
Met LED-verlichting in zuigmond
Telescoopbuis
Materiaal Kunststof Kunststof Kunststof
Met dweilfunctie
caret-up caret-down Accessoires
Kierenzuigmond
Meubelzuigmond
Parketborstel
Elektrische borstel
Combiborstel
Mini turboborstel
Turboborstel
Reliëfborstel
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 124,1 cm 113,6 cm 122,0 cm
Breedte 25,6 cm 25,0 cm 28,0 cm
Diepte 25,0 cm 21,5 cm 16,6 cm
Gewicht 2,5 kg 2,74 kg 1,6 kg

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

es-ES nl-NL da-DK

© 2023 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.