Dyson Cyclone V10 Motorhead 2in1 Steelstofzuiger

Maximale gebruikstijd

Maximale gebruikstijd

60 min

Oplaadtijd

Oplaadtijd

200 min

Accu type

Accu type

NCA

Capaciteit

Capaciteit

0.54 l

Type apparaat

Type apparaat

2in1 Steelstofzuiger

Geluidsniveau

Geluidsniveau

87 dB

Alle specificaties »

Voordelen

Sterke zuigkracht
Lichtgewicht
Eenvoudig wendbaar
Met een HEPA filter
Inclusief een muurbevestiging
Wordt met drie schoonmaakhulpstukken geleverd

Nadelen

Een beetje luidruchtig
Duur
De batterij is niet uitneembaar
Een kleine stofbak
De schakelaar moet de hele tijd worden ingedrukt

Wie zou Dyson Cyclone V10 Motorhead moeten kopen

  • Als je op zoek bent naar een lichte koordloze stofzuiger, dan is de Dyson Cyclone V10 Motorhead wellicht degene die je zoekt, want hij weegt maar 2,5 Kilogram.
  • Als je laagpolige tapijten hebt liggen, dan is de Dyson Cyclone V10 Motorhead wellicht geschikt voor je. Dankzij de direct-drive cleanerhead, wat trouwens het hoofdmondstuk van de Dyson Cyclone V10 Motorhead is, werkt hij het best op laagpolige tapijten
  • Als je een gelimiteerd budget hebt en een keus moet maken uit de drie versies van de Dyson Cyclone V10 Motorhead, wat trouwens de Absolute, Animal en de Motorhead zijn, dan is de Dyson Cyclone V10 Motorhead wellicht de betere keus omdat het namelijk de goedkoopste van de drie V10 is.
  • Mocht je thuis meerdere obstakels of meubels hebben staan, dan zal de Dyson Cyclone V10 Motorhead wellicht indruk op je maken, want je kunt eenvoudig rondom obstakels, meubels en hoeken reinigen. Zelfs zonder wielen, wat eigenlijk een grote hulp is om de stofzuiger voor te bewegen, heeft de Dyson Cyclone V10 Motorhead een uitmuntende wendbaarheid.

Wie zou geen Dyson Cyclone V10 Motorhead moeten kopen

  • Mocht je hoofdzakelijk harde vloeren hebben liggen, dan is de Dyson Cyclone V10 Motorhead goed te gebruiken. Maar als je iets meer kan uitgeven, dan kan je wellicht de zachte hoofdroller uitproberen dat een geweldig mondstuk is voor harde vloeren. Je kan de zachte hoofdborstel apart aanschaffen en in de Dyson Cyclone V10 Motorhead gebruiken of je kan ook de Dyson Cyclone V10 Absolute kopen die overigens met meerdere schoonmaakhulpstukken wordt geleverd en een zachte hoofdborstel bezit.
  • Mocht je in een groot huis wonen en het type persoon bent die het hele huis in één schoonmaakbeurt wilt reinigen, dan zal je wellicht ontevreden zijn met de Dyson Cyclone V10 Motorhead. Het heeft namelijk een korte batterijduur en met name in de hoge zuiginstelling. In plaats hiervan ben je wellicht meer geïnteresseerd in de Tineco PURE ONE S12 of de Shark IZ251EU die met twee verwijderbare batterijen worden geleverd, zodat je eenvoudig de lege batterij met een volledig opgeladen batterij kan vervangen om de schoonmaakbeurt voort te zetten.
  • Ben je gevoelig voor geluid en op zoek naar een koordloze stofzuiger dat een laag geluidsniveau produceert, dan zal je wellicht geïrriteerd raken met de Dyson Cyclone V10 Motorhead die overigens een geluidsniveau van 87 dB produceert. Daarom kun je misschien beter de Dreame V11 met een geluidsniveau van 72 dB bekijken of de Tineco PURE ONE S12 dat een geluidsniveau van 71 dB heeft.
  • Als je op zoek bent naar een koordloze stofzuiger met meerdere schoonmaakhulpstukken plus een grotere stofbak, dan wil je wellicht andere versies van de Dyson Cyclone V10 bekijken zoals de Dyson Cyclone V10 Absolute en de Dyson Cyclone V10 Animal. Beide versies hebben een grotere stofbak met een capaciteit van 0,76 Liter, in tegenstelling tot de stofbak van de Dyson Cyclone V10 Motorhead dat een capaciteit van 0,54 Liter heeft. De Dyson Cyclone V10 Absolute wordt ook met zes schoonmaakhulpstukken geleverd en de Dyson Cyclone V10 Animal met vijf schoonmaakhulpstukken.

Vonnis

Faith
DOOR:
Faith
Dit is ons oordeel van Dyson Cyclone V10 Motorhead dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 16-08-2021

De Dyson Cyclone V10 heeft drie uitvoeringen, die uit de Absolute, Animal en Motorhead bestaan. De Dyson Cyclone V10 Motorhead is de goedkoopste van de drie uitvoeringen, wat betekent dat het bepaalde functies mist die de andere uitvoeringen wel bezitten. Toch hebben alle drie de uitvoeringen dezelfde functionaliteit en zuigkracht. Ze verschillen alleen in de capaciteit van de stofbak en de inbegrepen schoonmaakhulpstukken.

De Dyson Cyclone V10 Motorhead wordt met drie schoonmaakhulpstukken geleverd: de direct-drive cleanerhead, het spleetmondstuk en het combinatie-mondstuk. De direct drive cleaner head is de hoofdborstel die het best tot zijn recht komt op harde vloeren en tapijten. Uit de drie uitvoeringen heeft alleen de V10 Motorhead een direct-drive cleaner head omdat de andere twee versies, de V10 Absolute en de V10 Animal, in plaats hiervan over een torque drive cleaner head beschikken. De direct-drive cleaner head komt trouwens ook voor in de Dyson Cyclone V7 en de Dyson Cyclone V8. Maar zelfs al dat ze dezelfde direct-drive cleaner head hebben, beschikt de Dyson Cyclone V10 Motorhead over een sterkere zuigkracht dat tot aan 140 AW reikt. In tegenstelling heeft de Dyson Cyclone V8 een zuigkracht van 115 AW.

In vergelijking met de Absolute en de Animal heeft de Dyson Cyclone V10 Motorhead nog een ander nadeel. Het bezit namelijk een kleinere stofbak, wat betekent dat je vaker de stofbak moet ledigen. Maar aan de andere kant zal hierdoor het gewicht van de Dyson Cyclone V10 Motorhead lager zijn in vergelijking met de andere twee versies. Dankzij zijn lichte gewicht is het apparaat makkelijk wendbaar en zal eenvoudig door je huis voortbewegen zonder je armen te belasten.

De Dyson Cyclone V10 Motorhead heeft ook een HEPA filter, die overigens de Dyson Cyclone V7 niet bezit. Hierdoor wordt de ontsnapte lucht dat uit de stofzuiger komt gezuiverd, wat geweldig is voor degene die last hebben van stofallergieën. Zoals de meeste koordloze stofzuiger producten van Dyson, wordt de Dyson Cyclone V10 Motorhead met een muurbevestiging geleverd. Hierdoor kan het eenvoudig worden opgeborgen, want de V0 Motorhead kan namelijk niet rechtop blijven staan.

Stofzuigers zijn over het algemeen luidruchtig, toch zijn er koordloze stofzuigers die een minimaal geluidsniveau produceren zoals de Tineco PURE ONE S12 en de Shark IZ251EU. Toch behoort de Dyson Cyclone V10 Motorhead niet hiertussen, want het heeft namelijk een geluidsniveau dat tot aan 87 dB reikt en dat zal je wellicht irriteren als je gevoelig voor geluid bent.

Daarnaast is de schakelaar een veelvoorkomende klacht bij de koordloze stofzuiger producten van Dyson. Om de Dyson Cyclone V10 Motorhead te starten en te gebruiken, zul je de schakelaar de hele tijd ingedrukt moeten houden. De bedoeling van de schakelaar is om de batterijduur te optimaliseren, maar sommigen vinden dit gegeven maar vervelend. Andere koordloze stofzuigers beschikken over een sluitknop functie, waarmee je de koordloze stofzuiger aan- of-uit kan zetten, zoals bij de Dreame V11.

Dyson Cyclone V10 Motorhead vs. Dyson Cyclone V8 Motorhead caret-up caret-down

Voordelen

Langere batterijduur (60 minuten vs. 40 minuten)
Lichter gewicht (2,5 Kg vs. 2,6 Kg)
Sterkere zuigkracht (140 AW vs. 115 AW)

Nadelen

Duurder
Harder geluidsniveau (87 dB vs. 82 dB)

Schrijf je review van Dyson Cyclone V10 Motorhead

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Bouwkwaliteit
Prijs-kwaliteitverhouding
Schoonmaakresultaat
Accu
Geluidsniveau
Reiniging & Onderhoud
Makkelijk te gebruiken
Toon meer

Hoe andere gebruikers de functies van dit product beoordelen

Accu
★★★★★
★★★★★
(3,8)
Reiniging & Onderhoud
★★★★★
★★★★★
(4,0)
Geluidsniveau
★★★★★
★★★★★
(4,0)
Makkelijk te gebruiken
★★★★★
★★★★★
(4,5)
Prijs-kwaliteitverhouding
★★★★★
★★★★★
(3,8)
Bouwkwaliteit
★★★★★
★★★★★
(4,2)
Schoonmaakresultaat
★★★★★
★★★★★
(4,7)

Dyson Cyclone V10 Motorhead in vergelijking met andere producten

youtube

Bekijk eerst de Dyson Cyclone V10 Motorhead

youtube
youtube
youtube

Demonstratie van de werkwijze bij de Dyson Cyclone V10 Motorhead

youtube

Beschrijving caret-up caret-down

Dyson Cyclone V10 MotorheadDeze snoerloze steelstofzuiger geeft de gebruiker een breedt scala aan mogelijkheden om optimaal te zuiveren in het huishouden.

Batterij

Gebruikstijd vergelijking

januari 25, 2022

Gemiddeld wordt er maar 12% NCA batterijen gebruikt bij alle andere steelstofzuigers, toch hebben ze bij Dyson de keuze laten vallen op deze uitvoering. Deze batterij heeft een voltage ter grootte van 25.2 V en mocht de machine in werking staan, dan kan deze tot aan 60 minuten achter elkaar te werk gaan. Wordt onverhoopt de turbo-functie ingeschakeld dan zal de gebruiksduur aanzienlijk worden verminderd tot aan 13 minuten.

Accu type statistieken

Li-ion (86%)
NCA (12%)
Dyson Cyclone V10 Motorhead
NiMH (2%)

januari 25, 2022

Reiniging

Dyson Cyclone V10 Motorhead

Het totale zuigvermogen is bepaald op 150W en met deze kracht worden de verschillende vuiligheden en stofdeeltjes verwerkt totdat ze aankomen bij het stofreservoir. Bovendien is de grootte van dit compartiment gesteld op 0.54 Liter en zullen ook de kruimels eenvoudig worden weggezogen als de machine wordt omgebouwd tot de kruimeldief.

Functionaliteit

Dyson Cyclone V10 Motorhead

De HEPA filter heeft als werking om de allerkleinste stofdeeltjes tegen te houden en is dankzij deze werking ook erg toegankelijk voor mensen die last hebben van een stofallergie. Deze filters zijn tevens ook afwasbaar en is er een indicatie aanwezig dat dient om de filter op tijd te vervangen. Verder kan de besturing op de handgreep worden ingesteld.

Hulpstukken en zuigmonden

De verpakkingsinhoud beschikt over een kierenzuiger die het makkelijk maakt om tussen banken en auto-meubilair te stofzuigen. Daarnaast dient het oplaadstation ervoor om de batterij op te laden en zal de wandbevestiging aan een muur kunnen worden bevestigd. Verder heeft de handleiding als functie om een inzicht te krijgen om zo snel mogelijk van start te gaan en zullen de nodige borstels waaronder de elektrische en de dierenharenborstel ervoor zorgen dat alle haren makkelijk worden verwijderd.

Overig

De machine is van kunststof gemaakt en de zuigbuis van aluminium. Verder kan er ook het laagpolig tapijt worden meegenomen in de zuivering, plus zullen alle onzuiverheden met het ‘Point and shoot’ systeem worden geledigd in een prullenemmer.

Dimensie en gewicht

We zien dat dit apparaat een hoogte heeft van 124.1 cm en het gewicht bedraagt 2.5 Kilogram. De breedte en de diepte zijn bijna gelijk, toch heeft de diepte een lengte van 25.0 cm en de breedte 25.6 cm.

Prijs

De Dyson Cyclone V10 motorhead steelstofzuiger heeft op dit moment een winkelwaarde van euro.

Lees hier meer over de Dyson Cyclone V10 Motorhead

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
Dyson Cyclone V10 Motorhead Tineco PURE ONE S12 Dyson Cyclone V10 Absolute
Naam Dyson Cyclone V10 Motorhead Tineco PURE ONE S12 Dyson Cyclone V10 Absolute
Cijfer
92
93
92
Positie Nr. 10 van 45 Nr. 1 van 45 Nr. 2 van 45
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
2898 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
1406 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
7273 reviews
Prijs 469 € 499 €
caret-up caret-down Accu
Maximale gebruikstijd 60 min 50 min 60 min
Gebruikstijd Turbo modus 13 min 13 min
Oplaadtijd 200 min 240 min 200 min
Accu type NCA Li-ion NCA
Batterij voltage 25.2 V 21.6 V 25.2 V
Accucapaciteit 2600 mAh 2500 mAh 2600 mAh
Verwisselbare batterij
caret-up caret-down Reiniging
Type apparaat 2in1 Steelstofzuiger 2in1 Steelstofzuiger 2in1 Steelstofzuiger
Volume opvang 0.54 l 0.6 l 0.76 l
Aantal snelheidsstanden 3
Geluidsniveau 87 dB 71 dB
Zuigkracht 22 kPa
Zuig vermogen 150 w 145 w 150 w
Met LED-verlichting in zuigmond
Telescopische buis
Materiaal Kunststof Kunststof
caret-up caret-down Zuigmonden
Kierenzuigmond
Meubelzuigmond
Parketborstel
Elektrische borstel
Combiborstel
Mini Turboborstel
Turboborstel
Reliëfborstel
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 124.1 cm 120.0 cm 124.9 cm
Breedte 25.6 cm 26.16 cm 25.6 cm
Diepte 25.0 cm 22.35 cm 25.0 cm
Gewicht 2.5 kg 2.88 kg 2.7 kg

Reviews caret-up caret-down

Consumenten reviews
4,6
★★★★★
★★★★★
2.898 reviews
Expert reviews
4,3
★★★★★
★★★★★
1 Experts
Test reviews
4,7
★★★★★
★★★★★
1 Tests

caret-up caret-down Consumenten reviews

Otto.de
4,8
★★★★★
★★★★★
496 reviews
4,8
★★★★★
★★★★★
23 reviews
Mediamarkt.de
4,7
★★★★★
★★★★★
263 reviews
Bol.com
4,6
★★★★★
★★★★★
74 reviews
4,5
★★★★★
★★★★★
633 reviews
Coolblue.nl
4,5
★★★★★
★★★★★
1.327 reviews
3,8
★★★★★
★★★★★
13 reviews
Onbekende bronnen
4,3
★★★★★
★★★★★
69 reviews

caret-up caret-down Expert reviews

4,3
★★★★★
★★★★★

caret-up caret-down Test reviews

„Erg goed“
ETM Testmagazin
Gepubliceerd: 08/2018
Product: Plaats 2 van 2
4,7
★★★★★
★★★★★

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

Specificaties caret-up caret-down

Accu
Maximale gebruikstijd
60 min
Gebruikstijd Turbo modus
13 min
Oplaadtijd
200 min
Accu type
NCA
Batterij voltage
25.2 V
Accucapaciteit
2600 mAh
Verwisselbare batterij
Nee
Reiniging
Type apparaat
2in1 Steelstofzuiger
Volume opvang
0.54 l
Geluidsniveau
87 dB
Zuig vermogen
150 w
Met LED-verlichting in zuigmond
Nee
Materiaal
Kunststof
Zuigmonden
Kierenzuigmond
Ja
Meubelzuigmond
Nee
Parketborstel
Nee
Elektrische borstel
Ja
Combiborstel
Nee
Mini Turboborstel
Nee
Turboborstel
Nee
Reliëfborstel
Nee
Afmetingen en gewicht
Hoogte
124.1 cm
Breedte
25.6 cm
Diepte
25.0 cm
Gewicht
2.5 kg
de-DE es-ES nl-NL da-DK
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Auteur en maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.