De 7 beste crosstrainers

products 7 crosstrainers vergelijken
Consumenten reviews 2.480 Consumenten reviews

Vind hier de beste crosstrainer voor je eigen behoeften. We hebben informatie en data van 7 crosstrainers verzameld en deze met elkaar vergeleken op basis van 2.480 gebruikersrecensies. Onze crosstrainer test is onlangs in 2023 nog bijgewerkt.

BIJGEWERKT:
02. januari 2023

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. 1
  Christopeit CS 5
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Bol.com 2 € 359
  Crosstrainer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 149 reviews
 2. 2
  MAXXUS CX 4.3F
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Bol.com 2 € 1.060
  Crosstrainer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 206 reviews
 3. 3
  MAXXUS CX 6.1
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Bol.com 2 € 1.253
  Crosstrainer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 184 reviews
 4. 4
  MAXXUS CX 5.1
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Bol.com 2 € 1.260
  Crosstrainer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 175 reviews
 5. 5
  Virtufit iConsole CTR 2.1
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Bol.com 2 € 599
  Crosstrainer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 62 reviews
 6. 6
  Sportstech CX625
  Cijfer
  84/100
  Bevredigend
  Bol.com 2 € 748
  Crosstrainer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,2) 585 reviews
 7. 7
  Focus Fitness Fox 3
  Cijfer
  84/100
  Bevredigend
  Bol.com 2 € 399
  Crosstrainer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,2) 215 reviews
 8. Sportstech CX2
  Niet meer leverbaar
  Crosstrainer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (3,9) 822 reviews
 9. Reebok SL8.0 RVSL-10811
  Niet meer leverbaar
  Crosstrainer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (3,3) 82 reviews

Over onze crosstrainer test

Onze test/vergelijking is gebaseerd op gebruikersrecensies en expert recensies. Gebaseerd op deze criteria hebben we iedere crosstrainer een score van 0 -100 gegeven. Deze grafiek toont de scoreverdeling aan tussen alle crosstrainers.
januari 28, 2023

De koopgids voor crosstrainers

Tegenwoordig wordt het een trend om thuis een bepaalde gym te maken met verschillende apparaten. Mocht je op zoek zijn naar een sportapparaat dat met weinig beweging een volledige work-out levert, dan kun je een crosstrainer overwegen.

Wat is een crosstrainer?

Crosstrainers zijn favoriete apparaten en maken vaak onderdeel uit van een sportschool. Ze helpen je om je spieren te trainen en calorieën te verbranden. Omdat de crosstrainer eenvoudig in gebruik is en veel voordelen bezitten, zijn ze voor iedere nieuwe gebruiker geschikt. Crosstrainers worden vaak vergeleken met elliptische apparaten. Bij de elliptische machine tref je een statische hendel aan die je helpt om rechtop te blijven staan tijdens de sportoefening. Aan de andere kant staan de crosstrainers met bewegende hendels en deze zullen tijdens de training meebewegen.

Crosstrainer Graphic

Verschillende soorten crosstrainers

Magnetische vs. Elektromagnetische crosstrainer

De magnetische crosstrainers zijn ideaal als instapmodel te gebruiken en daarnaast ook goed betaalbaar. Mocht je geen benul hebben welke crosstrainer goed bij je aansluit, bekijk dan of het apparaat een knop of hendel bezit. Via deze knop kun je namelijk de resistentie van het apparaat verstellen en je work-out beïnvloeden. Elektromagnetische crosstrainers gebruiken magnetische velden waarmee de resistentie wordt beïnvloed. Deze crosstrainers hebben geen knop of hendel op het apparaat staan, want de resistentie kan namelijk eenvoudig via een knop op de display worden ingesteld. Zo hoef je nooit te bukken om de resistentie aan te passen. Toch zijn deze apparaten duurder dan de magnetische crosstrainers.

Voor- of achterwiel aangedreven crosstrainers

Crosstrainer mit Heck

Achterwiel aangedreven crosstrainers maken gebruik van een vliegwiel, zodat de elliptische beweging eigenlijk een wandeling nabootst. Sommige personen vinden deze beweging plezierig en bereiken hiermee een totale work-out. Aan de andere kant hebben we voorwiel aangedreven crosstrainers staan. Deze apparaten hebben het vliegwiel aan de voorkant staan en daarmee wordt een circulerende beweging gemaakt.

Instap vs. Modaal vs. Professioneel

De instapmodellen zijn uitermate geschikt voor startende sportscholen met een bepaald budget. Ze zijn eenvoudig in gebruik en beschikken over 0 – 7 work-out programma’s. Het gewicht van het vliegwiel ligt tussen 2 – 6 Kilogram, terwijl de paslengte tussen 27 – 36 centimeter ligt. Verder kan de machine een totaalgewicht aan dat tussen 100 – 125 Kilogram ligt. De Modale crosstrainers worden van sterker materiaal vervaardigd en beschikken ook over meerdere work-out programma’s. Wellicht hebben ze ook een L.C.D. beeldscherm op de crosstrainer staan, die het uitvoerende programma aantoont. Over het algemeen bezitten deze apparaten 6 – 12 programma’s. Het vliegwiel weegt tussen 6 – 9 Kilogram en de paslengte varieert van 36 – 40 centimeter. Daarnaast kan het apparaat ook 100 – 125 Kilogram aan en dit blijkt hetzelfde gewicht te zijn als het instapmodel. De professionele crosstrainers zijn ideaal voor iedereen die van premium functies en verschillende work-outs houdt. Met deze crosstrainers kun je uit 12 – 32 work-out programma’s kiezen. Het vliegwiel weegt ergens tussen 6 – 13 Kilogram en de paslengte varieert tussen 43 – 109 centimeter.

Verder kan de crosstrainer een gewicht aan dat tussen de 113 – 150 Kilogram ligt.

160 kg (29%)
150 kg (29%)
110 kg (14%)
135 kg (14%)
120 kg (14%)
januari 28, 2023

Waar moet je opletten als je een crosstrainer aanschaft?

Bij de aanschaf van een crosstrainer is het belangrijk te weten welk work-out programma je wilt uitvoeren. Zo kun je makkelijk het type crosstrainer uitkiezen en daarbij de eventuele functies erop aanpassen.

Work-out programma’s

Crosstrainer mit Work-out programma’s

Veel crosstrainers worden met bepaalde programma’s geleverd die je als work-out kunt gebruiken. Hoe meer work-out programma’s de crosstrainer bezit, des te beter. Sommige machines bezitten diverse uitdagende niveaus, zodat je uiteindelijk bepaalde snelheden toepast en meer calorieën verbrand.

De hoogte van het vliegwiel

Zwaardere vliegwielen zijn eenvoudiger te trappen en geven daarbij ook een hogere resistentie. Wil je dus uiteindelijk zonder enige moeite een uitdagende work-out bereiken? Kies dan voor een zwaarder vliegwiel.
Dit diagram toont de verdeling van het vliegwiel- gewicht aan bij alle crosstrainers.

9 kg (40%)
29 kg (20%)
20 kg (20%)
7 kg (20%)
januari 28, 2023

Staplengte

De staplengte van een crosstrainer is gerelateerd aan de beweging. Daarom kun je kiezen uit een wandelbeweging (korte staplengte) of een renbeweging (langere staplengte). Deze functie is ook geschikt als je gezin uit meerdere personen bestaat. Volwassenen hebben immers een staplengte van 40 centimeter. Mocht je dus op zoek gaan naar een crosstrainer, bekijk dan of de staplengte handmatig of via de machine te verstellen is.

Resistentie opties

Mocht je meerdere work-outs willen uitvoeren, dan is het belangrijk om een crosstrainer met verschillende resistentie opties te kiezen. De serieuze sportfanaten zullen een crosstrainer met minimaal 10 verschillende resistentie opties moeten uitkiezen, want hiermee zullen ze hun uiteindelijke doel behalen.

Dit diagram toont de verdeling van het aantal resistentie opties aan bij alle crosstrainers.

16 (71%)
32 (14%)
8 (14%)
januari 28, 2023

Helling

Via deze functie worden bepaalde spiergroepen gestimuleerd tijdens de work-out. Je kan de hellingshoek van horizontaal naar lichtelijk omhoog instellen. Een crosstrainer met een instelbare hellingshoek is geweldig om bepaalde spieren en bovendijen te trainen.

Grootte

Het is belangrijk dat je eerst het oppervlak opmeet waar de crosstrainer wordt geplaatst. Zo kun je meteen zien of er voldoende plaats is, of dat je voor een kleiner model moet gaan, zoals (een voorwiel gedreven crosstrainer).

Gebruikersgemak

Je wilt je crosstrainer zo eenvoudig mogelijk gebruiken. Mocht je tijdens een work-out niet telkens de resistentie of staplengte handmatig aan willen passen, dan zul je toch een verbeterde uitvoering moeten kiezen. Schokt of stopt de crosstrainer pardoes? Dan is het beter om een ander apparaat te nemen.

Zichtbare statistieken

Mocht je graag jouw persoonlijke vooruitgang willen bekijken, dan zul je toch voor een crosstrainer met beeldscherm moeten gaan. Zo kun je alle statistieken eenvoudig zien. Andere crosstrainers beschikken namelijk over functies die je hartritme en verbrande calorieën inschatten.

Wat is de prijs van een crosstrainer?

De prijs van een crosstrainer varieert van 359 € tot aan 1260 €. Je kan een lage kwaliteit en beperkte functies verwachten bij goedkopere crosstrainers.

Deze grafiek toont de prijsverdeling aan tussen gepresenteerde crosstrainers uit onze vergelijking.

januari 28, 2023

De goedkoopste crosstrainer in onze vergelijking is de Christopeit CS 5, die in online winkels verkrijgbaar is voor de prijs van 359 €.

In onze vergelijking zijn dit de 3 goedkoopste crosstrainers.

Crosstrainer Prijs
359 €
399 €
599 €
748 €
1060 €

Waarom zou ik een crosstrainer aanschaffen?

Crosstrainers zijn geweldig geschikt om een goede cardio work-out uit te voeren. Met deze apparaten zul je al snel een verbetering in longcapaciteit en fitness zien.

Volledige work-out

Crosstrainers zijn niet alleen voor je benen geschikt, maar geven je een totale work-out. Zo kun je goed je spieren, billen, quads en armen trainen. Daarnaast kan de crosstrainer ook je maag en zijkant trainen via een uitgevoerde zacht draaiende beweging. Mocht je serieus willen trainen? Dan bestaat er ook de optie om het resistentieniveau te verhogen.

Gewichtsverlies en calorieverbranding

Ben je van plan om calorieën te verbranden en gewicht te verliezen? Crosstrainers helpen om bepaalde spiergroepen te trainen en uiteindelijk een intensieve work-out te bereiken. Zet het resistentieniveau laag, zodat je jouw cardio en gewichtsverlies kan behalen. Houdt er ook rekening mee dat je leeftijd, geslacht en de work-out bepaalt hoeveel calorieën je uiteindelijk op een crosstrainer verbrand.

Lage impact training

Crosstrainers zullen geen inspanning op je knieën uitoefenen, zelfs als je een totale work-out uitvoert. Met deze crosstrainers ben je in staat om je persoonlijke fitness niveaus te verbeteren, zonder je spieren te belasten.

Welke crosstrainer merken zijn de beste?

Deze ranglijst vergelijkt de diverse merken van de gepresenteerde crosstrainers van onze vergelijking. De ranglijst van verschillende merken is gebaseerd op de gemiddelde score van ieder merk uit onze vergelijking.

Positie Merk Cijfer
1 MAXXUS
88

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Christopeit CS 5 MAXXUS CX 4.3F
MAXXUS CX 6.1
Naam Christopeit CS 5 MAXXUS CX 4.3F MAXXUS CX 6.1
Cijfer
90
88
88
Positie Nr. 1 van 7 Nr. 2 van 7 Nr. 3 van 7
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
149 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)
206 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)
184 reviews
Prijs € 359 € 1.060 € 1.253
caret-up caret-down Technische specificaties
Type aandrijfsysteem Flat belt Poly-V-Riemen Poly-V-Riemen
Maximale gebruikersgewicht 150 kg 135 kg 160 kg
Type weerstand Magneetrem Magneetrem Magneetrem
Aantal weerstandniveaus 8 16 16
Weerstand verstelling Handmatig verstelbaar Elektronisch Elektronisch
Gewicht vliegwiel 9 kg 29 kg
caret-up caret-down Pulssensor
Handpulssensor
Hartslagband
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Diepte 161,0 cm 165,0 cm 173,0 cm
Breedte 59,0 cm 70,0 cm 72,0 cm
Hoogte 140,0 cm 174,0 cm 198,0 cm
Gewicht 69,0 kg 88,0 kg
de-DE nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.