7 beste cirkelzagen

products 7 cirkelzagen vergelijken
Consumenten reviews 5.356 Consumenten reviews

Welke cirkelzaag is de beste? Op basis van 5.356 gebruikersrecensies hebben we 7 verschillende cirkelzagen met elkaar vergeleken en ze gerangschikt van de beste tot de slechtste.

Bijgewerkt:
12. september 2023

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

Type caret
Merk caret
filterFilter
 1. De beste
  1

  Bosch PKS 18 LI 1
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amazon.nl € 72
  Coolblue.nl € 89
  Accu cirkelzaag
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 2255 reviews
 2. 2

  Bosch UniversalCirc 18V-53
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amazon.nl € 95
  Coolblue.nl € 96
  Accu cirkelzaag
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 2198 reviews
 3. 3

  Bosch UniversalCirc 12
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Coolblue.nl € 94
  Amazon.nl € 94
  Accu cirkelzaag
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 517 reviews
 4. 4

  Makita HS6601
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amazon.nl € 91
  Coolblue.nl € 101
  Cirkelzaag met snoer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 202 reviews
 5. 5

  Makita HS7601J
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Coolblue.nl € 152
  Gereedschappelijk.nl € 196
  Cirkelzaag met snoer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 169 reviews
 6. 6

  DeWalt DCS570NT-XJ
  Cijfer
  86/100
  Goed
  Coolblue.nl € 235
  Amazon.nl € 235
  Accu cirkelzaag
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 15 reviews
 7. Black+Decker BDCCS18E1-QW
  Amazon.nl € 99
  Coolblue.nl € 101
  Accu cirkelzaag
  ★★★★★
  ★★★★★
  (0,0) 0 reviews

Cirkelzaag koopgids

Bosch PKS 18 LI 1
Een cirkelzaag (Bosch PKS 18 LI 1)

Cirkelzagen zijn multifunctionele elektrische apparaten die onmisbaar zijn voor elke doe-het-zelver of professionele houtbewerker. Of je nu rechte, schuine of dikke stukken hout wilt zagen, het kiezen van de juiste cirkelzaag is cruciaal voor de kwaliteit en efficiëntie van je werk. Deze koopgids wijst je op de belangrijkste factoren bij de aanschaf van een cirkelzaag.

Cirkelzagen met snoer vs. snoerloze cirkelzagen

Cirkelzaag met snoer

 • Power: Dankzij de constante stroombron zijn cirkelzagen met snoer doorgaans krachtiger dan hun snoerloze tegenhangers. Ze kunnen met gemak zware zaagklussen aan.
 • Stabiele prestaties: Zolang er een stroombron is, leveren ze gelijkmatige en ononderbroken prestaties. Hierdoor zijn ze geschikt voor langdurig gebruik.
 • Ongelimiteerd gebruik: Cirkelzagen met snoer kunnen onbeperkt gebruikt worden. Ze zijn namelijk altijd met een stopcontact verbonden.
 • Betaalbaarheid: Cirkelzagen met snoer zijn vaak voordeliger, aangezien je niet hoeft te investeren in batterijen en opladers.

Accu (snoerloze) cirkelzaag

 • Draagbaarheid: Snoerloze cirkelzagen zijn uitstekend draagbaar en hebben een grote bewegingsvrijheid. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor werkplekken waar geen stopcontacten zijn.
 • Gemak: Snoerloze cirkelzagen zijn geschikt voor korte werkzaamheden of om te verplaatsen. Er is namelijk geen snoer om mee te werken.
 • Batterijduur: De gebruiksduur is afhankelijk van de batterijcapaciteit en het vermogen van de zaag. Accu’s met een hoge stroomcapaciteit bieden voldoende looptijd, maar bij langdurig gebruik moet je wellicht de accu opladen of extra accu’s gebruiken.
 • Minder vermogen: In vergelijking met gesnoerde cirkelzagen hebben snoerloze modellen minder vermogen en dat beperkt hun inzetbaarheid voor zware zaagklussen.
 • Accu kosten: Door de aanschaf van geschikte accu’s en opladers zijn de initiële aanschafkosten mogelijk hoger, vooral als je een langere gebruikstijd wenst.

Kortom, de keuze tussen cirkelzagen met snoer en snoerloze modellen is afhankelijk van je specifieke wensen. Heb je een krachtig en consistent vermogen nodig voor zwaar werk, dan is een cirkelzaag met snoer een betere keuze. Aan de andere kant, als draagbaarheid en gemak je prioriteiten zijn, en je werkt aan lichtere klussen of toegang hebt tot meerdere accu’s, dan kan een cirkelzaag zonder snoer de juiste keuze zijn.

Formaat zaagblad

Cirkelzagen hebben verschillende zaagbladen. Het cirkelzaagblad bepaalt de maximale zaagsnede. Kies een zaagblad dat voldoet aan je belangrijkste eisen. Kleinere bladen zijn beter voor lichtere taken, terwijl grotere bladen beter zijn voor zwaardere zaagwerk.

De zaagblad afmetingen van de cirkelzagen die we in onze vergelijking hebben vergeleken, lopen uiteen van 150 mm tot 250 mm. De verdeling van de bladgrootte wordt in de volgende grafiek weergegeven:

september 27, 2023

Zaagdiepte

Controleer de maximale zaagdiepte van de zaag bij 90 graden (rechte zaagsnede) en de schuine zaagcapaciteit voor schuine zaagsneden. De mogelijkheid om de schuine hoek aan te passen is essentieel om schuine kanten of samengestelde zaagsneden te maken.

Prijs

Bepaal je budget op basis van je wensen en de benodigde functies. Hoewel high-end modellen superieure prestaties en duurzaamheid bieden, zijn er veel betaalbare cirkelzagen die uitstekend geschikt zijn voor de gemiddelde gebruiker. Cirkelzagen zijn verkrijgbaar in alle prijsklassen. Het goedkoopste model kost € 72 en het duurste € 235.

Op dit moment is de Bosch PKS 18 LI 1 de goedkoopste cirkelzaag en die kost € 72.

De volgende grafiek toont de prijsverdeling van cirkelzagen:

september 27, 2023

Stofafzuiging

Sommige cirkelzagen hebben een stof-afvoerpoort die op een stofzuiger kan worden aangesloten voor een efficiënte stofafzuiging. Dit houdt niet alleen je werkruimte schoner, maar verbetert ook het zicht en vermindert het inademen van stof.

nl-NL da-DK

© 2023 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.