Bouwkwaliteit van wasdrogers – waar moet je op letten?

Bijgewerkt:
23. mei 2024

Er is een groot verschil in bouwkwaliteit onder wasdrogers. In dit artikel gaan we door waar je op moet letten bij het kiezen van een hoogwaardige wasdroger.

1

Waar moet je op letten?

Hieronder gaan we door de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kiezen van een goede kwaliteit wasdroger:

  • Trommel: Kies voor een trommel van roestvrij staal. Trommels kunnen ook van metaal zijn, maar deze slijten sneller.
  • Deurscharnier: Een deurscharnier van roestvrij staal is de meest duurzame keuze. Deurscharnieren kunnen ook van plastic en metaal zijn.
  • Motor: Wasdrogers zijn uitgerust met twee soorten motoren: een borstelloze motor of een traditionele motor (borstelmotor). Traditionele motoren werken met behulp van koolborstels die elektriciteit overbrengen naar de roterende onderdelen van de motor. Borstelloze motoren zijn een nieuwere technologie die steeds populairder wordt in huishoudelijke apparaten, waaronder wasdrogers. Ze verschillen van traditionele motoren doordat ze geen koolborstels gebruiken, wat leidt tot een reeks voordelen, waaronder duurzaamheid en stiller zijn. Als je een wasdroger wilt die lang meegaat, moet je kiezen voor een model met een borstelloze motor. Je kunt meer lezen over wasdrogers met borstelloze motoren in dit artikel.
  • Anti-trillingstechnologie: Wasdrogers uitgerust met anti-trillingstechnologie gaan langer mee, omdat het helpt om slijtage aan de wasdroger te verminderen.
  • Reinigingsindicatoren: Wasdrogers met reinigingsindicatoren gaan over het algemeen langer mee, omdat ze de gebruiker herinneren wanneer het tijd is voor onderhoud. Onderhoud bestaat meestal uit het reinigen van het pluizenfilter en de condensor. Sommige wasdrogers zijn uitgerust met zelfreinigende condensors, wat het onderhoud nog eenvoudiger maakt.

Door te kiezen voor een model met de aanbevolen functies, krijg je een wasdroger met goede voorwaarden voor een lange levensduur.

2

Een merk kiezen

Er is een groot verschil in bouwkwaliteit tussen verschillende merken. Merken met een lange ervaring in wasdrogers en die in de loop van de tijd een goede reputatie hebben opgebouwd, zijn doorgaans een veilige keuze.
Voordat een serie wasdrogers op de markt wordt gebracht, ondergaat het een reeks tests om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de kwaliteitsnormen die de fabrikant wenst. Zo wil Miele dat hun wasdrogers 20 jaar meegaan en daarom moeten hun modellen tests ondergaan die overeenkomen met 20 jaar gebruik voordat ze in productie worden genomen.

In 2018 onderzocht Stiftung Warentest met welke merken consumenten het meest tevreden waren, en hier behaalde Miele duidelijk de eerste plaats. Op de tweede en derde plaats komen Bosch en Siemens.

Je kunt de studie hier lezen.

3

Een type kiezen

Over het algemeen onderscheiden we drie soorten wasdrogers:

  • Ventilatiedrogers
  • Condensdrogers
  • Warmtepompdrogers

Warmtepompdrogers zijn het populairst en het beste qua kwaliteit. Ze zijn ook het meest energiezuinig, maar kosten meer. Ventilatiedrogers daarentegen zijn de goedkoopste keuze. Deze modellen hebben doorgaans een lagere kwaliteit en slechtere energie-efficiëntie.

nl-NL da-DK

© 2024 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.