De 10 beste robotstofzuigers met lasernavigatie

Laatst bijgewerkt op: 02. november 2022 door

Robotstofzuiger met lasernavigatie

Het begon allemaal met een visie om robots te maken om huishoudelijke taken uit te voeren net zo intelligent als mensen-om iets wat ingewikkelde processen eenvoudig te maken of iets waarmee mensen mindere taken kunnen overdragen aan apparaten, die het voor hen zouden kunnen doen. In 2010, NEATO lanceerde de eerste slimme robotstofzuiger [1] met lasernavigatie. Dit was de weg voor andere bedrijven te volgen om slimme en meer efficiënte robotstofzuigers te maken voor het schoonmaakproces.

Top 10 beste robotstofzuigers met lasernavigatie

Gebaseerd op: 92.078 gebruikersrecensies 69 expertrecensies

Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock S7 MaxV Ultra Roborock S7 MaxV Ultra 97 Zeer goed € 1.399
2 Roborock S7 MaxV Roborock S7 MaxV 96 Zeer goed € 709
3 Roborock S7 MaxV Plus Roborock S7 MaxV Plus 96 Zeer goed € 879
4 Roborock S7 Roborock S7 95 Zeer goed € 427
5 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Zeer goed € 485
6 Roborock S5 Max Roborock S5 Max 95 Zeer goed € 400
7 Roborock S6 Pure Roborock S6 Pure 95 Zeer goed € 365
8 Roborock S7 Pro Ultra Roborock S7 Pro Ultra 94 Goed € 899
9 Roborock S7+ Roborock S7+ 92 Goed € 689
10 Dreame D9 Dreame D9 90 Goed € 283

U kunt alle 113 robotstofzuigers hier vinden.

Specificatie vergelijking

november 26, 2022

Wat is lasernavigatie?

Robotstofzuigers lasernavigatie

Lasernavigatie is een geavanceerde mogelijkheid voor gratis navigatie. Simpel gezegd betekent het de navigatie van een voorwerp zonder kabels, banden en reflectors te gebruiken. Dit wordt gedaan door een roterende laserscanner bovenop een object te monteren en deze nauwkeurig hoeken en afstanden met zichzelf te meten [2].

Lasernavigatie is in vele vormen en om verschillende redenen populair, zoals in L.V.G’s (lasergestuurde voertuigen) [3]. Bovendien is lasernavigatie in de loop der jaren erg nuttig en bruikbaar geworden voor huishoudapparaten. Voornamelijk bij robotstofzuigers, omdat merken manieren proberen te vinden om hun apparaten zo slim en efficiënt mogelijk te laten werken.

Robotstofzuigers met lasernavigatie zijn genuanceerder in termen van technologie. Ze kunnen eenvoudig de ruimten waarnemen dankzij het gebruik van LIDAR (light detection and range) [4]. Niet alleen kunnen ze in het donker opereren, maar ook precies een ruimte in kaart brengen. Ze zullen ook efficiënter schoonmaken en zijn minder vatbaar om tegen meubilair aan te stoten.
Ze zijn ook sneller en zullen minder tijd in beslag nemen, tijdens een schoonmaakbeurt in een kamer. Dankzij de zeer precieze sensoren wordt de beste reinigingskaart gepland in een kamer.

Zijn robotstofzuigers met lasernavigatie duurder?

Deze grafiek toont de prijsverdeling van robotstofzuigers met lasernavigatie aan, in vergelijking met alle andere robotstofzuigers.

november 26, 2022

De goedkoopste robotstofzuiger met lasernavigatie is de Proscenic M7 PRO, terwijl de Roborock S7 MaxV Ultra de duurste is.

Hoeveel robotstofzuigers zijn met lasernavigatie vervaardigd?

In onze vergelijking van het 113 various robot vacuums, 43 % zijn met lasernavigatie vervaardigd. Deze grafiek toont, in termen van navigatie, de verschillende navigatiemethoden voor diverse robotstofzuigers aan.

LDS (43%)
Geen (26%)
Camera (13%)
Gyroscoop (10%)
LDS+Camera (7%)
VSLAM (2%)
november 26, 2022

Alternatieven voor lasernavigatie

Robotstofzuiger Navigation

Om robots te helpen bij het navigeren door een huis, terwijl ze kruimels, vuil, puin en soms zelfs haren van huisdieren van vloeren en tapijten wegwerken, zullen robots moeten worden uitgerust met iets wat hen helpt, om hun weg rond meubilair, muren en andere obstakels te vinden.

Niet alle robotstofzuigers zijn vervaardigd met lasernavigatie, omdat het nogal duur is. Andere robotstofzuigers zijn uitgerust met sensoren, camera’s en diverse soorten technologie dat hun helpt om in het huis te navigeren. Enkele soorten alsvolgt [5]:

Camera-based mapping / stereoscopische camera’s

Robotstofzuigers die met camera’s zijn uitgerust zullen opnamen van de omgeving maken en een kaart van het huis samenstellen. Terwijl ze vrij accuraat in opnamen en navigatie zijn, zullen ze niet zo exact zijn zoals robotten die over een LDS (Laser Distance Sensor) beschikken en bovendien kunnen ze niet in het donker werken.

Navigatie met een gyroscoop

Sommige robotstofzuigers worden met sensoren geleverd, zoals gyroscopen en versnellingsmeters. Dit is een goedkopere technologie om afstanden en obstakels in het huis te meten. Bovendien zijn de opmetingen niet erg precies noch is de kaart accuraat en is de navigatie niet geweldig zoals bij robotstofzuigers die over laser of camera gebaseerde technologie beschikken.

Infrarood sensoren

Robotstofzuigers die over ingebouwde infrarood sensoren beschikken, zullen een object of rand waarnemen zodat ze niet tegen dingen aanstoten of van de trap afvallen [6].

Gecombineerde sensoren navigatie

Saugroboter met laser en vSLAM

Sommige robotstofzuigers beschikken over meer dan één van de bovenstaande sensoren of technologie. Meerdere robotstofzuigers gebruiken één soort van navigatie-technologie (b.v. stereoscopische camera of gyroscope). Toch beschikken ze over een combinatie van infrarood sensoren, die in de zijkant en bodem van de robot zitten, om objecten en trappen te detecteren.

Voor- en nadelen van lasernavigatie

Voordelen

 • Smart mapping: Een robot dat is uitgerust met lasernavigatie zal uw hele huis scannen en een plattegrond van iedere kamer opslaan. Terwijl het reinigt, zal informatie van de plattegrond worden gebruikt om het best mogelijke reinigingspatroon te bedenken.
 • Veiligheid: Robots met lasernavigatie zijn niet alleen in staat om uw plattegrond te detecteren – zo kunnen ze ook objecten opsporen zodat ze er niet tegenaan stoten. Waardevolle voorwerpen, zoals vazen, een dieren-drinkbak, en andere dingen die uw vloer of robot kunnen beschadigen, zijn allemaal veilig tegen beschadiging als de robot zijn schoonmaakbeurt maakt.
 • Snelheid: Robotstofzuigers met lasernavigatie zijn uitgerust met een technologie om uw huis te scannen en een kaart te creëren. Ze hebben het vermogen om kamers sneller te zuiveren, omdat ze met een schoonmaakplan en patroon komen. Hiermee voorkomen ze dat deze naar gemiste plekken terugkeert of zelfs naar een plek dat al is schoongemaakt.

Nadelen

 • Duur: Het is geen groot geheim dat robots met lasernavigatie aan de dure kant staan. Met de beste technologie kunnen ze vele honderden meer kosten, tegenover robots die met een gyroscoop of stereoscopische camera’s zijn voorzien.

Voor wie is een robotstofzuiger met lasernavigatie geschikt?

 • Grote huizen of huizen met meerdere kamers: Als u over een groot huis of een huis met meerdere kamers beschikt, dan wilt u een robot die makkelijk en efficiënt voor u schoonmaakt. Omdat robots met lasernavigatie het mogelijk maakt om een precieze kaart van het hele huis te creëren, kunnen ze verdiepingen en kamers in hun systeem opslaan om vervolgens deze te gebruiken tijdens het schoonmaakproces.
 • Nachtelijke of vreemde reinigingsschema’s:
  Als u de robot tijdens de nacht of als u weg bent wilt gebruiken, dan is een robotstofzuiger met lasernavigatie wat u nodig heeft. Robotstofzuigers met lasernavigatie kunnen rond het huis navigeren en schoonmaken, hoe donker het ook is. Omdat ze zonder moeite door het huis navigeren, is er geen supervisie of een constante controle nodig, vergeleken met andere robotstofzuigers.

Bronnen

 • [1] Intelligent Robot Vacuums | NEATO Robotics https://neatorobotics.com/ph/about-us/
 • [2] Navigation | DS-Automation https://www.ds-automotion.com/en/technology/navigation/
 • [3] Natural Navigation Automated Guided Vehicles | AGV Network https://www.agvnetwork.com/natural-navigation-automated-guided-vehicles
 • [4] Your Roomba takes a weird path to clean the floors in your home. Here’s why it matters | CNET https://www.cnet.com/news/how-to-choose-the-best-robot-vacuum-for-your-home-roomba-neato-ecovacs-2019
 • [5] Best Robot Vacuums with Mapping Technology [2020] | Smart Robot Reviews https://smartrobotreviews.com/reviews/top-5-best-robot-vacuums-with-intelligent-mapping-technology.html
 • [6] Smart Floor Cleaning Robot Final Paper http://www.standardsuniversity.org/wp-content/uploads/Smart-Floor-Cleaning-Robot-CLEAR.pdf
 • [7] How to Get the Most Out of (or Into) Your Robot Vacuum | Wired https://www.wired.com/story/surprising-tips-for-your-robot-vacuum/

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Roborock S7 MaxV Ultra Roborock S7 MaxV
Roborock S7 MaxV Plus
Naam Roborock S7 MaxV Ultra Roborock S7 MaxV Roborock S7 MaxV Plus
Cijfer
97
96
96
Positie Nr. 1 van 113 Nr. 2 van 113 Nr. 3 van 113
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
700 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
778 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
729 reviews
Prijs € 1.399 € 709 € 879
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 180 min 180 min 180 min
Oplaadtijd 240 min 240 min 240 min
Batterij technologie Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 5200 mAh 5200 mAh 5200 mAh
Opnieuw opladen en hervatten
Automatische terugkeer oplaadstation
caret-up caret-down Reiniging
Oppervlakte per accu 300 m² 300 m² 300 m²
Geluidsniveau 67 dB 67 dB 67 dB
Zuigkracht 5100 Pa 5100 Pa 5100 Pa
Maximale drempel hoogte 2,0 cm 2,0 cm 2,0 cm
Vermogen 74,0 w 74,0 w 74,0 w
Aantal modi
Volume stofreservoir 0,4 l 0,4 l 0,4 l
Filtertype EPA 11 EPA 11 EPA 11
Carpet Boost
Geplande schoonmaak
Vormgeving Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 1 1 1
Wasbaar filter
caret-up caret-down Met dweilfunctie
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0,2 l 0,2 l 0,2 l
Vibrerende dweil
Automatische dweillift (functie)
caret-up caret-down Navigatie
Mapping-Sensor LDS+Camera LDS+Camera LDS+Camera
Objectherkenning
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Voor meerdere kamers
caret-up caret-down Bediening
Te verbinden met app
Afstandsbediening
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
caret-up caret-down Reinigingsstation
Automatische vuilafvoer
Stof capaciteit
Automatisch de watertank bijvullen
Automatische zelfdrogende dweil
Automatisch mop wassen
caret-up caret-down App-functionaliteit
Te verbinden met app
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
"No mop" zones
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 9,65 cm 9,65 cm 9,65 cm
Breedte 35,3 cm 35,3 cm 35,3 cm
Diepte 35,0 cm 35,0 cm 35,0 cm
Gewicht
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
Ai-aangedreven obstakelvermijding
Zelfledigende stofbak
Zelfreinigende en navulbare dweil
Geavanceerd navigatiesysteem
De dweil wordt automatisch verhoogd bij het tapijt
Op hoge snelheid sonisch schrobben
51 Pa aan zuigvermogen
Real-time videogesprek
Krachtige 5100 Pa zuigkracht
Geavanceerd en precies navigatiesysteem
Smart obstakelvermijding
De mop vibreert om een schrobbeweging te imiteren
Het dweilpad verhoogt automatisch bij tapijtdetectie
Bezit een videogesprek functie
De app heeft geavanceerde functies
De rubberen borstel voorkomt haarklitten
Ledigt automatisch zijn stofbak
Verhoogt automatisch zijn dweil op het tapijt
Op hoge snelheid sonisch schrobben
Geavanceerde obstakeldetectie
5100 Pa aan zuigkracht
De app bezit verschillende functies
Realtime videogesprek
Nadelen
Duur
Groot dockstation
Gebruikt geen hete lucht om de dweilpads te drogen
Dweilpad is gevoelig voor schimmel en andere bacteria
Duur
Kleine watertank
Duur
Kleine watertank
de-DE es-ES nl-NL en-US
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.