De 5 beste robotstofzuigers met gyroscoop

Laatst bijgewerkt op: 17. juni 2021 door
Robotstofzuiger met gyroscoop

Ben je op zoek naar een robotstofzuiger, maar weet je niet welke te kiezen? Het kan allemaal overweldigend zijn, als je alle factoren bekijkt die uiteindelijk naar de aanschaf van een robotstofzuiger leidt.

Je zult over het zuigvermogen moeten nadenken, filtertype, kan het zuigen of dweilen óf juist één van de twee en nog veel meer. Een van de grootste factoren om een beslissing te nemen welke robotstofzuiger je moet nemen, is het navigatie-type. Vele robotstofzuigers beschikken over een op laser-gebaseerde navigatie, camera mapping navigatie, gyroscoop navigatie en nog veel meer.

Top 5 beste robotstofzuigers met gyroscoop

Gebaseerd op: 12.378 gebruikersrecensies 6 expertrecensies

Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock E4 Roborock E4 89 Goed € 210
2 iRobot Roomba i3+ iRobot Roomba i3+ 88 Goed € 493
3 iRobot Roomba i3 iRobot Roomba i3 88 Goed € 299
4 Eufy RoboVac G30 Eufy RoboVac G30 88 Goed € 299
5 Proscenic 850T Proscenic 850T 84 Bevredigend € 199
6 Tesvor X500 Pro Tesvor X500 Pro 84 Bevredigend € 174
7 Rowenta RR7455 Explorer 60 Animal Connect Rowenta RR7455 Explorer 60 Animal Connect 84 Bevredigend € 289

Je kunt alle 91 robotstofzuigers hier vinden.


caret-up caret-down Welke robotstofzuiger met gyroscoop navigatie is de goedkoopste?

De goedkoopste robotstofzuiger met gyroscoop navigatie is de Tesvor X500 Pro, met een prijs van 174 euro.

Dit zijn de 3 goedkoopste robotstofzuigers met gyroscoop navigatie.

Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Tesvor X500 Pro Tesvor X500 Pro 84 Bevredigend € 174
2 Proscenic 850T Proscenic 850T 84 Bevredigend € 199
3 Roborock E4 Roborock E4 89 Goed € 210

Bekijk hier alle goedkope robotstofzuigers.


Wat is gyroscoop navigatie?

Een gyroscoop is “een apparaat met een snel draaiend wiel of een circulerende lichtstraal dat wordt gebruikt om de afwijking van een object ten opzichte van de gewenste oriëntatie te detecteren” [1]. Gyroscopen kunnen een verandering in de oriëntatie van een apparaat waarnemen en worden vaak gebruikt om een ​​object automatisch te sturen [2]. Ze worden vaak aangetroffen in kompassen en andere automatische piloten op schepen en vliegtuigen, maar ook in verschillende objecten die wellicht een stuurmechanisme nodig hebben: torpedo’s, ruimtelanceervoertuigen, ballistische raketten en satellieten in een baan om de aarde.

Om robotstofzuigers te begrijpen die zijn uitgerust met een gyroscoop navigatiesysteem, moet je het traagheids-navigatiesysteem (INS) begrijpen. Dit is een op zichzelf staande navigatietechniek die versnellingsmeters en gyroscopen gebruikt, om de positie en oriëntatie van een object te volgen, in relatie tot zijn bekende aanvankelijke starthouding [3]. In objecten die zijn uitgerust met een INS, worden versnellingsmeters gebruikt als bewegingssensoren en worden gyroscopen gebruikt als rotatiesensoren. Hierdoor kunnen traagheidssensoren zowel de positie als de oriëntatie van het object inschatten [4].

Een robotstofzuiger met gyroscoop navigatie is in staat om een oriëntatie aan te tonen en daarom door je huis te navigeren zonder afstandsbediening. Het kan obstakels en objecten waarnemen zoals muren, deuren en meubelstukken, zodat het stoten word vermeden tijdens de reiniging [5].

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Ze hebben niet telkens supervisie nodig: Als je het huis moet verlaten of naar je werk gaat, maar wel een schoonmaakschema wilt instellen. Het hebben van een robot met gyroscoop navigatie is hulpvol, want je hoeft alleen maar het schema in te stellen en de reiniging wordt voor je gedaan. Robotten met gyroscoop navigatie hoeven niet te worden gecontroleerd of begeleid via een app of afstandsbediening. De sensoren helpen bij de navigatie, zodat ze niet van trappen vallen of tegen muren, meubels en andere objecten stoten.
 • Er zijn goedkopere robotten met op laser-gebaseerde navigatie: Robotten met een op laser-gebaseerde navigatie kunnen meerdere duizenden dollars kosten en zeker bij degene die hoge specificaties hebben.
  Als je op zoek bent naar een robotstofzuiger dat de vloer in kaart kan brengen, maar minder kost, dan kun je er een nemen met een gyroscoop navigatiesysteem.

Nadelen

 • De navigatie is niet zo precies, vergeleken met andere robotten: Als je op zoek bent naar een robotstofzuiger met een precieze navigatie en mapping, dan is een robotstofzuiger met gyroscoop navigatie niet geschikt voor jou. Op het gebied van kaarten en maatvoering is het niet precies, vergeleken met robotstofzuigers die voorzien zijn van laser of op camera-gebaseerde technologie.
 • Ze zijn duurder dan andere robotten (bijv. Bounce navigatie): Gyroscopen, terwijl ze in vergelijking bij robotstofzuigers met laser of op camera-gebaseerde navigatie goedkoper zijn, zijn ze toch niet écht voordelig. Met name bij robotstofzuigers met een simpel navigatiesysteem, zoals bounce navigatie. Deze zijn trouwens ook veel duurder dan traditionele stofzuigers. Mocht je uiteindelijk op zoek zijn naar een robotstofzuiger dat de vloer in kaart brengt, dan zijn robotstofzuiger met gyroscoop navigatie veel goedkoper dan andere opties in de markt.

Alternatieven voor een gyroscoop

Robotstofzuigers Navigation

Als je niet zeker bent van de gyroscoop navigatie bij het aanschaffen van een robotstofzuiger voor je huis, dan zijn verschillende andere soorten robotstofzuigers uitgerust met diverse navigatietechnologieën. Sommige zijn als volgt, alternatieven voor een robotstofzuiger met een gyroscoop navigatie:

Op laser-gebasserde navigatie

Robotstofzuigers met een op laser-gebaseerde navigatie, gebruiken licht detectie en indeling (LIDAR) om door het huis te navigeren. Ze kunnen in totale duisternis opereren en een kamer precies in kaart brengen, wat ze tevens ook een van de meest duurdere robotstofzuigers maakt op het gebied van navigatie [6].

Op camera-gebaseerde navigatie

Diverse robotstofzuigers zijn voorzien van camera’s die foto’s van de omgeving maken, om op deze manier een kaart van het huis te maken. Ze hebben licht nodig om te functioneren en zijn daarom niet in het donker bruikbaar, in tegenstelling tot robotten met een op laser-gebaseerde navigatie. Ook is het in kaart brengen niet zo precies.

Bounce navigatie

Robotten met bounce navigatie hebben een eenvoudig gedragspatroon. Ze gaan rechtdoor tot ze ergens tegen aan stoten. Hierdoor zullen ze stoppen, omdraaien en van het object in een bepaalde hoek weglopen, om vervolgens weer in een rechte lijn te kunnen bewegen. Het nadeel is dat de robot geen bepaald pad volgt, noch een kaart van het hele huis creëert [7].

Bronnen

 • [1] Gyroscope | Britannica https://www.britannica.com/technology/gyroscope
 • [2] What is Gyroscope? Gyroscopes review, use, types, advantages & disadvantages | Online Sciences https://www.online-sciences.com/technology/what-is-gyroscope-gyroscopes-review-use-types-advantages-disadvantages/
 • [3] Inertial Navigation System | ScienceDirect https://www.sciencedirect.com/topics/engineering/inertial-navigation-system
 • [4] Design of Autonomous Cleaning Robot by Lakshmi Bangalore Gangadharaswamy | Tampere University https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/118774/BangaloreGangadharaswamyLakshmi.pdf
 • [5] Accelerometer vs. Gyroscope: What’s the Difference? | Live Science https://www.livescience.com/40103-accelerometer-vs-gyroscope.html
 • [6] The 10 best robot vacuums with laser navigation | Reoverview https://reoverview.com/robot-vacuums-with-laser-navigation/
 • [ 7] Appliance Science: How robotic vacuums navigate | cnet https://www.cnet.com/news/appliance-science-how-robotic-vacuums-navigate/

de-DE nl-NL en-US
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Auteur en maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.