De 10 beste robotstofzuigers met gyroscoop

Laatst bijgewerkt op: 02. november 2022 door

Robotstofzuiger met gyroscoop

Ben je op zoek naar een robotstofzuiger, maar weet je niet welke te kiezen? Het kan allemaal overweldigend zijn, als je alle factoren bekijkt die uiteindelijk naar de aanschaf van een robotstofzuiger leidt.

Je zult over het zuigvermogen moeten nadenken, filtertype, kan het zuigen of dweilen óf juist één van de twee en nog veel meer. Een van de grootste factoren om een beslissing te nemen welke robotstofzuiger je moet nemen, is het navigatie-type. Vele robotstofzuigers beschikken over een op laser-gebaseerde navigatie, camera mapping navigatie, gyroscoop navigatie en nog veel meer.

Top 10 beste robotstofzuigers met gyroscoop

Gebaseerd op: 55.190 gebruikersrecensies 7 expertrecensies

Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock E4 Roborock E4 89 Goed € 225
3 Eufy RoboVac G30 Eufy RoboVac G30 86 Goed € 200
6 Proscenic 850T Proscenic 850T 84 Bevredigend € 179
8 Rowenta RR7455 Explorer 60 Animal Connect Rowenta RR7455 Explorer 60 Animal Connect 82 Bevredigend € 289

Je kunt alle 113 robotstofzuigers hier vinden.

Specificatie vergelijking

november 26, 2022

caret-up caret-down Welke robotstofzuiger met gyroscoop navigatie is de goedkoopste?

De goedkoopste robotstofzuiger met gyroscoop navigatie is de Tesvor X500, met een prijs van € 156.

Dit zijn de 3 goedkoopste robotstofzuigers met gyroscoop navigatie.

Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
2 Proscenic 850T Proscenic 850T 84 Bevredigend € 179
3 Eufy RoboVac G30 Eufy RoboVac G30 86 Goed € 200

Bekijk hier alle goedkope robotstofzuigers.


Wat is gyroscoop navigatie?

Een gyroscoop is “een apparaat met een snel draaiend wiel of een circulerende lichtstraal dat wordt gebruikt om de afwijking van een object ten opzichte van de gewenste oriëntatie te detecteren” [1]. Gyroscopen kunnen een verandering in de oriëntatie van een apparaat waarnemen en worden vaak gebruikt om een ​​object automatisch te sturen [2]. Ze worden vaak aangetroffen in kompassen en andere automatische piloten op schepen en vliegtuigen, maar ook in verschillende objecten die wellicht een stuurmechanisme nodig hebben: torpedo’s, ruimtelanceervoertuigen, ballistische raketten en satellieten in een baan om de aarde.

Om robotstofzuigers te begrijpen die zijn uitgerust met een gyroscoop navigatiesysteem, moet je het traagheids-navigatiesysteem (INS) begrijpen. Dit is een op zichzelf staande navigatietechniek die versnellingsmeters en gyroscopen gebruikt, om de positie en oriëntatie van een object te volgen, in relatie tot zijn bekende aanvankelijke starthouding [3]. In objecten die zijn uitgerust met een INS, worden versnellingsmeters gebruikt als bewegingssensoren en worden gyroscopen gebruikt als rotatiesensoren. Hierdoor kunnen traagheidssensoren zowel de positie als de oriëntatie van het object inschatten [4].

Een robotstofzuiger met gyroscoop navigatie is in staat om een oriëntatie aan te tonen en daarom door je huis te navigeren zonder afstandsbediening. Het kan obstakels en objecten waarnemen zoals muren, deuren en meubelstukken, zodat het stoten word vermeden tijdens de reiniging [5].

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Ze hebben niet telkens supervisie nodig: Als je het huis moet verlaten of naar je werk gaat, maar wel een schoonmaakschema wilt instellen. Het hebben van een robot met gyroscoop navigatie is hulpvol, want je hoeft alleen maar het schema in te stellen en de reiniging wordt voor je gedaan. Robotten met gyroscoop navigatie hoeven niet te worden gecontroleerd of begeleid via een app of afstandsbediening. De sensoren helpen bij de navigatie, zodat ze niet van trappen vallen of tegen muren, meubels en andere objecten stoten.
 • Er zijn goedkopere robotten met op laser-gebaseerde navigatie: Robotten met een op laser-gebaseerde navigatie kunnen meerdere duizenden dollars kosten en zeker bij degene die hoge specificaties hebben.
  Als je op zoek bent naar een robotstofzuiger dat de vloer in kaart kan brengen, maar minder kost, dan kun je er een nemen met een gyroscoop navigatiesysteem.

Nadelen

 • De navigatie is niet zo precies, vergeleken met andere robotten: Als je op zoek bent naar een robotstofzuiger met een precieze navigatie en mapping, dan is een robotstofzuiger met gyroscoop navigatie niet geschikt voor jou. Op het gebied van kaarten en maatvoering is het niet precies, vergeleken met robotstofzuigers die voorzien zijn van laser of op camera-gebaseerde technologie.
 • Ze zijn duurder dan andere robotten (bijv. Bounce navigatie): Gyroscopen, terwijl ze in vergelijking bij robotstofzuigers met laser of op camera-gebaseerde navigatie goedkoper zijn, zijn ze toch niet écht voordelig. Met name bij robotstofzuigers met een simpel navigatiesysteem, zoals bounce navigatie. Deze zijn trouwens ook veel duurder dan traditionele stofzuigers. Mocht je uiteindelijk op zoek zijn naar een robotstofzuiger dat de vloer in kaart brengt, dan zijn robotstofzuiger met gyroscoop navigatie veel goedkoper dan andere opties in de markt.

Alternatieven voor een gyroscoop

Robotstofzuigers Navigation

Als je niet zeker bent van de gyroscoop navigatie bij het aanschaffen van een robotstofzuiger voor je huis, dan zijn verschillende andere soorten robotstofzuigers uitgerust met diverse navigatietechnologieën. Sommige zijn als volgt, alternatieven voor een robotstofzuiger met een gyroscoop navigatie:

Op laser-gebasserde navigatie

Robotstofzuigers met een op laser-gebaseerde navigatie, gebruiken licht detectie en indeling (LIDAR) om door het huis te navigeren. Ze kunnen in totale duisternis opereren en een kamer precies in kaart brengen, wat ze tevens ook een van de meest duurdere robotstofzuigers maakt op het gebied van navigatie [6].

Op camera-gebaseerde navigatie

Diverse robotstofzuigers zijn voorzien van camera’s die foto’s van de omgeving maken, om op deze manier een kaart van het huis te maken. Ze hebben licht nodig om te functioneren en zijn daarom niet in het donker bruikbaar, in tegenstelling tot robotten met een op laser-gebaseerde navigatie. Ook is het in kaart brengen niet zo precies.

Bounce navigatie

Robotten met bounce navigatie hebben een eenvoudig gedragspatroon. Ze gaan rechtdoor tot ze ergens tegen aan stoten. Hierdoor zullen ze stoppen, omdraaien en van het object in een bepaalde hoek weglopen, om vervolgens weer in een rechte lijn te kunnen bewegen. Het nadeel is dat de robot geen bepaald pad volgt, noch een kaart van het hele huis creëert [7].

Bronnen

 • [1] Gyroscope | Britannica https://www.britannica.com/technology/gyroscope
 • [2] What is Gyroscope? Gyroscopes review, use, types, advantages & disadvantages | Online Sciences https://www.online-sciences.com/technology/what-is-gyroscope-gyroscopes-review-use-types-advantages-disadvantages/
 • [3] Inertial Navigation System | ScienceDirect https://www.sciencedirect.com/topics/engineering/inertial-navigation-system
 • [4] Design of Autonomous Cleaning Robot by Lakshmi Bangalore Gangadharaswamy | Tampere University https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/118774/BangaloreGangadharaswamyLakshmi.pdf
 • [5] Accelerometer vs. Gyroscope: What’s the Difference? | Live Science https://www.livescience.com/40103-accelerometer-vs-gyroscope.html
 • [6] The 10 best robot vacuums with laser navigation | Reoverview https://reoverview.com/robot-vacuums-with-laser-navigation/
 • [ 7] Appliance Science: How robotic vacuums navigate | cnet https://www.cnet.com/news/appliance-science-how-robotic-vacuums-navigate/

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Roborock E4 Yeedi k700
Eufy RoboVac G30
Naam Roborock E4 Yeedi k700 Eufy RoboVac G30
Cijfer
89
86
86
Positie Nr. 22 van 113 Nr. 50 van 113 Nr. 53 van 113
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)
83 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.3)
1931 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.3)
725 reviews
Prijs € 225 € 280 € 200
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 200 min 110 min 110 min
Oplaadtijd 300 min
Batterij technologie Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 5200 mAh 2600 mAh
Opnieuw opladen en hervatten
Automatische terugkeer oplaadstation
caret-up caret-down Reiniging
Oppervlakte per accu 200 m² 110 m²
Geluidsniveau 69 dB 55 dB 56 dB
Zuigkracht 2000 Pa 2000 Pa 2000 Pa
Maximale drempel hoogte 2,0 cm 1,6 cm 1,5 cm
Vermogen 58,0 w
Aantal modi 2
Volume stofreservoir 0,64 l 0,6 l 0,6 l
Filtertype EPA 11
Carpet Boost
Geplande schoonmaak
Vormgeving Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 1 2 1
Wasbaar filter
caret-up caret-down Met dweilfunctie
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0,18 l 0,3 l
Vibrerende dweil
Automatische dweillift (functie)
caret-up caret-down Navigatie
Mapping-Sensor Gyroscoop Gyroscoop Gyroscoop
Objectherkenning
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Voor meerdere kamers
caret-up caret-down Bediening
Te verbinden met app
Afstandsbediening
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
caret-up caret-down Reinigingsstation
Automatische vuilafvoer
Stof capaciteit
Automatisch de watertank bijvullen
Automatische zelfdrogende dweil
Automatisch mop wassen
caret-up caret-down App-functionaliteit
Te verbinden met app
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
"No mop" zones
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 9,6 cm 8,1 cm 7,25 cm
Breedte 35,0 cm 32,5 cm 32,5 cm
Diepte 35,0 cm 32,5 cm 32,5 cm
Gewicht 2,96 kg 3,4 kg 2,4 kg
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
Betaalbare prijs
Heeft een mapping vermogen
Verhoogt automatisch zijn zuiging op tapijten en vloerkleden
De zijborstels zijn gemaakt van silicone in plaats van haren
Kan efficiënt rond obstakels manouvreren
Grote stofbak
Sterk zuigvermogen tot aan 2000 Pa
Laag profiel
Gebruikt een slimme navigatie
Biedt verschillende zuigopties aan
De app is gebruiksvriendelijk en eenvoudig installeerbaar
Laag geluidsniveau zo stil als 56 dB
Nadelen
Ondersteunt geen no-go zone en de selectieve schoonmaakfunctie
Dweil pad wordt apart verkocht
Korte batterijduur
Ondersteunt geen virtuele afbakeningen of strips
Het kan problemen ondervinden met een lege batterij om het oplaadstation te vinden
de-DE nl-NL en-US
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.