De 10 beste robotstofzuigers met dweil

Laatst bijgewerkt op: 12. mei 2021 door
Een robotstofzuiger is met een premium doel in zijn systeem vervaardigd: schoonmaken. Robotstofzuigers zullen gelijkmatig een weg door je huis banen totdat ze iedere centimeter van je vloer hebben geveegd en gestofzuigd. Hierbij zullen ze alles wegwerken, van stof, debris tot aan dierenhaar, kruimels enzoverder.

Terwijl de meeste robotstofzuigers voorzien zijn van borstels en een zuiging dat hulp biedt bij het verwijderen van vuil, zijn er sommige robotstofzuigers die met een aanvullende functie komen om je huis te zuiveren: de dweil.

Top 10 van de beste robotstofzuigers met dweil

Gebaseerd op: 100.454 gebruikersrecensies 53 expertrecensies

Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock S6 Pure Roborock S6 Pure 97 Zeer goed € 349
2 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Zeer goed € 551
3 Roborock S6 Roborock S6 95 Zeer goed € 549
4 Roborock S7 Roborock S7 95 Zeer goed € 550
5 Roborock E5 Roborock E5 94 Goed € 249
6 Roborock S5 Max Roborock S5 Max 93 Goed € 382
8 Dreame F9 Mistral Dreame F9 Mistral 90 Goed € 249
9 Dreame D9 Dreame D9 90 Goed € 287

Je kunt alle 91 robotstofzuigers hier vinden.

Wat is een robotstofzuiger met een dweil?

Er bestaan twee soorten robotstofzuigers die je vloeren kunnen dweilen: doelgericht of hybride. Afzonderlijk vervaardigde dweilen kunnen niet je vloer stofzuigen, maar sommige modellen kunnen je vloer vegen, voordat ze worden gedweild. Een hybride aan de andere kant, zal de robot in staat stellen om de ruimte droog te vegen, voordat deze al het vuil weg schrobt en dweilt.

Een hybride robotstofzuiger met dweil is eréén die je harde vloeren dweilt, naast het vegen en opzuigen van stof en vuil. Het proces om je robotstofzuiger je vloer te laten zuigen is eenvoudig: vul de tank, druk op start en laat het zijn gang gaan.

Robotstofzuigers die met een dweil worden geleverd zijn voorzien van waterreservoirs of tanks, die je met water of een schoonmaakmiddel naar keuze kan vullen. Daarnaast kan er een dweil of een microvezel doek aan je robotstofzuiger worden bevestigd [1]. Sommige robotstofzuigers bieden je de gelegenheid om via de app verschillende waterniveaus te controleren. Vooral bij vloeren die gevoelig zijn voor een opeenstapeling van water (b.v. hardhout).

Voor- en nadelen

Voordat je overweegt om een robotstofzuiger met dweil aan te schaffen, zul je de voor- en nadelen ervan moeten overwegen. Hier zijn enkele als volgt:

Voordelen

 • Biedt een extra niveau van reiniging aan in je huis: Niet alle robotstofzuigers zijn diep reinigend. Er zijn maar enkele die echt in het vuil duiken en oude, diepe plekken wegschrobben. Desalniettemin, zijn ze een aanwinst voor je schoonmaakroute en zullen ze je huis en je vloer frisser laten ruiken [2]. Ze zijn erg geschikt, als je schone vloeren in je huis wilt onderhouden.
 • Veegt meteen vers gespilde hoeveelheden op: Als je per ongeluk een glas jus d’orange of melk omstoot, dan kan het frustrerend zijn om een dweil of kleed te pakken. Vervolgens deze uit te wringen, de vloer te vegen en dan het dweil of kleed weer uit te wringen. Een robotstofzuiger met dweil kan hiervoor zorgen op een snelle en eenvoudige manier.
 • Reinigt moeilijk bereikbare plekken: Tenzij je graag meubilair verplaatst als je aan een schoonmaakbeurt begint, zul je beseffen dat een robotstofzuiger met dweil je veel tijd en energie bespaart. Bij een robotstofzuiger met dweil zul je regelmatig moeilijk bereikbare plekken bereiken, zoals onder de bank, bed en andere kasten. Het zal je een inspanning besparen, want je hoeft niet te tillen of rond het meubilair te bewegen. Omdat namelijk laag vervaardigde robotstofzuigers makkelijk onder laaghangend meubilair passen.

Nadelen

 • Duurder: Zoals bij andere dweilrobots met verbeterde functies, zullen degene met dweil meer kosten dan gewone robots. Voordat je er een nodig hebt, zul je eerst je huisconditie en schoonmaakniveau dat je wilt bereiken moeten bepalen. Alhoewel een robotstofzuiger met dweil duurder is, kan het ook veel tijd in de toekomst voor jezelf besparen.
 • Reingt….maar soms is het niet voldoende: Robotstofzuigers met dweil zijn goed genoeg om het onderhoud van vloeren bij te houden of vers gemorste vloeistoffen op te vegen [3]. Ze zijn niet geschikt als je jarenoude gemorste vlekken op de vloer hebt staan. Daarbij zul jezelf ervaren dat je nog steeds op je handen en knieën moeilijk vuil moet wegschrobben.
 • Heeft een kleine watertank: Als je een groot oppervlak hebt dat moet worden gedweild, dan kun je de robotstofzuiger met dweil niet op afstand laten opereren. Hierbij zul je stand-by moeten staan om eventueel de watertank bij te vullen, als deze aan een leegstand komt te staan. Daarom is het niet efficiënt als je een drukke agenda hebt of als je de robot bij afwezigheid laat dweilen en reinigen.

Voor wie is het geschikt?

 • Huizen met kleine kamers: Vanwege de kleine watertank-capaciteit, zijn robotstofzuigers met dweil beter geschikt voor huizen met kleinere kamers. Op deze manier kun je een robotstofzuiger een kamer laten dweilen, voordat je de watertank bijvult en naar een andere kamer gaat. Dit werkt ook, als je de robotstofzuiger op afstand wilt controleren en het schoon wilt hebben, ook al ben je afwezig. In plaats van de instelling om heel het huis te zuiveren, kun je het schoonmaakplan per kamer instellen.
 • Gecontroleerd schoonmaken: Als je in één keer je vloeren wilt dweilen en reinigen, dan zul je het waterniveau van je robotstofzuiger in het oog moeten houden. Op deze manier kun je het waterniveau bijvullen, als deze te laag komen te staan. Mocht dit het geval zijn, dan kun je beter een robotstofzuiger met dweil en app aanschaffen, zodat je het waterniveau kan controleren, terwijl je eventueel andere dingen onderneemt.

Robotstofzuigers met dweil vergeleken met robotstofzuigers zonder dweil

Hieronder kun je vernemen hoe robotstofzuigers met dweilfunctie verschillen van robotstofzuigers zonder dweilfunctie.

Prijs vergelijking

De gemiddelde prijs voor een robotstofzuiger met dweil bedraagt 391 euro, terwijl de gemiddelde prijs voor een robotstofzuiger zonder dweil 385 euro bedraagt.
De grafiek laat ons de verdeling zien tussen modellen met een dweilfunctie vs. zonder dweilfunctie.
De grafiek laat ons zien dat de goedkoopste robotstofzuiger met dweil een prijs heeft van 122 euro, terwijl de duurste op 850 euro geprijsd staat.

januari 25, 2022

Score vergelijking

De grafiek laat ons de score zien van onze robotstofzuigertest tussen modellen met dweil vs. zonder dweil. De gemiddelde score voor een gewone robotstofzuiger is 85/100, terwijl 86/100 wordt gescoord bij een model met een dweil.

januari 25, 2022

Bedrijfstijd vergelijking

De gemiddelde bedrijfstijd voor robotstofzuigers met dweil bedraagt 99 minuten, terwijl het 85 minuten bedraagt bij modellen zonder dweil.
De grafiek laat ons de verdeling van bedrijfstijd zien tussen robotstofzuigers met dweil vs. zonder dweil.

januari 25, 2022

Bronnen

 • [1] The Best Robot Mops for 2021 | PC Mag https://sea.pcmag.com/home-security-products/20395/the-best-robot-mops-for-2020
 • [2] 7 Best Robot Mops of 2021, According to Cleaning Experts | Good Housekeeping https://www.goodhousekeeping.com/home/cleaning/g31789666/best-robot-mops/
 • [3] Should You Get a Robot Mop? | Cleanup Expert https://cleanup.expert/info/should-you-get-a-robot-mop/

de-DE es-ES nl-NL en-US
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Auteur en maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.