De 10 beste robotstofzuigers met automatische vuilverwijdering

Laatst bijgewerkt op: 11. november 2021 door
Saugroboter mit Absaugstation

Robots komen in alle vormen en maten voor met een variatie aan kenmerken en functies. Sommige robots worden gekenmerkt met verschillende navigatiesystemen die voorschrijven hoe ze het huis schoonmaken. Sommige robots hebben dweilfuncties, terwijl andere alleen het vuil opvegen en zuigen. Desalniettemin hebben basis robotstofzuigers vaak dezelfde componenten-startknoppen, oplaadstations waar ze een lege batterij opladen enzoverder.

Een overeenkomstig ding dat deze robots gemeen hebben, is de aanwezigheid van stofbakken-kleine containers die op het geraamte staan, waar robotstofzuigers hun stof, vuil en debris plaatsen wat ze hebben opgeveegd. Wat verschilt van elkaar, is wat de robotstofzuigers doen met het vuil. Vele van hun zullen handmatig moeten worden geledigd, toch zijn er een aantal robots die over een automatische vuilverwijdering beschikken.

Ranglijsten: De 10 beste robotstofzuigers met automatische vuilverwijdering

Gebaseerd op: 15.565 gebruikersrecensies 9 expertrecensies

Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 iRobot Roomba i7+ iRobot Roomba i7+ 91 Goed € 534
3 Ecovacs Deebot N8 PRO+ Ecovacs Deebot N8 PRO+ 88 Goed € 699
4 iRobot Roomba i3+ iRobot Roomba i3+ 88 Goed € 493
5 Ultenic T10 Ultenic T10 88 Goed € 499
6 Ecovacs Deebot T9+ Ecovacs Deebot T9+ 84 Bevredigend € 699
7 Ecovacs Deebot OZMO T8+ Ecovacs Deebot OZMO T8+ 84 Bevredigend € 585
8 iRobot Roomba s9+ iRobot Roomba s9+ 82 Bevredigend € 1.199
9 iRobot Roomba j7+ iRobot Roomba j7+ 82 Bevredigend € 821
10 Lydsto R1 Lydsto R1 80 Bevredigend € 399

Je kunt alle 91 robotstofzuigers hier vinden.

Wat is een automatische vuilverwijdering?

automatische vuilverwijdering

Wanneer de stofbak van de robotstofzuiger vol is, zal de werking stoppen totdat de stofbak geledigd is. Mocht de robot over een sensor beschikken, dan zal er een licht op het geraamte flitsen of er wordt een bericht verstuurd via de app, zeggend dat het moet worden geledigd. [1].

Het verwijderen van vuil gebeurt echter wanneer de robot in staat is om het vuil in zijn stofbak zelf te verwijderen.

De meeste robotstofzuigers die over een automatische vuilverwijdering beschikken, worden met een stofbak geleverd dat zich in het oplaadstation bevindt [2]. Wanneer de robot klaar is met schoonmaken, zal hij automatisch naar het oplaadstation keren om vanuit daar het stof in een papieren zak te gooien dat moet worden weggegooid. In sommige gevallen kan de stofbak bij het oplaadstation tot wel twee of drie maanden aan vuil, stof en debris opslaan. [3].

Voor- en nadelen van een robot met een automatische vuilverwijdering

Zoals bij andere robotstofzuigers met een variatie aan kenmerken, zijn er voor- en nadelen te bekennen, als een robotstofzuiger met automatische vuilverwijdering wordt aangeschaft. Sommigen zijn alsvolgt:

Voordelen

 • Probleemloos: Een veelvoorkomende klacht bij gebruikers van robotstofzuigers, is het feit dat ze de stofbak van de robotstofzuiger moeten ledigen na een stofzuigerbeurt – dit is vrij lastig voor degene met een drukke agenda. Sommige robotstofzuigers met kleinere stofbakken zullen zelfs tijdens de schoonmaakbeurt moeten worden geledigd, als er teveel vuil, plus debris op tapijten en vloeren ligt.

  Met de introductie van een automatische vuilverwijdering in robotstofzuigers, kunnen mensen genieten van een schoon huis, zonder zorgen te maken dat de robot stopt tijdens een schoonmaakbeurt. Omdat sommige robotstofzuigers meer stof kunnen opslaan (b.v. meer dan één schoonmaakbeurt), zal de zak met het opgeslagen vuil niet dagelijks of na elke schoonmaakbeurt te hoeven worden geledigd.

 • Geweldige tijdswinst: Robotstofzuigers met een automatische vuilverwijdering kunnen veel tijd en energie besparen bij degene die een drukke agenda hebben en bovendien niet in staat zijn om veel tijd en energie in het onderhoud van het huis te steken.

  Het aanschaffen van een robotstofzuiger met een automatische vuilverwijdering helpt mensen een schoon huis te onderhouden, ondanks ze een drukke agenda hebben. Robotstofzuigers die over dit kenmerk beschikken zullen het schoonmaakwerk van een rommelige, tijdrovende klus naar een minder aandachtige bezigheid tillen. Hierdoor kunnen mensen meer tijd spenderen aan bepaalde dingen die meer van hun aandacht vragen [4].

 • Schonere lucht: Sommige robotstofzuigers die over een automatische vuilverwijdering beschikken, zullen schonere lucht in woningen uitblazen. Dit komt doordat het vuil dat uit de stofbak komt niet aan ademlucht wordt tentoongesteld. Dit proces wordt namelijk in het geraamte van het laadstation uitgevoerd. Tijdens deze overgang zal er geen stof en andere deeltjes in de lucht worden vrijgelaten [2]. Dit is vooral handig voor huishoudens met leden, die mogelijk gevoelig zijn voor pollen, schimmels en andere allergenen.

Nadelen

 • Duurder: Hoe meer toeters en bellen een product heeft, hoe duurder het kost. Zoals bij robotstofzuigers die over een automatische vuilverwijdering beschikken. Terwijl sommige robotstofzuigers een paar honderd dollar kosten, kunnen bepaalde robotstofzuigers met zelfledigende stofbakken tot aan duizend dollar kosten.
 • Additionele kosten voor wegwerp zakken: Naast de kosten van de robotstofzuiger, zal het ook nodig zijn om regelmatig wegwerp papieren zakken te kopen die de robot in de vuilemmer werpt. Terwijl sommige robotstofzuigers diverse weken vuil en debris vasthouden, zal het altijd aan de reiniging van het huisoppervlak en vuiligheid van een vloer liggen [3}. Huishoudens die over meerdere huisdieren beschikken (met name dieren die in de rui zijn), zullen wellicht moeten bedenken dat ze wegwerpzakken vaker moeten ledigen.

Voor wie is een robotstofzuiger met vuilverwijdering geschikt?

 • Voor mensen die niet veel tijd bezitten: Ofwel ze vanuit thuis werken of regelmatig zich regelmatig voor hun werk op kantoor melden, zullen mensen met tijdsgebrek robotstofzuigers met vuilverwijdering erg handig vinden. In plaats van de robot te controleren op indicators, zoals een volle of overlopende stofbak, kunnen ze de verwijdering in het oplaadstation één maal per maand controleren. Dit zal de reinigingstijd aanzienlijk verkorten, zodat ze andere dingen kunnen doen.
 • Mensen die niet altijd thuis zijn: Robotstofzuigers met een vuil verwijdering kunnen zeer behulpzaam zijn voor mensen die nauwelijks thuis zijn, maar toch een schoon huishouden willen nastreven. Als ze vergeten zijn om de stofbak te ledigen voor vertrek, maar toch de robotstofzuiger voor een dagelijkse schoonmaakbeurt te hebben ingesteld, hoeven ze niet te wachten om de robot te zuiveren.
  Mensen die geen energie hebben om de reiniging te overzien.
  Robots die geen vuilverwijdering hebben, zullen een minimale toezicht moeten hebben voor het geval dat tijdens de schoonmaakbeurt het moet worden geledigd. Robots die worden geleverd met vuilverwijdering, dumpen automatisch de inhoud van hun stofbak of kunnen met enkele tikken op hun app worden teruggestuurd naar het oplaadstation.
 • Mensen met grote huizen of huizen met meerdere kamers: Grote huizen beschikken over een grotere schoonmaakruimte dat om een grotere stofbak capaciteit vraagt. Zo niet, dan zullen mensen de robot meerdere malen moeten nakijken om de stofbak te ledigen, wanneer het vol raakt met het opzuigen van vuil en debris. Robotstofzuigers met vuilverwijdering kunnen eenvoudig, efficiënt huizen zuiveren. Ze zijn namelijk in staat om een inhoud van de stofbak in de wegwerpzak te deponeren, alvorens het werk te hervatten totdat het hele huis schoon is.

Bronnen

 • [1] The Full Bin Indicator of a Wi-Fi Connected Roomba is Illuminated or Blinking | iRobot https://homesupport.irobot.com/app/answers/detail/a_id/8973/~/the-full-bin-indicator-of-a-wi-fi-connected-roomba-is-illuminated-or-blinking
 • [2] Magical new Roomba empties its bin by itself | Cnet https://www.cnet.com/news/magical-new-roomba-empties-its-bin-by-itself/
 • [3] 10 Of The Best Robot Vacuums That Clean So You Don’t Have To | Forbes https://www.forbes.com/sites/forbes-personal-shopper/2021/01/06/best-robot-vacuums/
 • [4] 5 Best Self Emptying Robot Vacuums With Base | One Desk https://www.getonedesk.com/reviews/best-self-emptying-robot-vacuums

de-DE es-ES nl-NL en-US
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Auteur en maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.