De 10 beste robotstofzuigers met automatisch leegstation

Laatst bijgewerkt op: 02. mei 2022 door
Saugroboter mit Absaugstation
Twee robotstofzuigers met automatisch leegstation. (iRobot Roomba i7+ en iRobot Roomba s9+)

In dit artikel bekijken we robotstofzuigers met een automatisch ledigende stofcontainer. We laten ook zien welke nu de beste zijn – en wat de voor- en nadelen zijn als je een robotstofzuiger met deze functie aanschaft.

Ranglijsten: De 10 beste robotstofzuigers met automatisch leegstation

Gebaseerd op: 15.344 gebruikersrecensies

Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock S7 MaxV Plus Roborock S7 MaxV Plus 98 Zeer goed € 10
2 Roborock S7+ Roborock S7+ 94 Goed € 790
3 iRobot Roomba i7+ iRobot Roomba i7+ 89 Goed € 400
4 iRobot Roomba i3+ iRobot Roomba i3+ 88 Goed € 484
5 iRobot Roomba j7+ iRobot Roomba j7+ 88 Goed € 839
6 Dreame Z10 Pro Dreame Z10 Pro 88 Goed € 438
7 Roborock Q7 Max+ Roborock Q7 Max+ 88 Goed € 599
8 Proscenic M8 PRO Proscenic M8 PRO 86 Goed € 365
9 Ecovacs Deebot N8 PRO+ Ecovacs Deebot N8 PRO+ 86 Goed € 625

Je kunt alle 109 robotstofzuigers hier vinden.

Specificatie vergelijking

juni 30, 2022

Wat is een automatische vuilverwijdering?

automatische vuilverwijdering

Wanneer de stofbak van de robotstofzuiger vol is, zal de werking stoppen totdat de stofbak geledigd is. Mocht de robot over een sensor beschikken, dan zal er een licht op het geraamte flitsen of er wordt een bericht verstuurd via de app, zeggend dat het moet worden geledigd.

Het verwijderen van vuil gebeurt echter wanneer de robot in staat is om het vuil in zijn stofbak zelf te verwijderen.

De meeste robotstofzuigers die over een automatische vuilverwijdering beschikken, worden met een stofbak geleverd dat zich in het oplaadstation bevindt [2]. Wanneer de robot klaar is met schoonmaken, zal hij automatisch naar het oplaadstation keren om vanuit daar het stof in een papieren zak te gooien dat moet worden weggegooid. In sommige gevallen kan de stofbak bij het oplaadstation tot wel twee of drie maanden aan vuil, stof en debris opslaan. [3].

Voor- en nadelen van een robot met een automatische vuilverwijdering

Zoals bij andere robotstofzuigers met een variatie aan kenmerken, zijn er voor- en nadelen te bekennen, als een robotstofzuiger met automatische vuilverwijdering wordt aangeschaft. Sommigen zijn alsvolgt:

Voordelen

 • Probleemloos: Een veelvoorkomende klacht bij gebruikers van robotstofzuigers, is het feit dat ze de stofbak van de robotstofzuiger moeten ledigen na een stofzuigerbeurt – dit is vrij lastig voor degene met een drukke agenda. Sommige robotstofzuigers met kleinere stofbakken zullen zelfs tijdens de schoonmaakbeurt moeten worden geledigd, als er teveel vuil, plus debris op tapijten en vloeren ligt.

  Met de introductie van een automatische vuilverwijdering in robotstofzuigers, kunnen mensen genieten van een schoon huis, zonder zorgen te maken dat de robot stopt tijdens een schoonmaakbeurt. Omdat sommige robotstofzuigers meer stof kunnen opslaan (b.v. meer dan één schoonmaakbeurt), zal de zak met het opgeslagen vuil niet dagelijks of na elke schoonmaakbeurt te hoeven worden geledigd.

 • Geweldige tijdswinst: Robotstofzuigers met een automatische vuilverwijdering kunnen veel tijd en energie besparen bij degene die een drukke agenda hebben en bovendien niet in staat zijn om veel tijd en energie in het onderhoud van het huis te steken.

  Het aanschaffen van een robotstofzuiger met een automatische vuilverwijdering helpt mensen een schoon huis te onderhouden, ondanks ze een drukke agenda hebben. Robotstofzuigers die over dit kenmerk beschikken zullen het schoonmaakwerk van een rommelige, tijdrovende klus naar een minder aandachtige bezigheid tillen. Hierdoor kunnen mensen meer tijd spenderen aan bepaalde dingen die meer van hun aandacht vragen [4].

 • Schonere lucht: Sommige robotstofzuigers die over een automatische vuilverwijdering beschikken, zullen schonere lucht in woningen uitblazen. Dit komt doordat het vuil dat uit de stofbak komt niet aan ademlucht wordt tentoongesteld. Dit proces wordt namelijk in het geraamte van het laadstation uitgevoerd. Tijdens deze overgang zal er geen stof en andere deeltjes in de lucht worden vrijgelaten [2]. Dit is vooral handig voor huishoudens met leden, die mogelijk gevoelig zijn voor pollen, schimmels en andere allergenen.

Nadelen

 • Duurder: Hoe meer toeters en bellen een product heeft, hoe duurder het kost. Zoals bij robotstofzuigers die over een automatische vuilverwijdering beschikken. Terwijl sommige robotstofzuigers een paar honderd dollar kosten, kunnen bepaalde robotstofzuigers met zelfledigende stofbakken tot aan duizend dollar kosten.
 • Additionele kosten voor wegwerp zakken: Naast de kosten van de robotstofzuiger, zal het ook nodig zijn om regelmatig wegwerp papieren zakken te kopen die de robot in de vuilemmer werpt. Terwijl sommige robotstofzuigers diverse weken vuil en debris vasthouden, zal het altijd aan de reiniging van het huisoppervlak en vuiligheid van een vloer liggen [3}. Huishoudens die over meerdere huisdieren beschikken (met name dieren die in de rui zijn), zullen wellicht moeten bedenken dat ze wegwerpzakken vaker moeten ledigen.

Voor wie is een robotstofzuiger met vuilverwijdering geschikt?

 • Voor mensen die niet veel tijd bezitten: Ofwel ze vanuit thuis werken of regelmatig zich regelmatig voor hun werk op kantoor melden, zullen mensen met tijdsgebrek robotstofzuigers met vuilverwijdering erg handig vinden. In plaats van de robot te controleren op indicators, zoals een volle of overlopende stofbak, kunnen ze de verwijdering in het oplaadstation één maal per maand controleren. Dit zal de reinigingstijd aanzienlijk verkorten, zodat ze andere dingen kunnen doen.
 • Mensen die niet altijd thuis zijn: Robotstofzuigers met een vuil verwijdering kunnen zeer behulpzaam zijn voor mensen die nauwelijks thuis zijn, maar toch een schoon huishouden willen nastreven. Als ze vergeten zijn om de stofbak te ledigen voor vertrek, maar toch de robotstofzuiger voor een dagelijkse schoonmaakbeurt te hebben ingesteld, hoeven ze niet te wachten om de robot te zuiveren.
  Mensen die geen energie hebben om de reiniging te overzien.
  Robots die geen vuilverwijdering hebben, zullen een minimale toezicht moeten hebben voor het geval dat tijdens de schoonmaakbeurt het moet worden geledigd. Robots die worden geleverd met vuilverwijdering, dumpen automatisch de inhoud van hun stofbak of kunnen met enkele tikken op hun app worden teruggestuurd naar het oplaadstation.
 • Mensen met grote huizen of huizen met meerdere kamers: Grote huizen beschikken over een grotere schoonmaakruimte dat om een grotere stofbak capaciteit vraagt. Zo niet, dan zullen mensen de robot meerdere malen moeten nakijken om de stofbak te ledigen, wanneer het vol raakt met het opzuigen van vuil en debris. Robotstofzuigers met vuilverwijdering kunnen eenvoudig, efficiënt huizen zuiveren. Ze zijn namelijk in staat om een inhoud van de stofbak in de wegwerpzak te deponeren, alvorens het werk te hervatten totdat het hele huis schoon is.

Bronnen

 • [1] The Full Bin Indicator of a Wi-Fi Connected Roomba is Illuminated or Blinking | iRobot https://homesupport.irobot.com/app/answers/detail/a_id/8973/~/the-full-bin-indicator-of-a-wi-fi-connected-roomba-is-illuminated-or-blinking
 • [2] Magical new Roomba empties its bin by itself | Cnet https://www.cnet.com/news/magical-new-roomba-empties-its-bin-by-itself/
 • [3] 10 Of The Best Robot Vacuums That Clean So You Don’t Have To | Forbes https://www.forbes.com/sites/forbes-personal-shopper/2021/01/06/best-robot-vacuums/
 • [4] 5 Best Self Emptying Robot Vacuums With Base | One Desk https://www.getonedesk.com/reviews/best-self-emptying-robot-vacuums

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Roborock S7 MaxV Plus Roborock S7+
iRobot Roomba i7+
Naam Roborock S7 MaxV Plus Roborock S7+ iRobot Roomba i7+
Cijfer
98
94
89
Positie Nr. 1 van 109 Nr. 8 van 109 Nr. 19 van 109
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.9)
49 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
210 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)
5594 reviews
Prijs 10 € 790 € 400 €
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 180 min 180 min 75 min
Oplaadtijd 240 min 300 min 90 min
Accu type Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 5200 mAh 5200 mAh 1800 mAh
caret-up caret-down Reiniging
Oppervlakte per accu 300 m² 200 m² 185 m²
Geluidsniveau 67 dB 67 dB 65 dB
Zuigkracht 5100 Pa 2500 Pa 1700 Pa
Maximale drempel hoogte 2,0 cm 2,0 cm 2,0 cm
Vermogen 74,0 w 68,0 w
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0,2 l 0,3 l
caret-up caret-down Andere informatie
Volume stofreservoir 0,4 l 0,47 l 0,4 l
Mapping-Sensor LDS+Camera LDS Camera
Filtertype EPA 11 EPA 11
Automatische vuilafvoer
Carpet Boost
caret-up caret-down Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Opnieuw opladen en hervatten
Geplande schoonmaak
Te verbinden met app
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
Afgrondsensoren en Touch sensoren
caret-up caret-down Accessoires
Afstandsbediening
caret-up caret-down Vormgeving
Vorm Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 1 1 1
caret-up caret-down App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 9,65 cm 9,65 cm 9,3 cm
Breedte 35,3 cm 35,0 cm 34,2 cm
Diepte 35,0 cm 35,0 cm 34,2 cm
Gewicht 4,7 kg 3,4 kg
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
Ledigt automatisch zijn stofbak
Verhoogt automatisch zijn dweil op het tapijt
Op hoge snelheid sonisch schrobben
Geavanceerde obstakeldetectie
5100 Pa aan zuigkracht
De app bezit verschillende functies
Realtime videogesprek
De dweil gaat automatisch omhoog bij het detecteren van tapijten
Vibrerende dweil pad
Bovengemiddeld zuigvermogen
De borstel is van rubber vervaardigd, wat minder haarklitten veroorzaakt
Uitgeruste met een auto-ledigende stofbak
Een accuraat vermogen om het in kaart te brengen
Beschikt over een kinderslot functie
Automatische zelfledigende stofbak
Slimme mapping capaciteit
Detecteert wanneer de stofbak vol is
Makkelijk app en spraakbediening
Kan tot aan 10 verschillende plattegronden opslaan
Dubbele rubberen hoofdborstel
Sterke zuigkracht
Nadelen
Duur
Kleine watertank
Duur
De dweilpad komt niet hoog genoeg omhoog
Duur
Gemiddelde batterijduur
Het navigatiesysteem werkt niet erg goed in het donker
de-DE es-ES it-IT nl-NL en-US da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.