Welke robotstofzuiger-merken zijn de beste?

We hebben de robotstofzuiger-merken vergeleken en ieder een score gegeven van 60 – 100.

Hoe hebben we deze vergeleken?

In onze robotstofzuigertest / vergelijking hebben we 49 robotstofzuigers verzameld en ieder een score gegeven van 0 – 99, gebaseerd op ons rangschikkings-algoritme. De score is gebaseerd op reviews, expert en testrecensies. De ranglijst van de robotstofzuiger-merken is gebaseerd op een gemiddelde score voor ieder merk. Daarentegen hebben we merken uitgesloten met minder dan 3 gepresenteerde modellen en producten die lager dan 60 scoorde.

Het resultaat

#1 Xiaomi
93
#2 Eufy
90
#3 Medion
87
#4 iRobot
85
#5 Ecovacs
81
#6 Neato
81
#7 Rowenta
80

Let op dat de merkenlijst dagelijks wordt bijgewerkt, want de score voor iedere robotstofzuiger wordt met nieuwe recensies en testresultaten vernieuwd.

Berekening voorbeeld

Dit is hoe de score voor ieder merk wordt berekend.
Merk 1 heeft 3 producten gepresenteerd in onze robotstofzuiger-vergelijking. Product A scoort 88/100, product B scoort 90/100 en product C scoort 92/100. Daarvoor bedraagt de gemiddelde score in onze merkenlijst:
(88 + 90 +92) / 3 = 90
Daarvoor wordt het berekend tot 90.

Vooroordeel

Onze ranglijst zal niet noodzakelijk de hele waarheid vertellen over welke merken de beste zijn, maar dit is onze beste veronderstelling.
Dit zijn sommige vooroordelen en fouten die onze ranglijst beïnvloeden.
 • Alleen merken met minimaal 3 producten, vertegenwoordigd in onze robotstofuiger-vergelijking wordt rekening mee gehouden, wat veel merken uit de ranglijst laat. We hebben deze keuze in onze ranglijst gemaakt om het meer representatief in een breed spectrum te maken. Op deze manier moet het merk steeds goede robotstofzuigers aantonen in al hun modellen.
 • Producten met een score lager dan 60 zijn niet in de berekening inbegrepen. Dit hebben we besloten omdat een alleenstaand geval wellicht een negatieve impact voor een merk kan hebben.
 • Onze score voor iedere stofzuiger wordt zeer beïnvloed door de gebruikersrecensies. Er kunnen enkele fouten en onduidelijkheden voorkomen in onze gebruikersrecensies, ondanks dat we alleen recensies gebruiken van betrouwbare bronnen.
 • Gebruik je gezond verstand

  Wanneer je een nieuwe robotstofzuiger uitzoekt, dan moet je niet alleen kijken naar de ranglijst en tests. Onthoud om een goede inzage te krijgen in je behoeften, als voorbeeld: wil je een robotstofzuiger met dweil of niet? Heb je een robotstofzuiger met app-functie nodig? Je kunt behoorlijk veel geld uitsparen als je bewust bent van je behoeften voordat je de recensies en de top 10 bekijkt.
  Klaus Bachmann

  Klaus Bachmann

  Auteur en maker

  Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.
  klaus@reoverview.nl

  © 2020 Reoverview.nl