AEG CX7-2-45BM

Max. gebruikstijd

Max. gebruikstijd

45 min

Type apparaat

Type apparaat

2in1 Steelstofzuiger

Voor dierenhaar

Voor dierenhaar

Voor allergieën

Voor allergieën

Verwisselbare batterij

Verwisselbare batterij

Gebruikstijd (Turbo modus)

Gebruikstijd (Turbo modus)

16 min

Alle specificaties »

Voordelen

 • Betaalbare prijs
 • Kan automatisch haarklitten van de draaibare borstel verwijderen
 • Zeer licht in zijn gewicht
 • Het oplaadstation kan op de muur worden bevestigd of staand
 • Kan op zichzelf staan
 • Met L.E.D. koplampen

Nadelen

 • Geen HEPA filter
 • Er zijn maar enkele schoonmaakmondstukken inbegrepen
 • De stofbak is snel gevuld
 • Het is moeilijk om onder laaghangend meubilair te reinigen
caret-up caret-down

Specificaties

Accu
Maximale gebruikstijd
45 min
Gebruikstijd Turbo modus
16 min
Oplaadtijd
240 min
Accu type
Li-ion
Batterij voltage
18,0 V
Verwisselbare batterij
Nee
Reiniging
Type apparaat
2in1 Steelstofzuiger
Volume opvang
0,5 l
Aantal snelheidsstanden
2
Geluidsniveau
79 dB
Met LED-verlichting in zuigmond
Ja
Telescopische buis
Nee
Materiaal
Kunststof
Zuigmonden
Afmetingen en gewicht
Hoogte
114,5 cm
Breedte
26,5 cm
Diepte
14,5 cm
Gewicht
2,5 kg

Specificatie vergelijking

september 30, 2022

Wie zou AEG CX7-2-45BM moeten kopen

 • Mocht je een krap budget bezitten, dan is de AEG CX7-2-45BM wellicht geschikt voor je. Het heeft namelijk een betaalbare prijs en zal daarbij ook nog eens een efficiënte reiniging afleveren.
 • Heb je genoeg van het verwijderen van vastgelopen haar op de rolborstel, dan zul je wellicht de Brushrollclean Technologie van de AEG CX7-2-45BM geweldig vinden. Het kan namelijk automatisch haarklitten van zijn borstelharen verwijderen.
 • Mocht je thuis veel donkere hoeken hebben of ruimten bezitten die je geregeld schoonmaakt, dan zal de L.E.D. koplamp een grote hulp voor je zijn en daarbij zelfs al het vuil in donkere hoeken verwijderen.
 • De AEG CX7-2-45BM heeft een gewicht van 2,5 Kg, wat hem vergeleken met andere concurrenten een lichtgewicht maakt. Het gewicht is daarom ook geschikt voor ouderen of degenen die niet genoeg kracht bezitten om zware apparaten te gebruiken.

Wie zou geen AEG CX7-2-45BM moeten kopen

 • Wil je liever koordloze stofzuigers hebben met meerdere schoonmaakmondstukken geschikt voor verschillende doeleinden, dan ben je wellicht meer geïnteresseerd in de Dreame V11 die vier schoonmaakmondstukken bezit of de Tineco PURE ONE S12 met zeven schoonmaakmondstukken.
 • Mocht je in een groot huis wonen dat gevoelig is voor vuil, dan zul je de stofbak van de AEG CX7-2-45BM met een inhoud van slechts 0,5 L geregeld moeten ledigen. Wil je liever een grotere stofbak, dan kun je wellicht de Shark IZ251EU bekijken met een stofbakinhoud van 0,7 L of de Samsung Jet 70 Turbo VS15T7031R1/EN dat een stofbakinhoud van 0,8 L bezit.
 • Als je last hebt van allergieën, dan is het wellicht beter om andere koordloze stofzuigers te bekijken die met een HEPA filter zijn uitgerust. Hierbij kun je de Tineco PURE ONE S12 bekijken of de Philips XC8147/01 die beide geschikt zijn om stof of allergenen uit de lucht te verwijderen.

Vonnis

Faith
DOOR:
Faith
Dit is ons oordeel van AEG CX7-2-45BM dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 29-08-2021

De AEG CX7-2-45BM is goed in balans met zijn betaalbaarheid en schoonmaakefficiëntie, omdat het namelijk gemak levert tegen een lage prijs.

Het apparaat pronkt met zijn gepatenteerde Brushrollclean Technologie dat met één druk op het pedaal naast het schoonmaakmondstuk wordt geactiveerd en daarbij automatisch haarklitten verwijderd. Op deze manier hoef je niet handmatig haren te verwijderen die op de haarborstel zijn vastgelopen. Deze functie is met name hulpvol voor degenen die thuis harige huisdieren bezitten of als er veel lang hoofdhaar rondom het huis ligt, wat bij meisjes een veelvoorkomend probleem is.

De AEG CX7-2-45BM weegt ongeveer 2,5 Kg en is daardoor eenvoudig thuis verplaatsbaar en ook makkelijk op de trappen te tillen. Daarbij is het apparaat ook nog eens 180 graden draaibaar, zodat je eenvoudig rondom tafelpoten kan manoeuvreren. Dankzij dit alles wordt het schoonmaken nog makkelijker en zal daardoor minder inspanning op je handen leveren.
In tegenstelling tot andere koordloze stofzuigers heeft de AEG CX7-2-45BM een laag zwaartepunt. Dit is te wijten aan de stofbak dat zich op het lage gedeelte van de koordloze stofzuiger bevindt, in tegenstelling tot zijn duurdere concurrenten die de stofbak aan de bovenkant van de hendel heeft staan. Dankzij zijn laag zwaartepunt kan de AEG CX7-2-45BM wel op zichzelf staan. Wil je dus een paar seconden weggaan, dan kun je de AEG CX7-2-45BM rechtop laten staan zonder het tegen de muur te laten leunen en vervolgens de schoonmaakwerkzaamheden weer vanaf dat punt herpakken.

Je kunt het oplaadstation aan de muur bevestigen zodat je eenvoudig alles kan opslaan of het rechtop laten staan, om vervolgens het apparaat snel te verplaatsen.

Een nadeel van een stofbak dat zich dicht bij het schoonmaakmondstuk bevindt, is dat het lage gedeelte van het apparaat omvangrijker wordt. Daardoor is het moeilijk om onder laaghangend meubilair zoals het bed, bank of kast te komen, want het zal uiteindelijk niet in nauwe ruimten passen. Andere koordloze stofzuigers, zoals de Philips FC6826/01 of de Rowenta RH9286WO hebben hun stofbak op de bovenkant staan, zodat ze makkelijker onder het meubilair komen en reinigen waar zich veel vuil ophoopt.

De AEG CX7-2-45BM heeft trouwens ook een turbo instelling. Dus mocht je een snelle, diepe reiniging willen hebben, dan kun je de knop bij de hendel indrukken om de zuigkracht te verhogen. Toch zal de turbo instelling een luider geluid produceren en daarbij ook sneller de batterij ledigen. Het apparaat kan in de turbo instelling maar tot aan 16 minuten worden gebruikt.

Over het algemeen is de AEG CX7-2-45BM een betaalbare koordloze stofzuiger dat nog steeds efficiënt schoonmaakt. Daarbij ontbreken er verschillende schoonmaakmondstukken die je wel terugvindt bij de duurdere koordloze stofzuigers. Uiteindelijk is de AEG CX7-2-45BM een geweldige optie voor degenen die problemen hebben om vastgelopen haarklitten van de borstel te verwijderen en voor personen die geld tekort hebben.

AEG CX7-2-45BM vs. AEG CX7-2-45AN caret-up caret-down

Voordelen

Een beetje goedkoper

Nadelen

Bezit geen Gemotoriseerd CX7 Animal Care mondstuk

AEG CX7-2-45BM vs. AEG CX7-2-35Ö caret-up caret-down

Voordelen

Langere batterijduur (45 minuten vs. 35 minuten)

Nadelen

Iets zwaarder gewicht (2,5 Kg vs. 2,46 Kg)
Duurder

Schrijf je review van AEG CX7-2-45BM

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Bouwkwaliteit
Prijs-kwaliteitverhouding
Schoonmaakresultaat
Accu
Geluidsniveau
Reiniging & Onderhoud
Makkelijk te gebruiken
Toon meer

Beschrijving caret-up caret-down

AEG CX7-2-45BMDe 2-in-1 machine is een makkelijk te bedienen apparaat dat inzetbaar is op verschillende oppervlakken met handige functies.

Batterij

Gebruikstijd vergelijking

september 30, 2022

We zien dat de accu-keuze is gevallen op de Li-ion batterij bij deze uitvoering van AEG en dit is niet vreemd want 81 % van alle andere steelstofzuigers maken gebruik van deze batterij. Verder bedraagt het voltage van de laatst beschreven 18.0 V en zal de maximale gebruikstijd aan 45 minuten staan, mits deze in een normale zuigstand verkeert. Wordt de machine in een turbo-functie worden gezet dan heeft de Aeg CX7-2-45BM steelstofzuiger maar een maximale werking van 16 minuten voordat deze moet worden opgeladen. Bovendien kan dit toestel in 240 minuten worden opgeladen.

Accu type statistieken

Li-ion (86%)
AEG CX7-2-45BM
NCA (11%)
NiMH (2%)
Li-Ion (2%)

september 30, 2022

Reiniging

AEG CX7-2-45BM

Harde vloeren of het laagpolig tapijt kan worden gezuiverd met deze uitvoering van AEG en de geïntegreerde kruimeldief komt tot zijn recht als er kleine kruimels moeten worden opgezogen. De regelbare zuigkracht valt te bedienen via het handvat en zullen ook alle stofdeeltjes langs de nodige filters verdwijnen in het opvangbakje. Deze laatste heeft een volume inhoud ter grootte van 0.5 liter. Verder is de L.E.D.verlichting in de zuigmond een uitkomst om het verborgen vuil op te lichten.

Functionaliteit

AEG CX7-2-45BM

We zien dat de wandoplader een handige uitkomst biedt om het apparaat netjes op te bergen, plus zal de indicator van het batterijniveau een inzicht geven aan de gebruiker. Ook kan dit toestel in een parkeerstand worden gezet en de motorfilter, plus de micro-uitblaasfilter zal positief bijdragen aan een zuivere uitblaaslucht.

Hulpstukken en zuigmonden

Met LED-verlichting in zuigmond statistieken

Nee (51%)
Ja (49%)
AEG CX7-2-45BM

september 30, 2022

De doosinhoud is met de volgende artikelen beschreven zoals de zachte afstofborstel om bepaalde delicate voorwerpen te zuiveren van stofdeeltjes. Ook komen we een combiborstel tegen bij de AEG CX7-2-45BM steelstofzuiger dat goed tot zijn recht komt op diverse ondergronden.

Overig

Het van kunststof vervaardigde apparaat heeft een geluidsniveau van 79 dB.

Dimensie en gewicht

De breedte heeft een afmeting van 26.5 cm in lengte, plus de diepte heeft een lengte van 14.5 cm. Het gewicht staat op 2.5 kilogram en de hoogte is afleesbaar op 114.5 cm.

Prijs

De aanschafprijs van de AEG CX7-2-45BM steelstofzuiger staat op de dag van vandaag op euro.

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
AEG CX7-2-45BM Samsung Jet 90 Complete VS20R9046S3/EN
Samsung Jet 90 Complete VS20R9046T3/EN
Naam AEG CX7-2-45BM Samsung Jet 90 Complete VS20R9046S3/EN Samsung Jet 90 Complete VS20R9046T3/EN
Cijfer
90
96
94
Positie Nr. 32 van 66 Nr. 1 van 66 Nr. 2 van 66
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
3101 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
45 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
509 reviews
Prijs 555 € 479 €
caret-up caret-down Accu
Maximale gebruikstijd 45 min 60 min 60 min
Gebruikstijd Turbo modus 16 min 6 min 6 min
Oplaadtijd 240 min 210 min 210 min
Accu type Li-ion Li-ion Li-ion
Batterij voltage 18,0 V 21,9 V 21,9 V
Accucapaciteit 1800 mAh 2850 mAh
Verwisselbare batterij
caret-up caret-down Reiniging
Type apparaat 2in1 Steelstofzuiger 2in1 Steelstofzuiger 2in1 Steelstofzuiger
Volume opvang 0,5 l 0,5 l 0,8 l
Aantal snelheidsstanden 2 3 3
Geluidsniveau 79 dB 86 dB 86 dB
Zuigkracht
Zuig vermogen 200 w 200 w
Met LED-verlichting in zuigmond
Telescopische buis
Materiaal Kunststof Kunststof Kunststof
caret-up caret-down Zuigmonden
Kierenzuigmond
Meubelzuigmond
Parketborstel
Elektrische borstel
Combiborstel
Mini Turboborstel
Turboborstel
Reliëfborstel
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 114,5 cm 113,6 cm 113,6 cm
Breedte 26,5 cm 25,0 cm 25,0 cm
Diepte 14,5 cm 21,5 cm 21,5 cm
Gewicht 2,5 kg 2,78 kg 2,74 kg

Reviews caret-up caret-down

Consumenten reviews
4,5
★★★★★
★★★★★
3.101 reviews

caret-up caret-down Consumenten reviews

4,5
★★★★★
★★★★★
2.666 reviews
Mediamarkt.de
4,5
★★★★★
★★★★★
125 reviews
Bol.com
4,4
★★★★★
★★★★★
113 reviews
Coolblue.nl
4,4
★★★★★
★★★★★
114 reviews
Onbekende bronnen
4,6
★★★★★
★★★★★
83 reviews

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

de-DE nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.