AEG CX7-2-35WR 2in1 Steelstofzuiger

Reoverview.nl
90/100
Goed
Nr. 15 van de 39 beste steelstofzuigers
442 Consumenten reviews
★★★★★
★★★★★
(4,5)

Prijzen

Bol.com
Gratis verzending
179 € Bekijk product
Dankzij onze partnerovereenkomsten verdienen we een commissie, als er een aankoop wordt gemaakt.
Maximale gebruikstijd

Maximale gebruikstijd

35 min

Oplaadtijd

Oplaadtijd

240 min

Accu type

Accu type

Li-ion

Capaciteit

Capaciteit

0.5 l

Type apparaat

Type apparaat

2in1 Steelstofzuiger

Geluidsniveau

Geluidsniveau

79 dB

Materiaal

Materiaal

Kunststof

Voordelen

Betaalbare prijs
Kan op zichzelf staan
Lichtgewicht
Met L.E.D. koplampen
Kan automatisch zijn borstelharen schoonmaken

Nadelen

Korte batterijduur
Kleine stofbak
Past niet onder laaghangend meubilair

Wie zou AEG CX7-2-35WR moeten kopen

  • Als je een hoogstaande koordloze stofzuiger wilt hebben, maar je hebt gewoonweg niet het budget ervoor dan kun je misschien de AEG CX7-2-35WR proberen dat zijn werkzaamheden voldoet tegen een betaalbare prijs.
  • Heb je er genoeg van om telkens haarklitten uit de borstelharen van je stofzuiger te halen, dan is de AEG CX7-2-35WR een grote hulp. Het kan namelijk vastgeklitte haren automatisch reinigen en uit elkaar halen.
  • De AEG CX7-2-35WR is licht in zijn gewicht en dit maakt het een ideaal apparaat voor ouderen of voor degenen die gewoonweg geen kracht hebben om zwaar gereedschap te gebruiken.
  • Mocht je in een klein huis wonen of als je koordloze stofzuigers alleen gebruikt voor een korte plus spontane reiniging, dan is de AEG CX7-2-35WR wellicht geschikt voor je. Zijn laagste zuiginstelling heeft namelijk een bedrijfstijd van 35 minuten.
  • Mocht je op zoek zijn naar een koordloze stofzuiger met een laag geluidsniveau, dan wil je misschien de AEG CX7-2-35WR aan je lijst toevoegen. Het produceert namelijk een geluidsniveau dat tot aan 79 dB reikt, in tegenstelling tot de Dyson V11 Absolute dat een geluidsniveau van 84 dB heeft.

Wie zou geen AEG CX7-2-35WR moeten kopen

  • Als je op zoek bent naar een koordloze stofzuiger met veel schoonmaakhulpstukken, dan zal de AEG CX7-2-35WR je wellicht teleurstellen. Daarom wil je misschien de Dreame V11 bekijken die met vier schoonmaakmondstukken wordt geleverd of wellicht de Dyson Cyclone V10 Absolute die zes schoonmaakmondstukken bezit.
  • Mocht je in een groot huis wonen, dan zal de batterijduur van de AEG CX7-2-35WR wellicht niet voldoende zijn om heel je huis te reinigen. Dit onderdeel kan namelijk op de laagste zuigstand maar 35 minuten schoonmaken en op de hoogste zuiginstelling 13 minuten. Mocht je eigenlijk op zoek zijn naar een koordloze stofzuiger met twee uitneembare batterijen, dan is de Shark IZ251EU wellicht degene waar je op zoek naar bent.
  • De AEG CX7-2-35WR bezit geen mini geautomatiseerd schoonmaakhulpstuk dat eenvoudig haren van de bank, bed of ander meubilair kan verwijderen. Mocht je thuis harige huisdieren bezitten, dan is het mini geautomatiseerd hulpstuk wellicht een grote hulp om thuis losliggend haar te verwijderen. Hiervoor kun je wellicht de AEG CX7-2-45AM bekijken dat een gemotoriseerd CX Animal Care mondstuk heeft.

Vonnis

Faith
DOOR:
Faith
Dit is ons oordeel van AEG CX7-2-35WR dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 26-08-2021

De AEG CX7-2-35WR is een budget koordloze stofzuiger waarbij diverse functies ontbreken, maar daardoor is zijn prijs wel billijk. Toch wordt de klus geklaard en daarbij is hij efficiënt in zijn reiniging.

De AEG CX7-2-35WR pronkt met zijn Brushrollclean Technologie, waarbij door simpelweg op de opzetborstel te drukken de borstelharen automatisch worden schoonmaakt. Op deze manier hoef je geen vastgelopen haar handmatig uit je borstelharen te knippen. Bovendien kan het apparaat eenvoudig met één druk op de knop naar een handstofzuiger worden omgezet.

Vanwege dat de AEG CX7-2-35WR een betaalbare prijs heeft, zijn er maar enkele schoonmaakhulpstukken aanwezig. Het bezit een belangrijk vloermondstuk en een spleetmondstuk. Het belangrijke vloermondstuk werkt het best op harde vloeren, maar het zal op tapijten niet dezelfde resultaten afleveren. Bovendien is de zuigkracht van de AEG CX7-2-35WR wellicht niet genoeg om een hoogpolig tapijt te reinigen.

De AEG CX7-2-35WR bezit ook twee zuiginstellingen. Op de laagste instelling zal het 35 minuten schoonmaken en op de hoogste instelling 15 minuten. Dus mocht je thuis veel vuil hebben liggen, dan zul je geregeld de hoge zuiginstelling moeten gebruiken zodat je huis efficiënt wordt gezuiverd. Vergeleken met andere koordloze stofzuigers in dezelfde prijsklasse, hebben de AEG CX7-2-45BM en de AEG CX7-2-45AN beide een batterijduur van 45 minuten. Sinds de batterijduur van de AEG CX7-2-35WR korter is, zal het beter geschikt zijn voor een snelle schoonmaak.

De L.E.D. koplampen van de AEG CX7-2-35WR begeleiden je om al het vuil weg te werken, zelfs in donkere hoeken. Een andere hulpvolle functie van de AEG CX7-2-35WR is dat het apparaat op zichzelf kan staan, in tegenstelling tot andere koordloze stofzuigers die geen gebalanceerd gewicht bezitten. Mocht je bijvoorbeeld tijdens de stofzuigerbeurt even pauze willen nemen en je armen laten rusten, dan kun je de AEG CX7-2-35WR rechtop laten staan zonder het tegen een muur of meubilair te laten leunen.

Dankzij zijn lichte gewicht is de AEG CX7-2-35WR eenvoudig te tillen. Daarom zul je geen enkel probleem ondervinden als je het apparaat via de trap naar boven wil tillen of door het huis verplaatst. Bovendien is het ook geschikt voor degene die niet gewend zijn om zwaar apparatuur te gebruiken.

Toch zul je wellicht niet onder laaghangend meubilair kunnen reinigen, zoals de bank, bed of kast, want het laagste gedeelte van de AEG CX7-2-35WR is vrij omvangrijk. In tegenstelling tot andere koordloze stofzuigers bevindt de stofbak zich net boven het vloermondstuk van de AEG CX7-2-35WR en past daarom niet in nauwe ruimten. De stofbak van de Philips XC77042 / 01 en de Dreame V11 bevindt zich aan de bovenkant van de stofzuiger, zodat het eenvoudig onder meubels past.

Bovendien is de stofbak van de AEG CX7-2-35WR niet de grootste op de markt. Het kan namelijk maar tot aan 0,5 Liter vuil opslaan, in tegenstelling tot de Shark IZ251EU dat 0,7 Liter vuil kan verwerken. Dit betekent dat je geregeld de stofbak moet ledigen.

Over het algemeen luidt de leuze: je krijgt waarvoor je betaald. De AEG CX7-2-35WR weerspiegeld zijn prijs met zijn efficiëntie als er harde vloeren worden gereinigd. Daarbij is het apparaat ook thuis eenvoudig verplaatsbaar. Op het gebied van comfort zal het apparaat je wellicht tevreden stellen, want het is licht in zijn gewicht, eenvoudig verplaatsbaar en kan daarbij automatisch haarklitten uit elkaar halen.

AEG CX7-2-35WR vs. Privileg VC-SP1002D

Voordelen

Langere batterijduur (35 minuten vs. 25 minuten)
Grotere stofbak (0,5 L vs. 0,3 L)

Nadelen

Duurder
Minder schoonmaakhulpstukken (2 schoonmaakmondstukken vs. 4 schoonmaakmondstukken)

Schrijf je review van AEG CX7-2-35WR

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Bouwkwaliteit
Prijs-kwaliteitverhouding
Schoonmaakresultaat
Accu
Geluidsniveau
Reiniging & Onderhoud
Makkelijk te gebruiken
Toon meer

Ranglijsten

Beschrijving

AEG CX7-2-35WRDeze koordloze steelstofzuiger laat de gebruiker grote oppervlakken schoonmaken in het huishouden.

Batterij

Gebruikstijd vergelijking

september 25, 2021

Deze 2-in-1 steelstofzuiger heeft een Li-ion batterij dat bovendien over 18,0 V beschikt. Wist u dat 85 % van alle andere steelstofzuigers over een Li-ion batterij beschikt! Tijdens de stofzuigerbeurt kan de gebruiker overschakelen naar de ‘turbo’ modus om moeilijkere vuilheden weg te werken, toch zal dit aanzienlijk de werkzame tijd verkorten bij deze steelstofzuiger. De krachtexplosie zal maar een bedrijfstijd van 13 minuten opleveren, terwijl de normale stofzuigerbeurt 35 lang kan duren. Verder kan vervolgens de lege Li-ion batterij in 240 minuten worden opgeladen.

Accu type statistieken

Li-ion (85%)
AEG CX7-2-35WR
NCA (13%)
NiMH (3%)

september 25, 2021

Reiniging

AEG CX7-2-35WR

De steelstofzuiger beschikt niet over een stofzak, daarom zal het stofbak reservoir worden leeggemaakt als deze over 0,5 liter vuil bezit. De reiniging kan in 2 verschillende standen worden gezet en de LED-verlichting (dat op de zuigmond bevindt) zal moeilijkere donkere plekken doen oplichten. De machine kan bovendien worden omgetoverd tot een kruimeldief, die de kruimels tussen de banken kan wegnemen.

Functionaliteit

AEG CX7-2-35WR

De AEG stofzuiger beschikt over een aan / uit-schakelaar en er is een indicatielampje aanwezig. Verder kan de machine in een parkeerstand worden gezet en netjes worden opgeborgen met de bijgeleverde muurstand.

Hulpstukken en zuigmonden

Met LED-verlichting in zuigmond statistieken

Ja (54%)
AEG CX7-2-35WR
Nee (46%)

september 25, 2021

De doos heeft verschillende accessoires zoals de kierenborstel om plinten en kleine ruimtes te zuiveren. Verder treffen we ook de combiborstel aan die vooral geschikt is om verschillende ondergronden te zuiveren. Daarnaast zal de handige handleiding uitkomst bieden bij de uitleg van het apparaat.

Overig

De AEG CX7-2-35WR 2-in-1 steelstofzuiger beschikt niet over een HEPA filter en is dus niet geschikt voor mensen die last hebben van een stofallergie. Verder is deze steelstofzuiger van kunststof vervaardigd en bedraagt het geluidsniveau 79 dB.

Dimensie en gewicht

Het gewicht bedraagt 3,1 Kilogram. De hoogte staat vast op 114,5 cm, de breedte op 14,5 cm en de diepte 26,5 cm.

Prijs

Prijsvergelijking

september 25, 2021

De verkoopsprijs van deze AEG steelstofzuiger bedraagt 179 euro.

Vergelijking

Productinformatie
AEG CX7-2-35WR Dyson Cyclone V10 Absolute Shark IZ251EU
Naam AEG CX7-2-35WR Dyson Cyclone V10 Absolute Shark IZ251EU
Cijfer
90
94
92
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
442 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
6623 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
3810 reviews
Prijs 179 € 499 € 380 €
Accu
Maximale gebruikstijd 35 min 60 min 80 min
Gebruikstijd Turbo modus 13 min 13 min
Oplaadtijd 240 min 200 min 210 min
Accu type Li-ion NCA Li-ion
Batterij voltage 18.0 V 25.2 V 25.2 V
Accucapaciteit 2600 mAh 2450 mAh
Verwisselbare batterij
Reiniging
Type apparaat 2in1 Steelstofzuiger 2in1 Steelstofzuiger 2in1 Steelstofzuiger
Volume opvang 0.5 l 0.76 l 0.7 l
Aantal snelheidsstanden 2 3 3
Geluidsniveau 79 dB
Zuigkracht
Zuig vermogen 150 w
Met LED-verlichting in zuigmond
Telescopische buis
Materiaal Kunststof Kunststof Kunststof
Zuigmonden
Kierenzuigmond
Meubelzuigmond
Parketborstel
Elektrische borstel
Combiborstel
Mini Turboborstel
Turboborstel
Reliëfborstel
Afmetingen en gewicht
Hoogte 114.5 cm 124.9 cm 118.0 cm
Breedte 14.5 cm 25.6 cm 26.0 cm
Diepte 26.5 cm 25.0 cm 24.5 cm
Gewicht 3.1 kg 2.68 kg 4.1 kg

Reviews

Consumenten reviews
4,5
★★★★★
★★★★★
442 reviews

Consumenten reviews

4,7
★★★★★
★★★★★
155 reviews
4,5
★★★★★
★★★★★
233 reviews
Bol.com
4,4
★★★★★
★★★★★
24 reviews
Mediamarkt.de
4,2
★★★★★
★★★★★
30 reviews

Vraag en Antwoord

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

Specificaties

Accu

Maximale gebruikstijd
35 min
Gebruikstijd Turbo modus
13 min
Oplaadtijd
240 min
Accu type
Li-ion
Batterij voltage
18.0 V
Verwisselbare batterij
Nee

Reiniging

Type apparaat
2in1 Steelstofzuiger
Volume opvang
0.5 l
Aantal snelheidsstanden
2
Geluidsniveau
79 dB
Met LED-verlichting in zuigmond
Ja
Telescopische buis
Nee
Materiaal
Kunststof

Zuigmonden

Afmetingen en gewicht

Hoogte
114.5 cm
Breedte
14.5 cm
Diepte
26.5 cm
Gewicht
3.1 kg
de-DE nl-NL
Klaus Bachmann

Klaus Bachmann

Auteur en maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2020 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.